De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Grenzeloos bourgondisch in het land van de baron - 41 km.

8,2 / 10
75 evaluatie(s)

Het gebied rondom Venray kenmerkt zich door prachtige boerenlandschappen, uitgestrekte bossen, authentieke dorpen en de Maas. Een prima bestemming voor een adellijk uitstapje.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Café Hulsman
  • Voorgerecht bij Grand café Effe Overloon
  • Soep bij 't Trefpunt
  • Hoofdgerecht bij Café De Uitmarkt
  • Nagerecht bij Theatercafé de Artiest

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Typisch Limburgse ontvangst
Het vertrekpunt is bij Hotel Café Hulsman in Venray. Hier wordt u op Limburgse wijze gastvrij ontvangen met koffie en – hoe kan het ook anders? – Limburgse vlaai van de warme bakker. Over landelijke wegen en sfeervolle bospaden gaat het dan richting Brabant. In het dorpje Overloon – bekend van haar Oorlogs- en Verzetsmuseum – krijgt u bij Brasserie Effe Overloon een voorgerecht geserveerd. Daarna voert de route weer terug naar Limburg.

Eeuwenoud kasteel
Via Maashees bereikt u één van de mooiste dorpen van Limburg, namelijk Geijsteren. Tot 1944 stond Geijsteren bekend om zijn eeuwenoude kasteel, dat vanaf 1806 in het bezit was van familie De Weichs de Wenne. Het kasteel werd in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd, maar sinds 2012 zijn de contouren van het kasteel, de gracht en binnenplaats weer zichtbaar en het bezoeken waard. In het dorp zijn nog een aantal (voormalige) boerderijen te vinden die tot het Landgoed Geijsteren behoren. Deze zijn te herkennen aan de zwart-witte luiken en deuren: de kleuren van het familiewapen van De Weichs de Wenne. In het centrum van Geijsteren, bij eetgelegenheid ’t Trefpunt, zult u genieten van een weldadig soepje.

Relaxen op het terras
Vanuit Geijsteren trapt u verder door het Limburgse platteland, terug naar de vertrekplaats Venray. Daar wacht een heerlijk hoofdgerecht op u bij De Uitmarkt. In Theatercafé de Artiest is het tijd voor een heerlijk dessert, wat bij mooi weer ook buiten genuttigd kan worden. Vanaf het terras van de Artiest kijkt u uit over het vernieuwde Schouwburgplein, met een van Nederlands grootste en mooiste fonteinen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Café Hulsman

Hotel Café Hulsman

Henseniusplein 9
5801 BB Venray
0478-513746
www.hulsmanvenray.nl

Grand Café effe Overloon

Grand Café effe Overloon

14 oktoberplein 6b
5825 CC Overloon
0478-640306
www.effe-overloon.nl

't Trefpunt

't Trefpunt

Dorpstraat 16
5862 AE Geijsteren
0478-531286
www.eetendrinkcafe.nl

De Uitmarkt

De Uitmarkt

Marktstraat 19
5801 BL Venray
0478-57 96 77
www.uitmarktvenray.nl

Theatercafé de Artiest

Theatercafé de Artiest

Schouwburgplein 1A
5801 BV Venray
0478-587739
www.schouwburgvenray.nl/zakelijk/ruimtes-zalen/de-artiest/Praktische informatie

Oplaadpunten: Bij 't Trefpunt beschikbaar Fietsen kunnen gehuurd worden bij Profile Paul van Raaij. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact op Geen overnachtingsmogelijkheden U kunt gratis parkeren bij 'Het Schuttersveld', dit is 550 meter van het startpunt af. Honden toegestaan op het terras Station: 3 KM afstand van het station in Venray WIFI: Bij alle restaurants aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.

- Op 20 oktober wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij 't Trefpunt omdat Grand café Effe Overloon dan gesloten is. 

- Van september t/m maart wordt op dinsdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij 't Trefpunt omdat Grand café Effe Overloon dan gesloten is.

Let op
- Grand café Effe Overloon opent haar deuren van september t/m maart vanaf 11.00 uur.
- Er zijn op dit moment wegwerkzaamheden op deze route. U kunt de routebeschrijving volgen maar dient een omleiding te volgen. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Profile Paul van Raaij. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0478-585204. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route