De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Historisch trappen door de Molenlanden - 52 km.

8,7 / 10
35 evaluatie(s)

Groot-Ammers is natuurlijk vooral bekend door het Ooievaarsdorp, maar het heeft meer te bieden. Namelijk prachtig polderlandschap zoals mensen uit de hele wereld zich Nederland voorstellen: grazende dieren op een uitgestrekt grasveld, molens en in de verte een kerktorentje. Het dorp had ooit een trots kasteel, waarvan de resten zijn gebruikt om de Lekdijk te verstevigen. Wat het nog wel heeft zijn kaaspakhuizen, want rond 1900 was Groot-Ammers een belangrijke plek voor de kaashandel.

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Het Posthuijs 
  • Voorgerecht bij De Dam 
  • Soep bij Maria Johanna Hoeve 
  • Hoofdgerecht bij ‘t Raadhuis
  • Nagerecht bij Etenstijd 

Wijngaarden
Je zou het misschien niet verwachten, maar in Nederland er naast molens ook steeds meer wijngaarden te vinden. Met verschillende druivenrassen die passen bij ons Nederlandse klimaat en door te blijven vernieuwen is het ook in ons koude kikkerlandje mogelijk om wijn te maken.. Naast deze wijngaarden en molens kom je nog langs veel meer mooie plekjes langs het water in de richting van De Dam in Nieuwpoort waar het voorgerecht wordt geserveerd. We fietsen door Nieuwpoort de kleinste vestigingsstad waar je heerlijk kan struinen langs de vijftig rijksmonumenten. Meerkerk ligt aan het Merwedekanaal, dat moest zorgen voor een snellere verbinding tussen Amsterdam en Gorkum. Nog altijd is het een druk bevaren stukje water.

In Hei- en Boeicop komen we langs de zeer oude Hoekmolen. En dan gaan we door naar Noordeloos en daar  kunnen we in De Maria Hoeve gaan geniet van een heerlijke huisgemaakte soep. En zo vinden wij langs deze route nog verschillende prachtige molens. Giessenburg is niet alleen de naam van het dorpje waar je doorheen fietst, maar ook van het kasteel dat hier stond van de vijftiende tot en met de achttiende eeuw. Goudriaan is een lintdorp dat letterlijk doormidden wordt gesneden door het riviertje de Goudriaan. Bij het Raadhuis genieten we van een heerlijk hoofdgerecht.

Aan het einde van de route komen we nog langs De Westermolen in Langerak. De molen dateert uit 1652 en heeft tot 1974 de Polder Langerak bemalen. En dan vervolgen we de route weer naar Etenstijd waar we afsluiten met dessert.

Vergeet zeker uw camera niet!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,7 / 10
35 evaluaties
Gerechten 8,5
Gastvrijheid 8,7
Route 8,4
Prijs/kwaliteit 8,6
Klantenservice 9,2
8.2 / 10
Hele mooie route, verrassende lokaties, gastvrij en vriendelijke bediening, eten was goed. Een aanrader!!! Genoten van de mooie dag mede door het schitterende weer.
Reactie van van Uffelen op 30-09-2021
8.0 / 10
De route gaat veel over landweggetjes. Heel plezierig om te fietsen. Wat is Nederland toch moooiii!
Reactie van Hendriks op 23-09-2021
9.1 / 10
Een prachtige route met veel natuurschoon!!!
Reactie van Bechtum op 23-09-2021
9.3 / 10
Hartstikke leuke route met mooie doorkijkjes, prachtige plaatsen om van te dromen om te wonen, leuke locaties van de restaurants, goed georganiseerd
Reactie van P. Ammerlaan op 01-09-2021
7.6 / 10
Fietsen door een prachtige streek! De mooiste plekjes hebben we gezien.
Reactie van M. Hoogendijk op 23-08-2021
8.6 / 10
Goed georganiseerde route.
Reactie van Rinsma op 24-07-2021
9.7 / 10
Prima organisatie
Reactie van van Vijfeyken op 17-07-2021
9.1 / 10
Wij hebben genoten op deze dag. 6 personen. Uitstekend weer. Prima formule.
Reactie van Wouters op 11-07-2021
8.8 / 10
Leuke dag gehad met mijn collegas aanrader!
Reactie van Marinus den Uil op 05-10-2020
8.8 / 10
wij deden dit voor de eerste keer vonden het geweldig zeker voor herhaling vatbaar
Reactie van Verstoep op 17-09-2020
8.4 / 10
Een volle dag genieten, met heerlijk eten. De gasterijen doen echt hun best voor een prima ontvangst. Een elektrische fiets is wel een aanrader, zo kan je op sommige plekjes meer tijd besteden om te kijken. Die extra tijd fiets je er zo weer bij ;)
Reactie van van Soest op 23-08-2020
8.5 / 10
Prachtige route en prima stipjes!!
Reactie van Huisman W op 07-08-2020
8.2 / 10
Fantastische nieuwe route. Een echte aanrader. Afwisselend landschap. Voor ieder wat wils.
Reactie van J Vellekoop op 31-07-2020


Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Bij het Posthuijs kunt u fietsen reserveren. Let op! Dit is niet voor grote groepen. U kunt overnachten bij Maria Johanna Hoeve. Gratis bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants aanwezig.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- Deze route kan vanaf 11:00 uur gestart worden.
- Tijdens deze route maakt u twee keer gebruik van een pontje. Bij beide pontjes dient u € 0,80 p.p. te betalen (contant) voor de oversteek.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Bike Totaal IJzerman en zij kunnen de fietsen leveren bij het startpunt van deze route: Het Posthuijs. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0184-641483. Gelieve uiterlijk 2 dagen voorafgaand te reserveren.

GPX
Er is een GPX bestand van deze route beschikbaar wanneer u hier gebruikt van wilt maken kunt u een mail sturen naar info@happenentrappen.nl

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route