De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Langs dijk en strand over Schouwen Duiveland - 48 km.

8,5 / 10
65 evaluatie(s)

Vier voormalige eilanden samengesmolten tot één in de loop van de eeuwen. Fietsend over de dijken zie je overal watersporters. Een heerlijk stukje Zeeland waar je direct je hart aan verpandt. Wees welkom op Schouwen Duiveland!

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Eb & Vloed
  • Voorgerecht bij de Heerenkeet
  • Soep bij Hector Zierikzee
  • Hoofdgerecht bij Eterij - Tapperij Salud!
  • Nagerecht bij Strandcafé DOK

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Duinen en voormalige kreken
Door verzanding en inpoldering is Schouwen Duiveland nu één (schier-) eiland. Resten van kreken en overstromingen zijn verworden tot aantrekkelijke natuurgebieden waar een grote verscheidenheid aan vogels te vinden is. Op de kop van Schouwen Duiveland ligt een prachtig duingebied waar u weg kunt dromen in één van de mooie duinpannen. Niet te lang blijven liggen, want er valt nog teveel moois te ontdekken!

Polders en dijken
We zakken af richting het zuiden. Schouwen Duiveland ligt ingeklemd tussen het water en na een stukje Zeeuwse polder ontmoet u de dijk die langs de Oosterschelde loopt. Hier wordt nog steeds gestreden om de voeten van de Duvelanders droog te houden en om een ramp zoals in 1953 niet meer te laten voorkomen. Tussen Serooskerke en Zierikzee nemen we even de tijd voor een heerlijk voorgerecht met uitzicht op het water.

Op naar Zierikzee
We dalen verder af naar het zuiden naar de stad met méér dan 500 monumenten, Zierikzee. Zierikzee dankt zijn ontstaan en welvaart aan het water. De eilanden Schouwen en Duiveland werden eeuwen geleden gescheiden door de Gouwe, een belangrijke scheepvaartverbinding tussen Vlaanderen en Noord Holland. Een kreek, de Ee, mondde uit in de Gouwe. Aan dit gunstig gelegen water vestigden zich waarschijnlijk in de 10e eeuw de eerste bewoners. Dit waren boeren of vissers. Een zekere Zierik was één van de eerste lokale machthebbers. De Ee van Zierik werd Zierik’s Ee, later Zierikzee.

Dwars door Schouwen Duiveland
Om het rondje compleet te maken steken we over naar de andere kant om daar de Grevelingen te ontmoeten. Via Kerwerve, rond 1200 voor het eerste vernoemd in de boeken, trappen we richting Scharendijke. Maar niet voordat we ook Brouwershaven hebben gezien waarna de dijk ons verder brengt naar een overheerlijk hoofdgerecht.

Brouwersdam
Na het hoofdgerecht stapt u weer op de fiets en bent u vlakbij de Brouwersdam beland. De route leidt u richting de kop van Schouwen Duiveland maar het is de moeite waard om de dam een stukje op te fietsen om te genieten van het weidse uitzicht. Op deze dam vindt jaarlijks het Concert at Sea plaats waarmee Schouwen Duiveland een prachtige traditie heeft ingezet. Na al dit moois terug richting het dessert, als laatste rustpunt van deze mooie route.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,5 / 10
65 evaluaties
Gerechten 8,3
Gastvrijheid 8,5
Route 8,1
Prijs/kwaliteit 8,5
Klantenservice 8,9
9.5 / 10
Langs dijk en strand gefietst over Schouwen Duiveland. Na vriendelijke ontvangst met koffie en gebak, gingen we op pad, met ook nog eens prachtig weer. Alle adressen hadden hun zaakjes keurig op orde, overal vriendelijke ontvangst, en heerlijke gerechten, echt toppie.Zeer zeker de moeite waard, wij hebben in ieder geval een super mooie dag gehad.
Reactie van Frans v/d wijngaard op 18-09-2020
9.7 / 10
Ontzettend bedankt voor de mooie dag die wij hebben gehad !! En nogmaals helemaal geweldig dat jullie de kadobon kwa datum hebben verzet omdat hij verlopen was. Wij nu zonder bijbetaling zo een geweldige dag mochten beleven !!
Reactie van Rita Dekker op 17-09-2020
8.3 / 10
Wij hadden de cadeaubonnen Happen trappen gekregen van onze kinderen! We zijn aangenaam verrast bij het verzilveren van de bon! Het is heel makkelijk om online te reserveren, het was een prachtige fietsroute, gastvrije ontvangst door de diverse horeca-gelegenheden, met heerlijke gerechten! Onze complimenten hiervoor!
Reactie van Ellie van Grinsven op 09-09-2020
8.5 / 10
Wij vinden Happen en trappen nog steeds een heerlijk ontspannen dagje uit!
Reactie van van Ginkel op 16-07-2020
8.6 / 10
We werden ongeacht ook al was het laat in het seizoen met open armen ontvangen. Het was gewoon genieten van begin tot het einde dit gaan we zeker meer doen gewoon top.
Reactie van Marga Bennebroek op 29-10-2019
8.5 / 10
Een heel mooie route met wisselende landschappen en uitzichten.
Reactie van Rien Stoffels op 11-10-2019
9.0 / 10
Leuke route, goed te doen met minder ervaring. Lekker eten. Aanrader om overnachting in Zierikzee te boeken
Reactie van Barbara Christiaanse op 08-10-2019
8.0 / 10
Een heel leuk uitje om samen met vriendinnen te doen.
Reactie van eckhardt op 22-09-2019
9.6 / 10
Wij hebben echt een super dag gehad. Hele mooie route met veel bezienswaardigheden. Alle restaurants waren super aardig en het eten heel lekker. Echt een aanrader voor wie een leuke dag wil hebben.
Reactie van Breel op 22-09-2019
7.2 / 10
Een hele mooie route We hebben ontzettend genoten!
Reactie van Hannie Joossen-Siereveld op 15-09-2019
8.3 / 10
ondanks de regen en wind een geweldige dag gehad!
Reactie van D. Gideonse op 12-09-2019
9.3 / 10
Leuke fietstocht, met goed eten bij leuke lokaties onderweg. Zeker doen.
Reactie van Alex van Oostenbrugge op 11-09-2019
7.5 / 10
Het is een hele leuke dag met eten
Reactie van Boeter op 01-09-2019
9.2 / 10
Het was de eerste keer. Geweldig, ook vanwege het weer.
Reactie van Schotanus op 26-08-2019
9.2 / 10
Perfecte route voor een dagje Zeeland met voortreffelijke Zeeuwse gastvrijheid op de diverse horeca gelegenheden. Een aanrader !!
Reactie van Peter Jacobs op 22-08-2019
7.9 / 10
Was onze eerste keer, maar vonden het erg leuk om te doen
Reactie van I. Hoogendoorn op 17-08-2019
8.1 / 10

Reactie van Arts op 10-08-2019
8.1 / 10
Hebben met 6 vrienden een top dag gehad!! Niet twijfelen maar doen!!
Reactie van Lucy lith op 07-08-2019
8.5 / 10
Hele mooie dag
Reactie van hoendervangers op 30-07-2019
8.9 / 10
Leuke tocht voor wie een ganse dag wil fietsen, regelmatig wil stoppen en onderweg wil genieten van natuur, een hapje eten en kijken naar bezienswaardigheden
Reactie van Van de Walle Gudrunn op 06-07-2019
7.8 / 10
Hele leuke en mooie route , eten is goed en je word leuk ontvangen
Reactie van piet van Leeuwen op 03-07-2019


Praktische informatie

Bij Strandcafé DOK aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Carefreerentals. Gelieve vooraf te reserveren via 0111-218041. Bij deze route kunt u overnachten op Ardoer Camping de Julianahoeve en Camping Strandpark De Zeeuwse kust. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen. Gratis parkeren bij het transferium in Renesse (Roelandsweg 11). Dit i.v.m. de druke bij de Julianahoeve. Vanuit het transferium fietst u naar de Julianahoeve. Dit is ongeveer 6 minuten fietsen. Honden zijn niet toegestaan op het terrein van Camping Julianahoeve  Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Deze route kan 7 dagen per week gefietst worden.

- In september en oktober wordt op maandag zowel de soep als het voorgerecht geserveerd bij Hector Zierikzee omdat de Heerenkeet dan gesloten is.
- In november kan deze route niet gefietst worden. 

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Deze route kan enkel om 11.00 uur gestart worden.
- De Heerenkreet is vanaf 12:00 uur geopend.
- Bij de Julianahoeve kunt u niet parkeren i.v.m. de drukte op de camping. U kunt gratis parkeren bij het transferium in Renesse. Vanuit het transferium fietst u naar de Julianahoeve wat ongeveer 6 minuten fietsen is.
- Het nagerecht wordt geserveerd in Strandcafé DOK. Dit is gevestigd in het centrumgebouw op Strandpark de Zeeuwse Kust.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar bij deze route kunnen fietsen gehuurd worden bij Carefreerentals (www.carefreerentals.nl). Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0111-218041.

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route