Wanneer je rondom één van de oudste en mooiste steden van Brabant fietst, lacht het verleden en de toekomst je overal toe. We doorkruisen de oude binnenstad, waarna je al snel kennis maakt met wat de regio zo geliefd maakt onder haar bewoners: 
De schitterende omgeving waar de Brabantse gastvrijheid nog in volle glorie wordt beleden. De natuur komt hier nog heel dichtbij! Voldoende redenen om op de fiets te stappen en je te laten onderdompelen in het land waar de achterdeur nog altijd open staat voor goei volk! 

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Herberg de Poeling - Majorca Bar
  • Voorgerecht bij de Lachende Vis
  • Soep bij Eetcafé Likkepot
  • Hoofdgerecht bij de Toren Eten & Drinken
  • Nagerecht bij Eetcafé de Prins

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Historische stad op een zandrug verrezen
De Aa en de Dommel vormden vóór 1185 een delta gebied. Op een zandopeenhoping temidden van dit gebied, ter hoogte van de huidige markt, werd de stad Den Bosch gesticht. De stad dankt haar officiële naam aan "des hertogen bosch" het bos van hertog Hendrik I van Brabant. Hij was 26 jaar toen hij in 1196 Den Bosch stadsrechten en bijbehorende handelsprivileges verleende. U start uw fietstocht richting de prachtige binnenstad waar u de geschiedenis van deze monumentale stad voelt beklijven. U vervolgt uw tocht richting Oud-Empel waar de oevers van de Maas als uitzicht dienen en waar u een heerlijk voorgerecht te wachten staat bij uw eerste stop: de Lachende Vis. 

Van Maasland naar Heeswijk
Hierna staat een fraai stukje tussen Maasland en Meijerij te wachten, we dalen af richting Rosmalen, dat we kennen van het jaarlijks tennistoernooi op gras.
Het gezegde "Rosmalen, ellendig land: 's winters in het water, 's zomers in het zand" herinnert aan de tijd dat de dijk er nog niet was. Doordat Rosmalen op een dekzandrug lag, was het in de zomer snel te droog voor succesvolle landbouw. Na de soep stappen we op de fiets om verder zuidwaarts te trappen richting Heeswijk Dinther. U passeert oude landerijen, mooie boerderijen en prachtig natuurschoon, waarna u mag aanschuiven voor een hoofdgerecht bij Eetcafé de Toren.

Tussen Aa en Leygraaf
Vanaf daar trappen we tussen de Aa en de Leygraaf richting Berlicum. Kasteel Heeswijk geeft een werkelijk schitterende inkijk in het rijke verleden van deze mooie regio. De route leidt langs de uitkijktoren van Heeswijk, waar u Berlicum al kunt zien liggen: hier wordt de dag wordt afgesloten met een welverdiend nagerecht bij De prins.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

 

 

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij Herberg de Poeling, De Lachende Gans en De Likkepot beschikbaar. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Vesting Fietsen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 06-21633127 of kijk op www.vestingfietsen.nl. Geen overnachtingsmogelijkheden Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt. Honden enkel buiten aangelijnd toegestaan. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle 5 de restaurants is wifi beschikbaar.

Praktische informatie 2022
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.

Let op
- Eetcafé Likkepot opent haar deuren vanaf 12.00 uur gelieve hier rekening mee te houden.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar bij deze route kunnen fietsen gehuurd worden bij Vesting Fietsen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 06-21633127 of kijk op www.vestingfietsen.nl.
 

Er is een GPX bestand van deze route beschikbaar wanneer u hier gebruikt van wilt maken kunt u een mail sturen naar info@happenentrappen.nl

Sluitingsdagen   

- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.

Overige bijzonderheden   

- Eetcafé Likkepot opent haar deuren vanaf 12.00 uur gelieve hier rekening mee te houden.

- Er is een GPX bestand van deze route beschikbaar wanneer u hier gebruikt van wilt maken kunt u een mail sturen naar info@happenentrappen.nl

Fietsverhuur   

Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar bij deze route kunnen fietsen gehuurd worden bij Vesting Fietsen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 06-21633127 of kijk op www.vestingfietsen.nl.

Happen en Trappen app

Momenteel is de app niet beschikbaar. Mocht u hem in het verleden al gedownload hebben, raden wij u aan deze niet te gebruiken, aangezien de informatie niet up-to-date is.

Hoe ziet een dagje
Vorstelijk genieten rondom 's-Hertogenbosch eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Herberg de Poeling - Majorca Bar
Poeldonk 17
Den Dungen
073-5942955
Koffie met gebak
Voorgerecht
De Lachende Vis
Empelsedijk 21
’s-Hertogenbosch
073-6421032
Koffie met gebak
Soep
De Likkepot
Dorpsstraat 47
Rosmalen
073-5215948
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
De Toren eten & drinken
Torenstraat 12
Heeswijk - Dinther
0413-296307
Koffie met gebak
Dessert
Eetcafé De Prins
Hoogstraat 50
Berlicum (NB)
073-5031612
Algemene beoordeling 8,4
Gerechten 8,3
Gastvrijheid 8,5
Route 8,2
Prijs/kwaliteit 8,1
Klantenservice 8,8
Zelf zouden wij nooit ergens alleen een voorgerecht bestellen en elders weer alleen soep. Toch is dit erg goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar. Een aanrader!
R.D. Sloove
06-08-2022
9.2/10
Mooie route, maar vooral de eetgelegenheden en de kwaliteit van het eten (wij zijn nogal kieskeurig) was zeer goed. Mooie, moderne, goede locaties voor de pauze.
Sergio Marchand
04-08-2022
9.9/10