De Kop van Texel heeft het allemaal: Op de grens van Wad en Noordzee heerst het zorgeloze eilandgevoel waar je gedachten bij wegwaaien. Trap buitendijks langs het wad, fiets de stille weggetjes door het hart van Texel en voel het soms ruwe verleden in de duinen aan de voet van de Vuurtoren. Vergezeld door een verscheidenheid aan water- en weidevogels ontdek je Texel op haar allermooist. Er kan aan het einde van de dag maar één conclusie zijn: Texel is een paradijs!

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Vakantiepark de Krim
  • Voorgerecht bij Restaurant Prins Hendrik
  • Soep bij Fletcher Hotel-Restaurant Koogerend
  • Hoofdgerecht incl. 1 consumptie bij Eethuus Van het Wad
  • Nagerecht bij IJsboerderij Labora

Texel
Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling van allemaal. De 7 gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur. Ook buiten de circa 40 officiële natuurgebieden vind je op Texel een enorme vogelrijkdom en bijzondere planten. Dit leuke feitje mogen we ook niet vergeten: op Texel wonen net zoveel schapen als mensen.

Zandkes
Natuurgebied Zandkes is een kleine brakke polder, gelegen tussen de oude en nieuwe waddendijk aan de oostzijde van Texel. Door de aanwezigheid van drie ondiepe waterplassen is het een paradijs voor veel wad- en weidevogels. Vanaf het fietspad op de oude zeedijk kun je de natuur bewonderen. De ondiepe waterplassen maken het natuurgebied geliefd bij steltlopers en eenden.

Nationaal Park Duinen van Texel
Het duingebied van Texel is een afwisselend landschap met veel natte duinvalleien tussen droge duinen, bossen, heidevelden, kwelders en een uitgestrekte strandvlakte. Vele soorten planten en dieren hebben in dit gevarieerde gebied hun plek gevonden. De weidsheid van zee en strand, de beslotenheid van bossen en het uitgestrekte duinlandschap maken van het Nationaal Park Duinen van Texel een prachtig gebied om te bezoeken en een waardevol gebied om te beschermen.

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Aanwezig bij Vakantiepark de Krim. U kunt fietsen huren bij Vakantiepark de Krim. Meer informatie kijk op www.fietsenoptexel.nl/dekrim. Overnachten is mogelijk bij Vakantiepark de Krim (www.krim.nl), Hotel Molenbos (www.krim.nl/hotel-molenbos) of Prins Hendrik (www.prins-hendrik.nl). U kunt gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Aanwezig bij 't Paviljoen en Eethuus Van het Wad.

Praktische informatie 2022
- Op woensdag kan deze route niet gefietst worden. 

- In november wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Eethuus Van het Wad omdat IJsboerderij Labora dan gesloten is. 

Let op
- Van 1 t/m 5 juli sluit IJsboerderij Labora haar deuren om 17.00 uur. In deze maand kan er enkel om 10.00 uur gestart worden met de route. 
- In september en oktober sluit IJsboerderij Labora haar deuren om 17.00 uur. In deze maand kan er enkel om 10.00 uur gestart worden met de route. 
- Bij Eethuus Van het Wad heeft u een uitgebreide keuze (incl. 1 consumptie) uit speciale streekpannenkoeken met heerlijke lokale ingrediënten. Daarnaast zijn er ook salades en quiches beschikbaar als hoofdgerecht.
- Bij IJsboerderij Labora mag u van het dessert genieten op één van de plaatsen op het terras. U kunt kiezen uit heerlijke smaken ambachtelijk gemaakt ijs van de boerderij. Vergeet niet om ook even een kijkje te nemen in de stallen, deze zijn vrij toegankelijk.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij de Krim Texel. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u een kijkje nemen op de website www.fietsenoptexel.nl/dekrim. Reserveer op tijd zodat u verzekerd bent van een fiets. Let op: selecteer bij stap 2 -verblijf en levering-, vakantieverblijf nog onbekend, indien u elders verblijft.

Happen en Trappen app

Momenteel is de app niet beschikbaar. Mocht u hem in het verleden al gedownload hebben, raden wij u aan deze niet te gebruiken, aangezien de informatie niet up-to-date is.

Hoe ziet een dagje
Kop van Texel: Op pad langs duin, strand en wad eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Kofie en gebak
Vakantiepark de Krim
Roggeslootweg 6
De Cocksdorp
0222-390115
Koffie met gebak
Voorgerecht
Restaurant Prins Hendrik
Stuifweg 13
Oosterend
0222-363020
Koffie met gebak
Soep
Fletcher Hotel-Restaurant Koogerend
Kogerstraat 94
Den Burg
0222-313301
Koffie met gebak
Hoofdgerecht incl. 1 consumptie
Eethuus Van het Wad
Kikkertstraat 9
De Cocksdorp
0222-316441
Koffie met gebak
Dessert
IJsboerderij Labora
Hollandseweg 2
De Cocksdorp
0222-316066
Algemene beoordeling 8,1
Gerechten 8,1
Gastvrijheid 8,3
Route 8,0
Prijs/kwaliteit 8,3
Klantenservice 7,9
Leuke bezigheid op Texel tijdens een weekje vakantie.
Robert & Nicole van Puijenbroek
29-06-2022
9.0/10
Zeer de moeite waard, Texel echt leren kennen. Gastvrije mensen en een prachtige natuur.
Roseboom
21-06-2022
8.4/10