De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Heen en weer tussen bosrijk en dijk - 53 km.

8,3 / 10
1093 evaluatie(s)

Reeds 150.000 jaar oud maar nog altijd even aantrekkelijk: de Utrechtse Heuvelrug is een geweldige bestemming voor een dagje Happen en Trappen. Deze enorme zandrug herbergt een uitgestrekt bosgebied, heidevelden en stuifzand. Maar ook de biodiversiteit is groot en het gebied heeft dan ook véél te bieden. Sinds 2003 is het een Nationaal Park, en dat is niet voor niets.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij de Notabelen
  • Voorgerecht bij 't VeerHuys
  • Soep bij Restaurant de Engel
  • Hoofdgerecht bij Buitenlust
  • Nagerecht bij Janssen Pannenkoekenhuis

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Pontje op, pontje af
Een gevarieerde fietsroute van hoog naar laag, dat is wat u te wachten staat. De route start op de Utrechtse Heuvelrug, bij Grand Café de Notabelen in Doorn. Na een kop koffie met huisgemaakte appeltaart gaat u lekker de bossen in. Voor u het goed en wel beseft, staat u al op de pont naar Beusichem. Daar kunt u, met een smakelijk voorgerecht en uitzicht over de Lek, even bijkomen bij pannenkoekenrestaurant ’t VeerHuys. Over de dijk fietst u vervolgens richting Wijk Bij Duurstede – voorheen bekend als Dorestad – waar de bekende rivieren Neder-Rijn, Lek, Kromme Rijn en het Amsterdam Rijnkanaal door en langs stromen. In de binnenstad wacht u in Restaurant De Engel een heerlijk kop dampende soep.

In het spoor van Wilhelm II
Op de weg van Wijk bij Duurstede naar Amerongen komt u langs Kasteel Amerongen, waar de laatste Duitse keizer Wilhelm ll nog heeft gelogeerd. In de dorpskern van Amerongen, bij Restaurant Buitenlust, zal een smakelijk hoofdgerecht geserveerd worden. Vervolgens trekt u verder door de bosrijke natuur van de Utrechtse Heuvelrug, en arriveert zo in Leersum bij Janssen Pannenkoekenhuis voor de laatste gang. Maar ook aan het visueel dessert is gedacht: als afsluiter fietst u langs het prachtige Kasteel Broekhuizen. Via de bossen keert u terug naar Doorn. De fietstocht komt daarmee weliswaar ten einde, maar u zult nog lang nagenieten van deze smakelijke en bezienswaardige route.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Notabelen

De Notabelen

Plein 1923 nr. 14
3941 ER Doorn
0343-415989
www.denotabelen.nl

't VeerHuys

't VeerHuys

Veerweg 7
4112 PC Beusichem
0345-501449
www.veerhuys.eu

Restaurant de Engel

Restaurant de Engel

Markt 26
3961 BC Wijk bij Duurstede
0343-571313
www.engelrestaurant.nl

Buitenlust

Buitenlust

Burg. Jhr. H v.d. Boschstraat 13
3958 CA Amerongen
0343-451692
www.buitenlust-amerongen.nl

Janssen Pannenkoekenhuis

Janssen Pannenkoekenhuis

Kerkplein 6
3956 BW Leersum
0343 -453967
www.janssenpannenkoekenhuis.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Van den Berg. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0343-412792. Gelieve vooraf te reserveren. Bij deze route kunt u overnachten bij het Buitenlust en 't VeerHuys. Gratis parkeren bij het startpunt Honden zijn toegestaan Het startpunt ligt 4 kilometer van station Maarn Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Van den Berg. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0343-412792. Gelieve vooraf te reserveren.
Let op! U dient minimaal 3 dagen van te voren uw fiets te huren. Vermeld bij het huren van fietsen dat u gast bent van Happen en Trappen en zult starten bij Gasthuys De Notabelen. De fietsverhuurder sluit op zaterdagen om 16.00 uur en op zondagen zijn er geen fietsen te huur.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route