De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Op de pedalen langs Molse Meren en Kempense Kanalen - 51 km.

8,6 / 10
16 evaluatie(s)

De Molse Meren, de Sahara van Lommel en de Kempense kanalen... Deze route combineert al deze Kempense wonderen in één prachtige fietstocht door de omgeving van Lommel, Postel en Mol. Onderweg valt u van de ene verbazing in de andere, want de natuur, het ontstaan van de meren, de Kempense cultuur en historie zitten diep in deze route verankerd. De Abdij van Postel, de SAS 4-toren en vele andere hoogtepunten sluizen u in één dagje langs de Molse meren en Kempense kanalen...

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Brasserie de Kempense Hoeve
  • Voorgerecht bij 't Onderwerp
  • Soep bij De Klothoeve
  • Hoofdgerecht bij Taverne 't Sluyshof
  • Nagerecht bij Taverne Zilverbos

De Molse Meren
De route start in het hart van de Molse meren aan de Put van Rauw. Deze put dankt haar ontstaan zoals zoveel meren hier aan de winning van kwartszand. Rauw is een relatief jong gehucht, gesticht bij de aanleg van de kanalen rond 1845. De omgeving laat zien hoe indrukwekkend een combinatie van zware industrie met natuurlijke elementen kan zijn. 

Lommelse Sahara
De Sahara ontstond door het ontginnen van zand 1920 en 1925. De uitwaseming van de vroegere zinkfabriek van Lommel-Werkplaatsen zorgde ervoor dat tussen 1902 en 1940 alle groene beplanting verdween. Het resultaat was 350 hectare dor landschap bedekt met wit zand. Om verdere uitdeining te voorkomen, werd na de Tweede Wereldoorlog naaldbebossing aangelegd. Indrukwekkend is de uitkijktoren die werd gebouwd in 2015. Deze indrukwekkende constructie beschikt over drie platforms die je een wijde blik op de omgeving bieden.

Abdij van Postel
De Norbertijnenabdij van Postel is gesticht in 1140 na Christus. Het klooster wordt nog steeds bewoond door de volgelingen van de heilige Norbertus. Naast de geloofsbelijding wordt bij de Abdij een variëteit aan activiteiten ontplooid. Zo is er een kaasmakerij, een kruidentuin en worden er rondleidingen gegeven. 

Kruispunt Kempense Kanalen
Op een uniek punt in België, waar drie kanalen samen komen, stapt u als vanzelf even af. Het Kempisch Kanaal, het kanaal Dessel-Schoten en de verbindingsvaart Dessel-Kwaadmechelen ontmoeten elkaar hier op deze indrukwekkende plek. U kunt er de SAS 4-toren beklimmen vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over dit historisch belangrijke kruispunt.


Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,6 / 10
16 evaluaties
Gerechten 8,1
Gastvrijheid 8,7
Route 8,3
Prijs/kwaliteit 8,8
Klantenservice 9,1
Deze route is recentelijk toegevoegd aan het routeaanbod. Vanwege deze reden treft u hier nog geen reacties aan.


Praktische informatie

Aanwezig bij: De Klothoeve, Bij 't Onderwerp kunt u deze opladen achter de bar indien gewenst. Fietsverhuur is mogelijk bij het startpunt. Hiervoor kunt u contact opnemen met Bike & Fun op Sunparks Kempense Meren via 0032-014 81 72 52 Overnachten is mogelijk bij Sunparks Kempense Meren. Voor meer informatie kunt u direct contact met ze opnemen. U kunt gratis parkeren bij het startpunt Sunparks Kempense Meren op vertoon van uw reserveringsbevestiging van Happen en Trappen. Mits aangelijnd toegestaan: bij de Klothoeve. Bij 't Onderwerp op het overdekt terras Het startpunt is niet bereikbaar met de trein gratis wifi aanwezig bij: De Kempense Hoeve, 't Onderwerp, de Klothoeve, 't Sluyshof, Taverne Zilverbos

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- U kunt op vertoon van uw reserveringsbevestiging gratis parkeren bij Sunparks Kempense Meren. 
- Het startpunt van deze route is Brasserie de Kempense Hoeve. Deze is gelegen in het hoofdgebouw van Sunparks Kempense Meren. Vanaf de parkeerplaats volgt u de borden richting het hoofdgebouw waar Brasserie de Kempense Hoeve is gevestigd.
- Taverne Zilverbos, waar u het dessert wordt geserveerd, is gelegen op Provinciaal recreatiedomein Zilvermeer. Op vertoning van uw reservering van Happen en Trappen krijgt u bij de recreanten-ingang gratis toegang tot het domein.

Fietsverhuur
Fietsverhuur is mogelijk bij het startpunt. Hiervoor kunt u contact opnemen met Bike & Fun op Sunparks Kempense Meren via 0032-014 81 72 52.

Happen en Trappen app
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet digitaal te fietsen. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt!

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een Covid Safe Ticket voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Het dragen van een mondkapje is verplicht bij binnenkomst en verplaatsing in restaurants. Gelieve hier rekening mee te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route