Met de Zenne als houvast trap je door de streek van de Brettanomyces Bruxellensis en de Brettanomyces Lambicus. De wat? Deze wilde gisten zweven aan de oevers van de rivier door de lucht en zetten al eeuwenlang het spontane gistingsproces van lambiekbier in gang. Het geheim van dit unieke bier zit ‘m dus in de lucht én in de vingers van de gepassioneerde lambiekbrouwers.

Tijdens deze fietsroute kom je er alles over te weten en proef je letterlijk van de streek van lambiek en geuze.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
•              Koffie en gebak bij Fietswinkel & Koffiebar Falco
•              Lunch in Bierhuis Oud-Beersel
•              Lambiekproevertje bij Café de Kluis
 
Vul je bidon
Is het een fietswinkel? Of een koffiezaak? Falco is het gewoon allebei. De barista maakt je een perfect schuimende cappuccino of kruidige thee terwijl je kan snuisteren tussen de wielerspullen in deze trendy zaak. Je kan hier meteen een e-bike huren voor je tocht door Lambiekland. Vul je bidon gerust, niet met lambiek maar met water en ijsblokjes.

Miraculeuze madonna
Falco ligt aan de voet van de indrukwekkende Sint-Martinusbasiliek in hartje Halle. Kom dus gerust wat vroeger op de afspraak en neem je tijd voor een bezoekje. Verwacht je aan een boeiende trip door de geschiedenis van dit eeuwenoude bedevaartsoord, met een miraculeus zwart Mariabeeldje, kanonskogels uit 1489 en veel andere kerkschatten.

Legendarische brouwerijen
Je bent nog maar net de stad uit, en daar passeer je al de eerste lambiekbrouwerij. En wat voor één: Frank Boon blies in de jaren ’70 eigenhandig de brouwtraditie in het Pajottenland nieuw leven in. Vandaag is de familiale lambiekbrouwerij de grootste van de streek. Misschien heb je even tijd voor een bezoekje aan de Biershop? Niet te lang, want voor je aan de tweede culinaire halte komt, moet je ook nog veilig voorbij Brouwerij 3 Fonteinen. Nog zo’n monument van de streek.

Lambiekpaté of plattekaas?
Bijna halverwege de route zie je de opvallende gevel van Het Bierhuis, vlak naast brouwerij Oud Beersel. In Beersel, dus.  Brouwmeester Gert Christiaens redde eigenhandig de brouwerij uit 1882 van een teloorgang, en in 2022 heropende hij het gezellige, authentieke én innovatieve Bierhuis. Hier proef je de echte specialiteiten van de streek, zoals bierbrood met lambiekpaté, of met plattekaas, radijsjes en pijpajuin.

Op naar een echt lambiekstoemperscafé!
Gelukt om je los te maken na de lekkere lunch? Dan trap je door het glooiende landschap van Beersel en Sint-Genesius-Rode doorheen het Hallerbos richting Halle voor een lambiekproevertje in herberg De Kluis. In dit kleine maar gezellige lambiekstoemperscafé vind je een uitgebreide lambiekkaart van bijna alle lambiekproducenten uit de streek. De perfecte plek voor een lambiekproevertje van het vat, toch ? Vind je een lambiek wat te zuur vraag dan naar een lambiekstoempertje! Wat dacht je van een vleesplankje geperste kop erbij ?
Na een verdiende pauze is het noch een klein eindje rijden tot je de toren van de Sint-Martinusbasiliek weer in zicht krijgt. Krijg je niet genoeg van al dat lekkers dan kan je nog altijd langsgaan in café-brouwerij Den Herberg!


Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Geen oplaadpunt voor elektrische fietsen U kunt fietsen huren bij het startpunt Falco, neem hiervoor contact op met 0032-468348794 voor reserveringen. Geen overnachtingsmogelijkheden Gratis parkeergelegenheid bij het startpunt is aanwezig aangelijnd toegestaan bij de Kluis Het startpunt is niet bereikbaar met de trein gratis WiFi bij de Kluis
Praktische informatie
Op dit moment kan deze route niet gefietst worden. 

Let op:
- deze route is enkel te starten om 10.30 uur of 11.00 uur.
Sluitingsdagen   
- Van maandag t/m vrijdag kan deze route niet gefietst worden. 
Overige bijzonderheden   
Deze route kan vanaf 23 september gefietst worden.
Fietsverhuur   

Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. U kunt fietsen huren bij het startpunt Falco, neem hiervoor contact op met 0032-468348794 voor reserveringen.

Hoe ziet een dagje
Thema Happen | Op ontdekking in Lambiekland eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie met gebak
FALCO coffee & cycling
Klinkaert 3
Halle
0032-468348794
Koffie met gebak
Lambiek Lunch
Bierhuis Oud-Beersel
Laarheidestraat 230
Beersel
0032-26807954
Koffie met gebak
Lambiekbier met geperste kop
Café De Kluis
Nachtegaalstraat 128
Buizingen
0032-23085456