De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Land van Peel en Maas - 44 km.

8,3 / 10
208 evaluatie(s)

Fietsen door het verleden
Met de slogan ‘liefde voor het leven’ promoten de Limburgse VVV’s ‘al het mooie wat Limburg te bieden heeft’. Geen loze woorden want eerlijk is eerlijk: Limburg heeft véél te bieden. Een dagje fietsen in het Land van Peel en Maas staat gelijk aan een aangename combinatie van natuur, cultuurhistorie en culinair genieten. Diverse kastelen, de historische wasplaats "De Sprunk" en de alom aanwezige Maas zorgen voor een verrassend gevarieerde beleving.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Pillows Charme Hotel Château De Raay
  • Voorgerecht bij Restaurant De Flierenhof
  • Soep bij Maashof
  • Hoofdgerecht bij Brasserie Sur Meuse
  • Nagerecht bij Restaurant MAES21

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Pittoresk kloosterdorp
Vanuit Pillows Charme Hotel Château De Raay in Baarlo start u deze route door het Land van Peel en Maas, maar niet voordat u heeft genoten van koffie met gebak. Na Baarlo fietst u door de bossen naar Maasbree.
Dit tuinbouwdorp ligt middenin mooie natuurgebieden als het Dubbroek, Lang Hout, Asbroek en Winkel. Het Dubbroek bijvoorbeeld, is een oude rivierarm van de Maas, in de loop van duizenden jaren dichtgeslibd en begroeid. In Maasbree zal u in restaurant De Flierenhof een verrukkelijk voorgerecht ontvangen.

Machtige burcht
Vanuit Maasbree fietst u door de schitterende omgeving van Baarlo. Onderweg passeert u onder andere Kasteel De Berckt. In Boekend-Venlo krijgt u een heerlijke soep geserveerd. Na een prachtige tocht wacht u in Venlo-Blerick een smakelijk hoofdgerecht bij Brasserie Sur Meuse.

Streekproducten
Vanuit Venlo-Blerick fiets u langs de Maas richting Baarlo. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan kaasboerderij Mertens, waar traditionele streekproducten worden aangeboden. Bij de MAES21 krijgt u een lekker dessert geserveerd. De dag is daarmee officieel ten einde, maar het loont de moeite om nog even het sfeervolle dorp Baarlo in te gaan. Een rijk verleden heeft het nodige erfgoed achtergelaten, zoals Kasteel d'Erp uit 1473. Neemt u beslist een kijkje bij de historische wasplaats de Sprunk bij kasteelpark 't Kempke, waar op de derde zondag in juli een historische was demonstratie met dames in klederdracht, wordt gegeven. Ook vindt u naast de wasplaats een historische watermolen. Iedere zaterdag wordt
(bij voldoende watertoevoer) de molen van 10 tot 12 uur opengesteld voor publiek.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Pillows Charme Hotel Ch‚teau De Raay

Pillows Charme Hotel Ch‚teau De Raay

Raayerveldlaan 6
5991 EN Baarlo
077-3214000
www.sandton.eu/baarlo

Restaurant De Flierenhof

Restaurant De Flierenhof

Onderste Horst 1a
5993 NG Maasbree
077-4654040
www.deflierenhof.nl

Maashof

Maashof

Maashoflaan 1
5927 PV Boekend - Venlo
077-3969309
www.maashof.com

Brasserie Sur Meuse

Brasserie Sur Meuse

Helling 5
5921 GT Venlo-Blerick
077-4001300
www.surmeuse.nl

Restaurant MAES21

Restaurant MAES21

Vergelt 21
5991 PJ Baarlo
077-4772515
www.maes21.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij Pillows Charme Hotel Château De Raay en bij Maashof aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Pillows Charme Hotel Château De Raay. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 077-3214000. Overnachting: Bij Pillows Charme Hotel Château De Raay, De Flierenhof en Maashof kunt u overnachten Parkeergelegenheid: Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Honden toegestaan op het terras Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI: Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden. 
- Op dinsdag wordt zowel de koffie en gebak als het dessert geserveerd bij Pillows Charme Hotel Château De Raay omdat MAES21 dan gesloten is.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route,
Pillows Charme Hotel Château De Raay. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 077-3214000. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen.  

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route