De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

De Turfstekers Route - 45 km.

8,2 / 10
109 evaluatie(s)

‘Op weg naar Brabant wordt de wereld warmer’
(H. Laurey)

Sommige bestemmingen behoeven weinig introductie.
Dat geldt ook voor Nationaal Park De Groote Peel, een uniek en indrukwekkend natuurgebied dat niet voor niets jaarlijks +/- 150.000 enthousiaste bezoekers trekt. Een dagje sfeervol Oost-Brabant laat u zien waarom vele schrijvers en dichters het bourgondische Brabant tot onderwerp van hun schrijfselen hebben gemaakt.


Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Best Western Hotel Nobis Asten
  • Voorgerecht bij Restaurant Heidehof
  • Soep bij Restaurant de Hoijse Hoeve
  • Hoofdgerecht bij INNESTO (vanaf 16.00 uur geopend)
  • Nagerecht bij De Baron

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Turfsteken
De route start in Asten ten oosten van Eindhoven. Bij het Best Western Hotel Nobis is de ontvangst met koffie/thee en wat lekkers. Al fietsend maken we snel kennis met De Groote Peel. Ooit was dit een uitgestrekt hoogveengebied. In de 19e en 20e eeuw werd hier veel turf afgestoken en bestond het leven vooral uit hard werken. Dit is nu wel anders, want tegenwoordig is De Groote Peel het domein van fietsers en wandelaars.

Geheel ontspannen
De Groote Peel is 1400 hectare groot en het alledaags leven is hier dan ook ver weg. Geheel ontspannen zult u Someren-Heide bereiken. Let hier even op monument ‘de Kei’ in het centrum, dat ons herinnert aan het feit dat dit dorpje ooit de grens vormde tussen Staats-Brabant en Opper-Gelre. Ook met carnaval zien we dat nog terug, want dan heet het hier ‘Land van de Keijepoal’. Bij restaurant Heidehof in Someren-Heide wordt een voorgerecht geserveerd.

Kennedymars
Voor de soep trappen we naar Someren. Dit dorp stamt uit 1212 en heeft dus een lange historie. In 2005 werd hier uitbundig gevierd dat het dorp 700 jaar eerder zelfbestuur had gekregen. Someren is tegenwoordig vooral bekend vanwege de Kennedymars die hier ieder jaar georganiseerd wordt. Bij de Hoijse Hoeve is het tijd voor de volgende stop.

Klotland
We trekken verder door het Brabantse land en al snel komt Asten weer in zicht. Tijdens carnaval staat Asten bekend als ‘Klotland’, wat verwijst naar de ‘klot’, ofwel de schep die gebruikt werd om turf af te steken. Historisch onderzoek heeft aangetoond dat turfstekers veel balkenbrij, bloedworst en bonensoep aten, maar voor het hoofdgerecht bij Innesto staat er toch wat anders op het menu.
Niet teveel eten, want het toetje moet nog komen. Bij De Baron maakt een smakelijk dessert uw ‘Happen & Trappen-diner’ compleet.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,2 / 10
109 evaluaties
Gerechten 8,2
Gastvrijheid 8,4
Route 7,9
Prijs/kwaliteit 7,8
Klantenservice 8,6
8.3 / 10
Het uitproberen waard
Reactie van Meijer op 07-09-2020
8.1 / 10
Super mooie dag gehad en lekker gegeten. Een aanrader.
Reactie van Sinot op 06-09-2020
9.2 / 10
Leuke fietsroute! Helaas wat regen in het begin, maar het lekkere eten maakte alles goed! Een aanrader!!
Reactie van Lianne van Trijp op 08-11-2019
8.6 / 10
Gewoon doen, is perfect verzorgt.
Reactie van H. de Keijzer op 29-08-2019
8.1 / 10
alles naar volle tevredenheid, we hebben volop genoten mooie fietstocht en lekker eten onderweg.
Reactie van Vervoort op 10-08-2019
8.8 / 10
Heel erg aan te bevelen ! een hele dag bezig met lekker eten , fietsen en genieten onderweg.Steeds spannend wat er bij het volgende "happen"zal zijn.
Reactie van Verberne op 07-08-2018
8.5 / 10
Leuke activiteit om met een groep vrienden of familie te ondernemen.
Reactie van A.H. Macor op 06-11-2017
8.9 / 10
Zeker de moeite waard.
Reactie van Peeters-De Smet op 04-08-2017
8.8 / 10
Aanrader voor alle fietsers, leuke fietstocht heerlijke gerechten, onthaal was super in alle zaken. Kortom we hebben genoten van deze dag.
Reactie van Bollen Johan op 22-08-2016
9.0 / 10
Deze route is zeker de moeite waard om te fietsen. Afwisselend landschap en meeste tijd goede wegen.
Reactie van Verker op 28-07-2016
8.9 / 10
We hebben met de familie gezellig gefietst en lekker ge eten
Reactie van Jos van heugten op 17-07-2016
8.6 / 10
Wij hebben zeer genoten van de turfroute happen en trappen. Zeer goed gegeten. Mooie opgemaakt borden. Je fiets een groot gedeelte door de polder en door het plaatsje en het mooiste stuk is door het bos en de heide
Reactie van Janneke op 27-05-2016
8.4 / 10
Heerlijk gegeten!!
Reactie van Ottens op 30-07-2015
9.5 / 10
Kan het iedereen die graag fietst en van lekker eten houd, van harte aanbevelen!
Reactie van Leo van Orsouw op 27-07-2015
8.4 / 10
Heel leuke route en de afstand is ook goed te doen.
Reactie van M.Janssen op 22-07-2015


Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route; Hotel Nobis. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0493-681300. Bij deze route kunt u overnachten bij het startpunt, Best Western Hotel Nobis Asten. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route; Hotel Nobis. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0493-681300.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app!
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route