De lekkerste fietstochten van
Nederland en Belgi
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Flirten met de grens en Leie - 61 km.

8,8 / 10
25 evaluatie(s)

De vlakke Leieboorden en het landelijk zacht glooiende landschap nodigen u uit voor een ontspannende fietstocht. De ideale mix van kunst, cultuur, natuur en couleur locale staan garant voor een geslaagde daguitstap of kortverblijf. De diensten voor Toerisme van Grensleie, zijnde Dadizele, Ledegem, Menen, Wervik en Wevelgem bieden u graag hun lokale troeven aan, maar slaan ook vaak de handen in elkaar voor een grensoverschrijdend programma. Welkom in de toeristische regio Grensleie in Zuid-West-Vlaanderen, waar de Leie de natuurlijke grens tussen België en Frankrijk vormt.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Tearoom De Klokke
  • Voorgerecht bij De Hofnar
  • Soep bij Keuvelkroeg Arbeidershuis
  • Hoofdgerecht bij Brasserie 't Belfort
  • Nagerecht bij 't Leiezicht

Dadizele
In Dadizele kunt u niet enkel de basiliek bezoeken, maar ook genieten van het Rosarium, kasteelpark Mariënstede of gemeentelijk domein ’t Torreke. Ook het New British Cemetery en het vergane Dadipark doen zeker een belletje rinkelen! De vele horecazaken in de buurt zorgen ervoor dat de hongeren gespijsd en de dorstigen gelaafd worden.

Ledegem
In Ledegem biedt de Kezelbergroute een prachtig stukje groen. Deze oude spoorweg speelde een belangrijke rol in WO I en WO II. In Ledegem vindt u veel van het oorlogsverleden terug: naast 2 militaire begraafplaatsen, kunt u in luchtvaartmuseum Old Leghem meer dan 20 op schaal gebouwde vliegtuigen bezichtigen.

Menen
Menen is de verrassend groene vestingstad aan de Leie. De Kazematten zijn stille getuigen van Menens woelige verleden. Door het herhaaldelijk verleggen van de Leie, ontstonden enkele groene pareltjes in het centrum. U kunt het militair verleden van Menen ontdekken in de erfgoedwandeling “De vestingen voorbij” en ook de gezinszoektocht De Leiedief is een echte aanrader.

Wervik
Wie Wervik zegt, zegt natuurlijk tabak. Met het Nationaal Tabaksmuseum heeft de grensstad een grote troef in handen. De Tabaksfietsroute of grenzeloze stadswandeling laten u de groene omgeving verkennen. Op recreatie-eiland De Balokken of langs de vernieuwde Leieboorden komt u even op adem. Wie het graag over de Bourgondische boeg gooit, proeft zeker van de overheerlijke Tabaksnaaistertaart, een fris Moriaenbiertje of de internationaal gelauwerde Flandrienkaas.

Wevelgem
Ook in Wevelgem komen de Bourgondiërs aan hun trekken. Tal van restaurants en café’s laten u genieten van het lekkers dat ze te bieden hebben. Proef er ook de vele streekproducten, waaronder de biertjes Gulden Spoor, Netebuk en Buxbeer. In de vele B&B’s is het heerlijk vertoeven. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het prachtige natuurdomein Bergelen. Maar ook de sportievelingen vinden hun gading tijdens de vele fiets- en wandelmogelijkheden.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,8 / 10
25 evaluaties
Gerechten 8,8
Gastvrijheid 9,3
Route 8,3
Prijs/kwaliteit 8,5
Klantenservice 9,3
8.6 / 10
Een aanrader
Reactie van Pollentier op 30-09-2021
8.9 / 10
Fantastische dag recreatie in companie voor een milde prijs.
Reactie van Delcourt Paul op 27-09-2021
9.7 / 10
Prachtige fietsroute. Men is zeer vriendelijk en attent bij de aankomstpunten. Het reservatiekaartje toont aan dat men u verwacht en stelt de deelnemers op hun gemak.
Reactie van Raes erik op 19-09-2021
9.8 / 10
Rustig fietsen tussen de velden
Reactie van devillé chris op 13-09-2021
9.3 / 10
Flirten met de grens en Leie = top ritje!!! Stopplaatsen altijd zeer vriendelijke bediening !
Reactie van De Bels carine op 22-08-2021
9.2 / 10
Met ons zessen op donderdag 8 juli dubbel en dik genoten van deze prachtige flirtpartij met de Leie, over de grens, prachtig zicht bij de laatste etappe van de Basiliek van Dadizele. Proficiat een echte aanrader. Rita en co
Reactie van Bouckaert Rita op 09-07-2021
8.6 / 10
Leuke ervarîng om al fietsend nieuwe horeca te ontdekken alsook de bezienswaardigheden.
Reactie van Favoreel Gudrun op 14-06-2021
9.1 / 10
Wij raden iedereen aan om eens mee te doen met 'Happen en Trappen' mooie en gezellige dag gehad. Doe zo voorts met de formule. 10/10 bestaat niet, niets is perfect maar 9/10 is uitmuntend.
Reactie van Raes op 14-06-2021


Praktische informatie

Aanwezig bij Tearoom De Klokke en 't Leiezicht. Fietsverhuur is mogelijk bij Fietsen Roelens in Moorslede, neem hiervoor telefonisch contact op via 0032- (0) 56-503370. Geen overnachtingsmogelijkheden Geen gratis parkeergelegenheid bij het startpunt Toegstaan bij Tearoom De Klokke, Brasserie 't Belfort en 't Leiezicht, mits aangelijnd. Bij De Hofnar enkel toegestaan op het terras. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Aanwezig bji Tearoom De Klokke, De Hofnar en Brasserie 't Belfort.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op woensdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Brasserie 't Belfort omdat 't Arbeidershuis dan gesloten is.
- Op donderdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij 't Leiezicht omdat Brasserie 't Belfort dan gesloten is. 

- Van 12 t/m 26 oktober kan deze route niet gefietst worden.
- Op 3, 17 en 24 november kan deze route niet gefietst worden. 
- Van 14 t/m 28 november wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij 't Leiezicht omdat 't Belfort dan gesloten is.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app!
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route