De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Oost-West-Peel-Best - 50 km.

8,3 / 10
149 evaluatie(s)

Een dagje op de fiets door het prachtige Noord-Limburgse landschap en als tussenstop steeds culinair verwend worden; dat belooft de route Oost-West-Peel-Best van Happen & Trappen! U fietst 45 kilometer door een landschap van kleinschalige bosgebieden, afgewisseld met akkers en weilanden, peelkanalen en gezellige, gastvrije dorpen. Onderweg doet u Panningen, Helenaveen, Meijel, Roggel en Helden, aan de rand van de Peelgebieden, aan.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Da Kepèllo
  • Voorgerecht bij Hotel Eetcafé in d'n Ouwe Peel
  • Soep bij De Heere van Meijel
  • Hoofdgerecht bij Preuverie Bekkers Marie
  • Nagerecht bij Mr. & Mrs. IJs - Eten - Drinken

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

De Peel
Het eerste deel van de route leidt u door de laatst overgebleven snippers van de Peel, een hoogveengebied dat zich ooit uitstrekte tot aan Nijmegen. Maar dat zijn wel prachtige snippers, inmiddels behorend tot een van de belangrijkste natuurgebieden van Nederland!

In 1852 kwamen enkele ‘broeders met de blauwe koorden’ vanuit Amsterdam naar het landgoed Heibloem om de ‘Peelwoestenij’ te ontginnen. Zij namen ook de taak op zich om voor de opvoeding van wezen en verwaarloosde jongens te zorgen. Een tweetal opvoedingsgestichten passeert u tijdens het fietsen: De Widdonck en kloosterboerderij Stokershorst. De eerste is – als internaat de Widdonck – nog steeds actief en legt zich toe op de behandeling en begeleiding van kinderen met gedragsproblemen.  

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Da Kepèllo

Da Kepèllo

Markt 49
5981 AP Panningen
077-3077778
www.dakepello.nl

Hotel Eetcafé in d’Ouwe Peel

Hotel Eetcafé in d’Ouwe Peel

Oude Peelstraat 2
5759 PC Helenaveen
0493-844131
www.indouwepeel.nl

De Heere van Meijel

De Heere van Meijel

Dorpsstraat 19
5768 CD Meijel
077-4661031
www.deheerevanmeijel.nl

Preuverie Bekkers Marie

Preuverie Bekkers Marie

Raadhuisstraat 2
6088 BR Roggel
0475-497191
www.preuveriebekkersmarie.nl

Mr. & Mrs. IJs - Eten - Drinken

Mr. & Mrs. IJs - Eten - Drinken

Markt 46
5981 AP Panningen
077-4634344
www.misterandmisses.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Welten Tweewielers in Helden. Gelieve vooraf telefonisch te reserveren via 077 - 307 1529. Bij deze route kunt u overnachten bij d'n Ouwe Peel. Gratis parkeren in de buurt van het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd op het terras. Gelieve van tevoren aangeven onder het kopje "Opmerkingen". Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag  wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Preuverie Bekkers Marie omdat De Heere van Meijel dan gesloten is.

- Op 30 september wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij De Heere van Meijel omdat Hotel Eetcafé In d'Ouwe Peel gesloten is. 

- In oktober en november wordt op woensdag en donderdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij De Heere van Meijel omdat Hotel Eetcafé In d'Ouwe Peel gesloten is. 

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen.
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Op zondag kan deze route enkel om 12.00 uur gestart worden. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar bij deze route kunnen fietsen gehuurd worden bij Welten Tweewielers in Helden. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 077 - 3071529. Gelieve vooraf te reserveren.
Let op! Op zondag is deze fietsverhuurder niet geopend.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen.  

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route