De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Vorstelijk genieten rondom 's-Hertogenbosch - 56 km.

8,1 / 10
22 evaluatie(s)

Wanneer je rondom één van de oudste en mooiste steden van Brabant fietst, lacht het verleden en de toekomst je overal toe. We doorkruisen de oude binnenstad, waarna je al snel kennis maakt met wat de regio zo geliefd maakt onder haar bewoners: 
De schitterende omgeving waar de Brabantse gastvrijheid nog in volle glorie wordt beleden. De natuur komt hier nog heel dichtbij! Voldoende redenen om op de fiets te stappen en je te laten onderdompelen in het land waar de achterdeur nog altijd open staat voor goei volk! 

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Herberg de Poeling
  • Voorgerecht bij de Lachende Vis
  • Soep bij Eetcafé Likkepot
  • Hoofdgerecht bij de Toren Eten & Drinken
  • Nagerecht bij Eetcafé de Prins

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Historische stad op een zandrug verrezen
De Aa en de Dommel vormden vóór 1185 een delta gebied. Op een zandopeenhoping temidden van dit gebied, ter hoogte van de huidige markt, werd de stad Den Bosch gesticht. De stad dankt haar officiële naam aan "des hertogen bosch" het bos van hertog Hendrik I van Brabant. Hij was 26 jaar toen hij in 1196 Den Bosch stadsrechten en bijbehorende handelsprivileges verleende. U start uw fietstocht richting de prachtige binnenstad waar u de geschiedenis van deze monumentale stad voelt beklijven. U vervolgt uw tocht richting Oud-Empel waar de oevers van de Maas als uitzicht dienen en waar u een heerlijk voorgerecht te wachten staat bij uw eerste stop: de Lachende Vis. 

Van Maasland naar Heeswijk
Hierna staat een fraai stukje tussen Maasland en Meijerij te wachten, we dalen af richting Rosmalen, dat we kennen van het jaarlijks tennistoernooi op gras.
Het gezegde "Rosmalen, ellendig land: 's winters in het water, 's zomers in het zand" herinnert aan de tijd dat de dijk er nog niet was. Doordat Rosmalen op een dekzandrug lag, was het in de zomer snel te droog voor succesvolle landbouw. Na de soep stappen we op de fiets om verder zuidwaarts te trappen richting Heeswijk Dinther. U passeert oude landerijen, mooie boerderijen en prachtig natuurschoon, waarna u mag aanschuiven voor een hoofdgerecht bij Eetcafé de Toren.

Tussen Aa en Leygraaf
Vanaf daar trappen we tussen de Aa en de Leygraaf richting Berlicum. Kasteel Heeswijk geeft een werkelijk schitterende inkijk in het rijke verleden van deze mooie regio. De route leidt langs de uitkijktoren van Heeswijk, waar u Berlicum al kunt zien liggen: hier wordt de dag wordt afgesloten met een welverdiend nagerecht bij De prins.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

 

 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,1 / 10
22 evaluaties
Gerechten 8,2
Gastvrijheid 8,3
Route 7,9
Prijs/kwaliteit 7,6
Klantenservice 8,4
9.1 / 10
Aanrader om met vrienden of familie een gezellige ontspannende dag te organiseren.
Reactie van Rien van Doorn op 01-09-2021


Praktische informatie

Bij Herberg de Poeling, De Lachende Gans en De Likkepot beschikbaar. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Vesting Fietsen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 06-21633127 of kijk op www.vestingfietsen.nl. Geen overnachtingsmogelijkheden bekend. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt. Honden enkel buiten aangelijnd toegestaan. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle 5 de restaurants is wifi beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- Eetcafé Likkepot opent haar deuren vanaf 12.00 uur gelieve hier rekening mee te houden.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar bij deze route kunnen fietsen gehuurd worden bij Vesting Fietsen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 06-21633127 of kijk op www.vestingfietsen.nl.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Er is een GPX bestand van deze route beschikbaar wanneer u hier gebruikt van wilt maken kunt u een mail sturen naar info@happenentrappen.nl

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route