De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Oost-West-Peel-Best - 45 km.

8,3 / 10
94 evaluatie(s)

Deze culinaire fietsroute zal u verleiden tot een antwoord op Jules de Corte’s lied: ‘Ik zou wel eens willen weten...’ U wordt getrakteerd op een open landschap van kleinschalige bosgebieden, afgewisseld met akkers en weilanden, peelkanalen en gezellige, gastvrije dorpen. Panningen, Helenaveen, Meijel, Roggel en Helden, aan de rand van de Peelgebieden, voeren u langs hun mooiste binnenwegen.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
- Koffie en gebak
- Voorgerecht
- Soep
- Hoofdgerecht
- Nagerecht
- Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

De Peel
Het eerste deel van de route leidt u door de laatst overgebleven snippers van de Peel, een hoogveengebied dat zich ooit uitstrekte tot aan Nijmegen. Maar dat zijn wel prachtige snippers, inmiddels behorend tot een van de belangrijkste natuurgebieden van Nederland.

In 1852 kwamen enkele ‘broeders met de blauwe koorden’ vanuit Amsterdam naar het landgoed Heibloem om de ‘Peelwoestenij’ te ontginnen. Zij namen ook de taak op zich om voor de opvoeding van wezen en verwaarloosde jongens te zorgen. Een tweetal opvoedingsgestichten passeert u tijdens het fietsen: De Widdonck en kloosterboerderij Stokershorst. De eerste is – als Jongensboerderij de Widdonk – nog steeds actief en legt zich toe op de behandeling en begeleiding van kinderen met gedragsproblemen.  

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Familierestaurant Klein Volk

Familierestaurant Klein Volk

Heide 5
5981 NX Panningen
077-3072095
www.beringerzand.nl

Hotel Eetcafé In d’Ouwe Peel

Hotel Eetcafé In d’Ouwe Peel

Oude Peelstraat 2
5759 PC Helenaveen
0493-844131
www.indouwepeel.nl

De Heere van Meijel

De Heere van Meijel

Dorpsstraat 19
5768 CD Meijel
077-4661031
www.deheerevanmeijel.nl

Preuverie Bekkers Marie

Preuverie Bekkers Marie

Raadhuisstraat 2
6088 BR Roggel
0475-497191
www.preuveriebekkersmarie.nl

Mr. & Mrs. IJs - Eten - Drinken

Mr. & Mrs. IJs - Eten - Drinken

Markt 46
5981 AP Panningen
077-4634344
www.misterandmisses.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Klein Volk. Een normale fiets kost € 11,00. Gelieve vooraf te reserveren via 077-3072095. Overnachting: U kunt bij Klein Volk, De Halte en Antiek overnachten (bij Antiek kunt u ook fietsen huren) Parkeergelegenheid: Gratis bij het startpunt mits aangelijnd toegestaan. Gelieve even van tevoren aan te geven Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Wifi: Bij alle restaurants beschikbaar

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2017
- Op maandag is deze route niet te fietsen.
- Op dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Preuverie Bekkers Marie omdat De Heere van Meijel dan is gesloten.
- Op woensdag en donderdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij De Heere van Meijel omdat Hotel Eetcafé In d’Ouwe Peel dan is gesloten.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route