De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Langs dijk en strand over Schouwen Duiveland - 48 km.

8,5 / 10
65 evaluatie(s)

Vier voormalige eilanden samengesmolten tot één in de loop van de eeuwen. Fietsend over de dijken zie je overal watersporters. Een heerlijk stukje Zeeland waar je direct je hart aan verpandt. Wees welkom op Schouwen Duiveland!

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Eb & Vloed
  • Voorgerecht bij de Heerenkeet
  • Soep bij Hector Zierikzee
  • Hoofdgerecht bij Eterij - Tapperij Salud!
  • Nagerecht bij Strandcafé DOK

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Duinen en voormalige kreken
Door verzanding en inpoldering is Schouwen Duiveland nu één (schier-) eiland. Resten van kreken en overstromingen zijn verworden tot aantrekkelijke natuurgebieden waar een grote verscheidenheid aan vogels te vinden is. Op de kop van Schouwen Duiveland ligt een prachtig duingebied waar u weg kunt dromen in één van de mooie duinpannen. Niet te lang blijven liggen, want er valt nog teveel moois te ontdekken!

Polders en dijken
We zakken af richting het zuiden. Schouwen Duiveland ligt ingeklemd tussen het water en na een stukje Zeeuwse polder ontmoet u de dijk die langs de Oosterschelde loopt. Hier wordt nog steeds gestreden om de voeten van de Duvelanders droog te houden en om een ramp zoals in 1953 niet meer te laten voorkomen. Tussen Serooskerke en Zierikzee nemen we even de tijd voor een heerlijk voorgerecht met uitzicht op het water.

Op naar Zierikzee
We dalen verder af naar het zuiden naar de stad met méér dan 500 monumenten, Zierikzee. Zierikzee dankt zijn ontstaan en welvaart aan het water. De eilanden Schouwen en Duiveland werden eeuwen geleden gescheiden door de Gouwe, een belangrijke scheepvaartverbinding tussen Vlaanderen en Noord Holland. Een kreek, de Ee, mondde uit in de Gouwe. Aan dit gunstig gelegen water vestigden zich waarschijnlijk in de 10e eeuw de eerste bewoners. Dit waren boeren of vissers. Een zekere Zierik was één van de eerste lokale machthebbers. De Ee van Zierik werd Zierik’s Ee, later Zierikzee.

Dwars door Schouwen Duiveland
Om het rondje compleet te maken steken we over naar de andere kant om daar de Grevelingen te ontmoeten. Via Kerwerve, rond 1200 voor het eerste vernoemd in de boeken, trappen we richting Scharendijke. Maar niet voordat we ook Brouwershaven hebben gezien waarna de dijk ons verder brengt naar een overheerlijk hoofdgerecht.

Brouwersdam
Na het hoofdgerecht stapt u weer op de fiets en bent u vlakbij de Brouwersdam beland. De route leidt u richting de kop van Schouwen Duiveland maar het is de moeite waard om de dam een stukje op te fietsen om te genieten van het weidse uitzicht. Op deze dam vindt jaarlijks het Concert at Sea plaats waarmee Schouwen Duiveland een prachtige traditie heeft ingezet. Na al dit moois terug richting het dessert, als laatste rustpunt van deze mooie route.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Brasserie Eb & Vloed

Brasserie Eb & Vloed

Hoogenboomlaan 42
4325 DM Renesse
0111-820203
www.julianahoeve.ardoer.com

De Heerenkeet

De Heerenkeet

Boogerdweg 1
4321 SN Kerkwerve
0111-671279
www.deheerenkeet.nl

Hector Zierikzee

Hector Zierikzee

Havenplein 25
4301 JD Zierikzee
0111-451378
www.hector.nl

Eterij Tapperij Salud

Eterij Tapperij Salud

Dorpsstraat 1-3
4322 AC Scharendijke
0111-673111
www.eetcafesalud.nl

Strandcafť DOK

Strandcafť DOK

Helleweg 8
4326 LJ Noordwelle
0111-463850
www.strandcafedok.nlPraktische informatie

Bij Strandcafé DOK aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Carefreerentals. Gelieve vooraf te reserveren via 0111-218041. Bij deze route kunt u overnachten op Ardoer Camping de Julianahoeve en Camping Strandpark De Zeeuwse kust. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen. Gratis parkeren bij het transferium in Renesse (Roelandsweg 11). Dit i.v.m. de druke bij de Julianahoeve. Vanuit het transferium fietst u naar de Julianahoeve. Dit is ongeveer 6 minuten fietsen. Honden zijn niet toegestaan op het terrein van Camping Julianahoeve  Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
Het is vooralsnog t/m 11 november niet mogelijk om voor deze route te reserveren.


- In september en oktober wordt op maandag zowel de soep als het voorgerecht geserveerd bij Hector Zierikzee omdat de Heerenkeet dan gesloten is.
- In november kan deze route niet gefietst worden. 

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Om teleurstellingen bij de restaurants te voorkomen is het van belang rekening te houden met de richttijden die staan vermeld op de voorkant van de routebeschrijving.

- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Deze route kan enkel om 11.00 uur gestart worden.
- De Heerenkreet is vanaf 12:00 uur geopend.
- Bij de Julianahoeve kunt u niet parkeren i.v.m. de drukte op de camping. U kunt gratis parkeren bij het transferium in Renesse. Vanuit het transferium fietst u naar de Julianahoeve wat ongeveer 6 minuten fietsen is.
- Het nagerecht wordt geserveerd in Strandcafé DOK. Dit is gevestigd in het centrumgebouw op Strandpark de Zeeuwse Kust.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar bij deze route kunnen fietsen gehuurd worden bij Carefreerentals (www.carefreerentals.nl). Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0111-218041.

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route