De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Thema Happen | Groots genieten van Huis Verwolde - 43 km.

Het hoogtepunt van deze fietsroute die start in Lochem en onder andere door het bijzondere coulisselandschap rondom Laren gaat, is een bezoek aan huis Verwolde. Hier bekijkt u de sfeervol ingerichte vertrekken op de ‘bel-etage’ en eerste verdieping. Het onderhuis bezoekt u op eigen gelegenheid. Bezoekers ervaren tijdens deze rondgang hoe er gewoond en gewerkt werd in dit statige huis.

Arrangement (prijs: €50,45 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie en gebak bij Hotel Hof van Gelre
  • Voorgerecht bij Irma’s Diepenheim
  • Soep bij Hoestinkhof
  • Bezoek aan Huis Verwolde
  • Hoofdgerecht met een heerlijk nagerecht bij Hof van Gelre

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

Huis Verwolde
Vijf generaties van de familie Van der Borch van Verwolde bewonen vanaf 1777 dit neoclassicistische edelmanshuis. De laatste bewoner draagt het huis in 1976 over aan Geldersch Landschap & Kasteelen. Hiermee komt voorgoed een einde aan 200 jaar privé bewoning door de familie van der Borch. Het huis werd na een algehele onderhoudsbeurt zowel ‘upstairs’ als ‘downstairs’ in historische trant ingericht en in 1982 opengesteld voor publiek. Met hulp van Familiestichting Van der Borch kwamen voorwerpen terug die deel hadden uitgemaakt van de vroegere inventaris, waaronder de familieportretten en prachtig serviesgoed.

Geldersch Landschap & Kasteelen herstelde ook  de tuinaanleg uit 1926 naar ontwerp van Hugo Poortman. De kleurige bloemenborders in de tuin zijn het ontwerp dat Liesbeth Canneman-Philipse in 1981 maakte. De oranjerie van het huis kijkt uit over de formele tuin met bloemenborders en biedt momenteel ruimte aan horeca en kasteelwinkel.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8.1 / 10
Een perfecte fietstocht en alles is er goed geregeld.
Reactie van Zieleman op 23-09-2021
8.0 / 10
We hebben in de Achterhoek genoten van een heerlijke dag fietsen langs mooie wegen en afwisselde landschappen. Bijzonder lekker en verrassend waren de tussengerechten op soms heel bijzondere locaties. Een echte aanrader..
Reactie van Prada Lopez op 20-09-2021
8.6 / 10
Heel leuk om te doen met vriendengoep of familie.
Reactie van Ria Woesthuis op 13-09-2021
8.5 / 10
Prettig en soepel geregeld en geen probleem met verzetten van de dag
Reactie van Bruil op 22-08-2021
8.1 / 10
Een aanrader
Reactie van Verbeek op 02-08-2021
8.9 / 10
Aanrader
Reactie van Geurt van den Brink op 19-08-2020
8.1 / 10
Erg vriendelijke emails en medewerking met verandering van route, top
Reactie van J. Zeeman op 24-10-2019
8.3 / 10
goede en snelle communicatie via mail ook wanneer je de datum wijzigt.
Reactie van Bekx op 13-09-2019
7.7 / 10
Het teoevoegen van een bezienswaardigheid zoals Huis Verwolde (met rondleiding) is echt een mooie aanvulling op zo'n dag.
Reactie van Nap op 30-08-2019
9.8 / 10
Supermooie route, prachtige natuur, met veel mooie oude boerderijen, landhuizen en mooie afwisselende route. Catering is topkwaliteit.
Reactie van Hennie Hendrikse op 23-08-2019
8.6 / 10
Zeer landelijke fietsroute op de grens van Achterhoek en Twente. Prachtige landhuizen en verbouwde boerderijtjes kenmerken deze fietsroute. De rondleiding op huis Terwolde is een meerwaarde.
Reactie van Dankert op 17-08-2019
8.9 / 10
Het was voor ons de eerste keer, maar wij raden deze route iedereen aan. ook het groots genieten van Huis Verwolde is echt de moeite waard, vooral met de gids die veel informatie gaf, waardoor het echt gaat leven hoe het leven in het verleden heeft plaatsgevonden. Wij zijn totaal geen museum of oudheden bezoekers, maar dit was echt interessant.
Reactie van Westerbroek. F op 17-08-2019
7.9 / 10
De primeur gehad van deze nieuwe route. Het is ons erg goed bevallen. Goed verzorgd, zeer vriendelijke ontvangst bij alle horeca gelegenheden. Rondleiding huize Verwolde was erg leuk.
Reactie van V. Horenberg op 12-08-2019


Praktische informatie

Bij Huis Verwolde aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fiets service Finke. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0573 Ė 25 17 12. Bij deze route kunt u overnachten bij het startpunt van de route, Hotel Hof van Gelre. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt ligt 1,4 kilometer van Station Lochem Bij Huis Verwolde is WiFi aanwezig.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag, dinsdag en vrijdag kan deze route niet gefietst worden
- Op woensdag wordt zowel het voorgerecht en de soep geserveerd bij Irma's Diepenheim omdat het Hoestinkhof gesloten is.

- In september en oktober wordt op donderdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Irma's omdat het Hoestinkhof gesloten is.
-  Van november t/m maart kan deze route niet gefietst worden. Wil je toch graag in deze periode gaan fietsen? Neem dan contact op via info@happenentrappen.nl

Let op
U dient op eigen gelegenheid een ticket voor een bezoek aan huis Verwolde te reserveren. Dit kan via https://tickets.glk.nl/verwolde. Hier mag u aanvinken "Gratis entree i.c.m. ander geldig toegangsbewijs huis Verwolde". Volgens de richttijden zult u rond 14.45 uur arriveren bij huis Verwolde.

- U kunt op eigen gelegenheid Huis Verwolde in zijn geheel bezoeken, onderhuis en eerste en tweede verdieping zien wat een heel mooi beeld geeft tussen het vroegere 'upstairs en downstairs'.

- Indien u met een groter gezelschap deze route gaat fietsen kan het voorkomen dat uw gezelschap bij Huis Verwolde wordt verdeeld over 2 aansluitende tijdsloten. 
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u vanaf zaterdag 25 september een QR code voor te leggen. Enkel een QR code van een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs geeft toegang. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route