Door de unieke ligging tussen de bossen en heide van de Veluwe en de IJsselvallei is de gemeente Heerde landschappelijk gezien een parel. Spot wild onderweg zoals vogels, vossen, zwijnen en hazen. U zult versteld staan van de prachtige en veelzijdige omgeving, waarbij u alle facetten van dit prachtige stukje Nederland ziet langskomen. Natuurlijk afgewisseld met heerlijke lokale gerechten bij de leukste restaurants. 

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Limburgia Heerde
  • Voorgerecht bij De Loswal
  • Soep bij Brasserie Op Duur
  • Hoofdgerecht bij Café Restaurant Dorpszicht
  • Nagerecht bij De Ossenstal

Heerde
Heerde is een heerlijke plek voor 'een dagje uit' en leent zich ook prima voor een weekendje weg of langere vakantie. Even weg uit de drukte van het alledaagse leven, op adem komen. De geur van de bossen, vers gemaaid gras, het tjirpen van sprinkhanen en het kwaken van kikkers, op deze route fietst u nooit alleen!

IJssel
De IJssel wordt beschreven als de mooiste rivier van Nederland. De unieke riviernatuur met uiterwaarden in de IJsselvallei tot de polders in de IJsseldelta en rijke cultuurhistorie met IJsselhoeven en IJssellinie maken dat de IJssel de “mooiste rivier” titel meer dan verdient. Tel daarbij op de grote verscheidenheid aan vogelsoorten die het gebied rijk is en de dag kabbelt heerlijk rustig voorbij.

Bos en heide
Na een prachtig stuk rivierlandschap komt na de stop in Oene langzaamaan het bos in zicht. U passeert eerst het centrum van Epe, een welbekende plaats aan de Veluwe en startpunt van vele mooie routes. Zo gauw u de bebouwde kom verlaat wordt u ondergedompeld in de stilte van het bos en de heide. De kans op een ontmoeting met een vos of een ree wordt elke meter groter! Voor u het weet arriveert u bij De Ossenstal voor een mooi dessert, waarna u kalm aan weer terug zal fietsen richting het startpunt in Heerde, waar uw dagje Happen en Trappen ten einde komt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Beschikbaar bij Restaurant De Ossenstal. Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. U kunt fietsen huren bij Rijwielzaak van de Put. Dit is 300 meter van het startpunt af. Eventueel mogelijk bij Hotel Dennenheuvel (5 km vanaf De Ossenstal). In Heerde en omgeving kunt u ook overnachten bij een van de bed en breakfasts. Parkeren is mogelijk aan de Marktplaats (P8) in Heerde. De parkeerplaats wordt duidelijk aangegeven met de P-route. Dit is ca 250 meter van het startpunt af. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Aanwezig bij Restaurant De Ossenstal en bij Limburiga Heerde.

Praktische informatie 2022
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij De Ossenstal omdat Café Restaurant Dorpszicht gesloten is. Let op! De Loswal opent speciaal haar deuren voor gasten van Happen en Trappen.

- Op feestdagen kan deze route niet gefietst worden.
- Op 28, 29 en 30 juni en 1 juli wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij de Ossenstal omdat Café Restaurant Dorpszicht dan gesloten is.
- Op 26 juni en, 2, 3, 8, 9, 10 en 16 juli is deze route reeds volgeboekt. 

- In oktober en november kan deze route op zondag niet gefietst worden.

Let op
- Tijdens uw fietstocht gaat u twee keer met het pontje. De kosten hiervoor dient u nog zelf te betalen. 

Grote groep
Wilt u met een groep vanaf 20 personen gebruik maken van deze route? Stuur dan voorafgaand een e-mail naar info@happenentrappen.nl om de mogelijkheden te bekijken. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. U kunt fietsen huren bij Rijwielzaak van de Put Hagestraat 8-10 of via 0578-691609. Dit is 300 meter van het startpunt af.

 

Happen en Trappen app

Momenteel is de app niet beschikbaar. Mocht u hem in het verleden al gedownload hebben, raden wij u aan deze niet te gebruiken, aangezien de informatie niet up-to-date is.

Hoe ziet een dagje
Heerlijk Heerde: van IJsseldijk tot Veluwse heide eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Limburgia Heerde
Dorpsstraat 36
Heerde
0578-693047
Koffie met gebak
Voorgerecht
De Loswal
Veerweg 1
Wijhe
06-48083316
Koffie met gebak
Soep
Brasserie Op Duur
Rijksstraatweg 109
Olst
0570-745044
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Cafe Restaurant Dorpszicht
Dorpsstraat 10
Oene
0578-641213
Koffie met gebak
Dessert
De Ossenstal
Ossenweg 10
Epe
0578-610199
Algemene beoordeling 8,6
Gerechten 8,6
Gastvrijheid 8,7
Route 8,4
Prijs/kwaliteit 8,4
Klantenservice 8,9
Wij hebben een prachtige fietstocht gemaakt. Het was genieten van de mooie omgeving en de natuur. Daarnaast heerlijke stops op mooie plekken.
Ben van Schalkwijk
29-06-2022
9.6/10
Is zeker aan te raden
Annet Ruitenberg
26-06-2022
8.4/10