De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Teutenland in de Kempen - 44 km.

8,5 / 10
180 evaluatie(s)

Handelaren in potten en pannen, beddengoed en zelfs pruiken: de Teuten waren van alle markten thuis. Deze rondreizende handelaren waren afkomstig uit de Belgische en Nederlandse Kempen en hebben overal hun sporen nagelaten.
Maak kennis met het verleden in het Groenste Dorp van Europa.


Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Kaasboerin
  • Voorgerecht bij Streekrestaurant De Hofkaemer
  • Soep bij Restaurant Bij de Neut
  • Hoofdgerecht bij Eddies hotel - restaurant
  • Nagerecht bij Eetcafé De Koperen Teut

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Terug in de tijd...
Ja, ja, daar zat hij dan, onze 'verdwaalde' Teut, nagenietend van een lekker biertje op het terras. Hij had namelijk de hele dag in de wonderschone Belgische en Nederlandse Kempen rondgefietst en daarbij was hij qua eten en drinken niets tekort gekomen.
Het begon al ’s ochtends vroeg met koffie en gebak bij de Kaasboerin in Mol. Vervolgens fietste hij door het schitterende landschap naar Streekrestaurant de Hofkaemer. Hier, in het Groenste Dorp van Nederland, nuttigde onze verdwaalde Teut een overheerlijk voorgerecht. Verder fietsend voelde hij zich helemaal op zijn gemak bij Restaurant ''Bij de Neut'' waar een smaakvolle soepje op hem stond te wachten. Bij Eddies Eetcafe kwamen nog vele nostalgische herinneringen boven van de vele handelsreizen die onze verdwaalde Teut in het verleden had gemaakt. Dit alles onder het genot van het geserveerde hoofdgerecht.

Ouderwets genieten
Al snel arriveerde hij bij Eetcafé De Koperen Teut, om vervolgens een niet te versmaden nagerecht te nuttigen. De laatste etappe eindigde gelukkig op het mooi in de bossen gelegen terras van de Kaasboerin, waar hij voor zijn vertrek naar huis nog gauw een lekker trappistje kon nuttigen. Ja, ja, hij had weer eens ouderwets genoten van het eten en fietsen in de wonderschone Kempen, dankzij de unieke samenwerking van vijf collega-bedrijven in Nederland en België.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Kaasboerin

De Kaasboerin

Eerselseweg 99
2400 Mol-Postel
0032-14377084
www.kaasboerin.be

Streekrestaurant De Hofkaemer

Streekrestaurant De Hofkaemer

Hof 18
5571 CC Bergeijk
0497-571396
www.streekrestaurant.nl

Restaurant Bij de Neut

Restaurant Bij de Neut

Dorpstraat 8
5563 BD Westerhoven
040-2028004
www.bijdeneut.nl

Eddies hotel-restaurant

Eddies hotel-restaurant

Hof 126-128
5571 CA Bergeijk
0497-575501
www.eddies-hr.nl

Eetcafe De Koperen Teut

Eetcafe De Koperen Teut

Postelscheheideweg 6
5575 XC Luyksgestel
0497-540728
www.koperenteut.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants aanwezig. Fietsverhuur is mogelijk bij Fietsenatelier Mol. Gelieve vooraf uw fiets te huren via +3214321445 of www.fietsenatelier.be. U kunt de fietsen op locatie laten bezorgen. Overnachtingsmogelijkheden Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle 5 de restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag en vrijdag kan deze route niet gefietst worden.

- Van september t/m juni wordt op dinsdag zowel koffie en gebak als een nagerecht geserveerd bij de Kaasboerin omdat Eetcafé de Koperen Teut gesloten is.
- Van september t/m juni wordt op woensdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Restaurant de Neut omdat Streekrestaurant de Hofkaemer dan gesloten is.

Let op
- Voor groepen groter dan 10 personen is deze route 7 dagen in de week te boeken. Neem hiervoor contact op via info@happenentrappen.nl.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar bij deze route kunnen fietsen gehuurd worden bij Fietsenatelier Mol. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0032 - 14321445.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen.  
 

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route