De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Historisch trappen door de Molenlanden - 52 km.

8,6 / 10
16 evaluatie(s)

Groot-Ammers is natuurlijk vooral bekend door het Ooievaarsdorp, maar het heeft meer te bieden. Namelijk prachtig polderlandschap zoals mensen uit de hele wereld zich Nederland voorstellen: grazende dieren op een uitgestrekt grasveld, molens en in de verte een kerktorentje. Het dorp had ooit een trots kasteel, waarvan de resten zijn gebruikt om de Lekdijk te verstevigen. Wat het nog wel heeft zijn kaaspakhuizen, want rond 1900 was Groot-Ammers een belangrijke plek voor de kaashandel.

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Het Posthuijs 
  • Voorgerecht bij De Dam 
  • Soep bij Maria Johanna Hoeve 
  • Hoofdgerecht bij ‘t Raadhuis
  • Nagerecht bij Etenstijd 

Wijngaarden
Je zou het misschien niet verwachten, maar in Nederland er naast molens ook steeds meer wijngaarden te vinden. Met verschillende druivenrassen die passen bij ons Nederlandse klimaat en door te blijven vernieuwen is het ook in ons koude kikkerlandje mogelijk om wijn te maken.. Naast deze wijngaarden en molens kom je nog langs veel meer mooie plekjes langs het water in de richting van De Dam in Nieuwpoort waar het voorgerecht wordt geserveerd. We fietsen door Nieuwpoort de kleinste vestigingsstad waar je heerlijk kan struinen langs de vijftig rijksmonumenten. Meerkerk ligt aan het Merwedekanaal, dat moest zorgen voor een snellere verbinding tussen Amsterdam en Gorkum. Nog altijd is het een druk bevaren stukje water.

In Hei- en Boeicop komen we langs de zeer oude Hoekmolen. En dan gaan we door naar Noordeloos en daar  kunnen we in De Maria Hoeve gaan geniet van een heerlijke huisgemaakte soep. En zo vinden wij langs deze route nog verschillende prachtige molens. Giessenburg is niet alleen de naam van het dorpje waar je doorheen fietst, maar ook van het kasteel dat hier stond van de vijftiende tot en met de achttiende eeuw. Goudriaan is een lintdorp dat letterlijk doormidden wordt gesneden door het riviertje de Goudriaan. Bij het Raadhuis genieten we van een heerlijk hoofdgerecht.

Aan het einde van de route komen we nog langs De Westermolen in Langerak. De molen dateert uit 1652 en heeft tot 1974 de Polder Langerak bemalen. En dan vervolgen we de route weer naar Etenstijd waar we afsluiten met dessert.

Vergeet zeker uw camera niet!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,6 / 10
16 evaluaties
Gerechten 8,4
Gastvrijheid 8,5
Route 8,3
Prijs/kwaliteit 8,4
Klantenservice 9,2
8.8 / 10
Leuke dag gehad met mijn collegas aanrader!
Reactie van Marinus den Uil op 05-10-2020
8.8 / 10
wij deden dit voor de eerste keer vonden het geweldig zeker voor herhaling vatbaar
Reactie van Verstoep op 17-09-2020
8.4 / 10
Een volle dag genieten, met heerlijk eten. De gasterijen doen echt hun best voor een prima ontvangst. Een elektrische fiets is wel een aanrader, zo kan je op sommige plekjes meer tijd besteden om te kijken. Die extra tijd fiets je er zo weer bij ;)
Reactie van van Soest op 23-08-2020
8.5 / 10
Prachtige route en prima stipjes!!
Reactie van Huisman W op 07-08-2020
8.2 / 10
Fantastische nieuwe route. Een echte aanrader. Afwisselend landschap. Voor ieder wat wils.
Reactie van J Vellekoop op 31-07-2020


Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Bij het Posthuijs kunt u fietsen reserveren. Let op! Dit is niet voor grote groepen. U kunt overnachten bij Maria Johanna Hoeve. Gratis bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants aanwezig.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
Deze route kan in verband met de corona maatregelen op dit moment niet geboekt worden.


- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Maria Johanna Hoeve omdat De Dam eten & drinken dan gesloten is. 
- Op zondag wordt zowel koffie met gebak als het nagerecht geserveerd bij Eetcafé Het Posthuijs omdat IJssalon Etenstijd dan gesloten is.

Let op
Deze route kan vanaf 10.30 uur gestart worden.

Let op, maatregelen tijdens corona
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Bike Totaal IJzerman en zij kunnen de fietsen leveren bij het startpunt van deze route: Het Posthuijs. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0184-641483. Gelieve uiterlijk 2 dagen voorafgaand te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route