De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Content in de Kempen - 48 km.

8,3 / 10
133 evaluatie(s)

Contente mensen zijn bescheiden, tevreden mensen. Hard werken maar zeker ook genieten. Kempenaren stonden vroeger bekend als mensen die het leven op waarde wisten te schatten. Dat is nog steeds zo.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
- Koffie en gebak
- Voorgerecht
- Soep
- Hoofdgerecht
- Nagerecht
- Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Volop streekproducten
De Kempen worden gekenmerkt door de vele bossen en gezellige dorpscentra. U vindt er diverse toeristische voorzieningen met zalige horeca, waar kwaliteit en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Dat de streek trots is op zijn producten ziet u nadrukkelijk terug. Overal komt u wel streekproducten tegen, zoals kaas, hertenvlees en bonbons tegen.
Tijdens de fietstocht maakt u kennis met de mooiste plekjes in het groene hart van de Kempen. Na een lekkere kop koffie met vlaai vertrekt u bij café ’t Heuveltje in het pittoreske Weebosch. De fietstocht voert over de Cartierheide, waarna in Hapert een zalig voorgerecht op u staat te wachten bij Café Het Pleintje. In het centrum van Eersel staat het beeld van de ‘Contente mens’, hét symbool van de Kempische volksaard. Kempenaren moesten vroeger hard werken voor weinig geld, maar klaagden niet. Ze waren tevreden met weinig, namen het leven zoals het kwam en genoten volop. Op de gezellige markt van Eersel vindt u dineé-café Veertien. Hier wordt u een overheerlijk soepje aangeboden. Vervolgens trapt u naar Recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel, waar het hoofdgerecht geserveerd wordt.

Hoffelijke ontvangst
Door uitgestrekte bossen bereikt u golfbaan Hof van Heden in Bergeijk, waar u hoffelijk wordt ontvangen voor een verrukkelijk nagerecht. Voldaan en content keert u ten slotte terug naar Weebosch.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Café Het Heuveltje

Café Het Heuveltje

Weebosch 68
5571 LZ Weebosch gem. Bergeijk
0497-541288
www.cafeheuveltje.nl

Café Het Pleintje

Café Het Pleintje

Kerkstraat 51
5527 EE Hapert
0497-381503
www.cafe-pleintje.nl

Dinee-Café Veertien

Dinee-Café Veertien

Markt 14-16
5521 AL Eersel
0497-517777
www.dineecafeveertien.nl

Recreatiepark De Achterste Hoef

Recreatiepark De Achterste Hoef

Troprijt 10
5531 NA Bladel
0497-381390
www.achterstehoef.nl

Golfbaan Hof van Heden

Golfbaan Hof van Heden

Witrijt 10
5571 XH Bergeijk
0497-512625
www.hofvanheden.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Aanwezig bij Café Het Heuveltje, Café Het Pleintje en Dinee-Café Veertien U kunt fietsen huren bij De fietsenmaker op 't Loo. Gelieve vooraf te reserveren via 0497-571565. Let op: op zondagen gesloten. U kunt dan fietsen huren bij Fiets en Tandemverhuur van der Mierden. Geen overnachtingsmogelijkheden Parkeergelegenheid: Gratis bij het startpunt Honden zijn toegestaan, mits op het terras en aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI beschikbaar

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2017
- Op dinsdagen en woensdagen is deze route niet te boeken.

- Op maandagen wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Golfbaan Hof van Heden omdat Recreatiepark De Achterste Hoef gesloten is.

Let op:
- Het is ook mogelijk om deze route in te korten zodat de totale fietsafstand 38 kilometer wordt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route