Dat de omgeving van de Baronie van Breda prachtig natuurschoon herbergt, was al bekend. Nu is het mogelijk om deze fantastische natuurervaring te combineren met een sportieve fietstocht die geheel op authentieke, bourgondische wijze wordt ingevuld.

Fietstocht ‘De Smakelijke Baronie’ leidt u door de omgeving van Zundert, Rijsbergen en Rucphen en door gebieden waar Vincent van Gogh als kleine jongen reeds wandelde en Henriëtte Roland Holst graag vertoefde. Niet voor niets staan hier enkele van de oudste nog uitgebate cafés van Brabant. Tijdens deze route komt u ze allemaal tegen. U gaat terug in de tijd, komt letterlijk langs bij De Tijd en onderweg vergeet u de tijd… Komt u mee genieten? U bent van harte welkom!


Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Eetcafé Den Hoek
  • Voorgerecht bij De Tijd
  • Soep bij Herberg 't Pannehûske
  • Hoofdgerecht bij Kir Royal
  • Nagerecht bij Brasserie DNA

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Gezelligheid kent een tijd
Voor de culinaire dagtocht begint u ’s morgens bij eetcafé Den Hoek in Zundert, waar u een heerlijke kop koffie met gebak wordt aangeboden. Den Hoek is een ‘biljartwalhalla’ met een ware internationale biljartlegende achter de toog. U zit mogelijk naast biljartspelers uit Japan, Zweden of Amerika, of ziet hen een potje spelen op een van de vele biljarttafels in de zaak.
Na een fietstocht door het prachtige gebied wordt er een smakelijk voorgerecht geserveerd bij restaurant De Tijd in Rijsbergen. In deze gastvrije zaak kunt u, letterlijk, van de tijd genieten; er zijn verschillende uurwerken uit diverse tijdperken te vinden.
En dan rijdt u ineens door het eeuwenoude natuurgebied De Moeren. Het ecosysteem krijgt hier de ruimte zich te ontwikkelen, waardoor we hier tegenwoordig ook zeldzame planten aantreffen. Langs drijvende waterweegbree, moeraswolfsklauw en grondster trapt u door een pittoreske omgeving naar een smakelijk soepje bij Herberg 't Pannehûske in Achtmaal.

Royaal genieten
We trekken nog dieper de bossen in, door de Oude Buisse Heide. In zijn brieven aan broer Theo omschreef Vincent van Gogh dit als hét gebied waar hij naar terug verlangde in zijn tijden van heimwee. Geleidelijk aan komt u in Schijf, waar u vorstelijk wordt ontvangen bij restaurant Kir Royal. Daar zult u werkelijk royaal genieten van het hoofdgerecht.
Is het nagerecht een ijsje? Dat geven we niet prijs, maar de sfeer is er wel een van de après-ski op wintersport bij restaurant De Nederlandse Alp bij het Skidome in Rucphen. Met een laatste blik op de piste, die vanuit het restaurant goed te zien is, en een overdaad aan prachtige natuur komt u langs de abdij van de Trappisten gefietst. Een mooi moment van bezinning. Ongetwijfeld om u tot de conclusie dat u met de fietsroute De Smakelijke Baronie in een dag hetzelfde effect genereert als anderen na een week vakantie: een heerlijk voldaan gevoel!

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij Den Hoek, De Tijd, Herberg 't Pannehûske en Kir Royal aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt, Den Hoek. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 076-5972300. Gelieve mi Geen overnachtingsmogelijkheden Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Praktische informatie 2022
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op woensdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Brasserie DNA omdat Kir Royal dan gesloten is.
- Op donderdag is het startpunt van deze route Herberg 't Pannehûske omdat Eetcafé Den Hoek dan gesloten is. Zowel de koffie met gebak als de soep wordt geserveerd bij Herberg 't Pannehûske. Op deze dag is de route 59 kilometer. Let op! Het adres van Herberg 't Pannehûske is:

  • Roosendaalsebaan 4
  • 4885 JK in Achtmaal

- Op 29 mei wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Herberg 't Pannehûske omdat Restaurant de Tijd geen Happen en Trappers kan ontvangen die dag. 
- Op 6, 7, 13 en 14 juli kan deze route niet gefietst worden.
- Op 8, 9, 10, 15, 16 en 17 juli wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Herberg 't Pannehûske omdat Restaurant de Tijd dan gesloten is.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Den Hoek. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 076-5972300.
Let op! Gelieve minimaal 3 dagen voorafgaand aan de dag Happen en Trappen te reserveren.

Hoe ziet een dagje
De Smakelijke Baronie eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Eetcafé Den Hoek
Zundert
076-5972300
Koffie met gebak
Voorgerecht
De Tijd
Rijsbergen
076-5968030
Koffie met gebak
Soep
Herberg 't Pannehûske
Achtmaal
076-5985248
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Restaurant Kir Royal
Schijf
0165-341224
Koffie met gebak
Nagerecht
Brasserie DNA
Rucphen
0165-342088
Algemene beoordeling 8,5
Gerechten 8,4
Gastvrijheid 8,6
Route 8,2
Prijs/kwaliteit 8,4
Klantenservice 8,9
Zeer mooi om te doen
van miert
09-05-2022
9.4/10
Goed geregeld allemaal & voor herhaling vatbaar
H. Westdijk
07-05-2022
7.9/10