Thema: Recreatie
De Trappen langs Appeltern Adventure Gardens is een fietstocht van ongeveer 25 kilometer, verdeeld over 2 etappes. De route combineert  het beste van het Land van Maas en Waal: Heerlijke gerechten, een prachtige fietstocht mét een bezoek aan de Appeltern Adventure Gardens !

Arrangement (prijs: € 40,65 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:
  • Ontvangst met koffie en gebak bij Moeke Mooren
  • Entree bij Appeltern Adventure Gardens
  • Heerlijke lunch bij Appeltern Adventure Gardens
  • Afsluitend borrelhapje bij Moeke Mooren
Appeltern Adventure Gardens
Het begon lang geleden met aanleg van een halve hectare aan voorbeeldtuinen voor hoveniersbedrijf Ben van Ooijen... Nu zijn Appeltern Adventure Gardens het grootste modeltuinencomplex van Europa, met 22 hectare vol met de meest uiteenlopende tuinen! U bezoekt deze wonderbaarlijke wereld tijdens uw fietstocht door het Land van Maas en Waal en geniet er van een heerlijke lunch in één van de restaurants op het complex.

Land van Maas en Waal 
"Daar achter de hoge bergen ligt het Land van Maas en Waal" zong Boudewijn de Groot al méér dan 50 jaar geleden. Het gebied is speciaal gezien de ligging tussen de twee grote rivieren. Zo idyllisch als het er nu aan toe gaat is het niet altijd geweest. Overstromingen en de nadelen van een relatief gesloten gebied maakten dat er velen wegtrokken, op zoek naar een betere plek om te leven.

Gouden Ham
Door zandwinning tussen grofweg 1960 en 1980 is recreatiegebied de Gouden Ham ontstaan. Deze grote recreatieplas laat sindsdien al generaties gasten genieten van het water, de strandjes en jachthavens. "Op de fiets geniet je van niets" is hier van toepassing, alleen rondkijken is voldoende voor een korte vakantie!

We verwelkomen u graag op deze mooie route!
 

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij beide restaurants aanwezig Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Geen overnachtingsmogelijkheden Er kan gratis geparkeerd worden bij het startpunt. Toegestaan bij Moeke Mooren op het terras, mits aangelijnd. Bij Appeltern Adventure Gardens zijn honden, mits aangelijnd, welkom. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij beide restaurants aanwezig
Praktische Informatie

Let op
- Deze route kan enkel om 10.00 uur gestart worden.
- U kunt zich melden bij de receptie van de Appeltern Adventure Gardens met uw reserveringsbevestiging. Hiermee krijgt u toegang tot de Tuinen en een voucher voor de lunch op tuininspiratiepark.

Hoe ziet een dagje
ThemaHappen Trappen langs de Appeltern Adventure Gardens eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie met gebak
Moeke Mooren
Blauwe Sluis 1b
Appeltern
0487-541872
Koffie met gebak
Entree incl. lunch
Appeltern Adventure Gardens
Walstraat 2a
Appeltern
0487-541732
Koffie met gebak
Borrelhapje
Moeke Mooren
Blauwe Sluis 1b
Appeltern
0487-541872
Nog meer kleinere en korte routes, wij hebben aan 25 km wel genoeg. (leeftijd 75 en 74 jaar)
A den Hartog
23-08-2023
9.3/10