De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Oost-West-Peel-Best - 45 km.

8,3 / 10
101 evaluatie(s)

Een dagje op de fiets door het prachtige Noord-Limburgse landschap en als tussenstop steeds culinair verwend worden; dat belooft de route Oost-West-Peel-Best van Happen & Trappen! U fietst 45 kilometer door een landschap van kleinschalige bosgebieden, afgewisseld met akkers en weilanden, peelkanalen en gezellige, gastvrije dorpen. Onderweg doet u Panningen, Helenaveen, Meijel, Roggel en Helden, aan de rand van de Peelgebieden, aan.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Familierestaurant Klein Volk
  • Voorgerecht bij Hotel Eetcafé in d'n Ouwe Peel
  • Soep bij De Heere van Meijel
  • Hoofdgerecht bij Preuverie Bekkers Marie
  • Nagerecht bij Mr. & Mrs. IJs - Eten - Drinken

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

De Peel
Het eerste deel van de route leidt u door de laatst overgebleven snippers van de Peel, een hoogveengebied dat zich ooit uitstrekte tot aan Nijmegen. Maar dat zijn wel prachtige snippers, inmiddels behorend tot een van de belangrijkste natuurgebieden van Nederland!

In 1852 kwamen enkele ‘broeders met de blauwe koorden’ vanuit Amsterdam naar het landgoed Heibloem om de ‘Peelwoestenij’ te ontginnen. Zij namen ook de taak op zich om voor de opvoeding van wezen en verwaarloosde jongens te zorgen. Een tweetal opvoedingsgestichten passeert u tijdens het fietsen: De Widdonck en kloosterboerderij Stokershorst. De eerste is – als Jongensboerderij de Widdonk – nog steeds actief en legt zich toe op de behandeling en begeleiding van kinderen met gedragsproblemen.  

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Familierestaurant Klein Volk

Familierestaurant Klein Volk

Heide 5
5981 NX Panningen
077-3072095
www.beringerzand.nl

Hotel Eetcafé in d’Ouwe Peel

Hotel Eetcafé in d’Ouwe Peel

Oude Peelstraat 2
5759 PC Helenaveen
0493-844131
www.indouwepeel.nl

De Heere van Meijel

De Heere van Meijel

Dorpsstraat 19
5768 CD Meijel
077-4661031
www.deheerevanmeijel.nl

Preuverie Bekkers Marie

Preuverie Bekkers Marie

Raadhuisstraat 2
6088 BR Roggel
0475-497191
www.preuveriebekkersmarie.nl

Mr. & Mrs. IJs - Eten - Drinken

Mr. & Mrs. IJs - Eten - Drinken

Markt 46
5981 AP Panningen
077-4634344
www.misterandmisses.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants mogelijk U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Klein Volk. Een normale fiets kost € 11,00. Gelieve vooraf te reserveren via 077-3072095. U kunt bij Klein Volk en in d'n Ouwe Peel overnachten. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd op het terras. Gelieve van tevoren aangeven onder het kopje "Opmerkingen". Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag wordt zowel het hoofgerecht als het nagerecht geserveerd bij Da Kepello (Markt 49) omdat Preuverie Bekkers Marie en Mr. & Mrs. IJs - Eten - Drinken dan gesloten zijn. 
- Op dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Preuverie Bekkers Marie omdat De Heere van Meijel dan gesloten is.

- Van november t/m februari wordt op woensdag en donderdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij De Heere van Meijel omdat Hotel Eetcafé In d’n Ouwe Peel dan gesloten is.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Klein Volk. Een normale fiets kost € 11,00. Gelieve vooraf te reserveren via 077-3072095.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route