Het hoogtepunt van deze fietsroute die start in Lochem en onder andere door het bijzondere coulisselandschap rondom Laren gaat, is een bezoek aan huis Verwolde. Hier bekijkt u de sfeervol ingerichte vertrekken op de ‘bel-etage’ en eerste verdieping. Het onderhuis bezoekt u op eigen gelegenheid. Bezoekers ervaren tijdens deze rondgang hoe er gewoond en gewerkt werd in dit statige huis.

Arrangement (prijs: €50,95 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie en gebak bij Hotel Hof van Gelre
  • Voorgerecht bij Irma’s Diepenheim
  • Soep bij Hoestinkhof
  • Bezoek aan Huis Verwolde
  • Hoofdgerecht met een heerlijk nagerecht bij Hof van Gelre

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

Huis Verwolde
Vijf generaties van de familie Van der Borch van Verwolde bewonen vanaf 1777 dit neoclassicistische edelmanshuis. De laatste bewoner draagt het huis in 1976 over aan Geldersch Landschap & Kasteelen. Hiermee komt voorgoed een einde aan 200 jaar privé bewoning door de familie van der Borch. Het huis werd na een algehele onderhoudsbeurt zowel ‘upstairs’ als ‘downstairs’ in historische trant ingericht en in 1982 opengesteld voor publiek. Met hulp van Familiestichting Van der Borch kwamen voorwerpen terug die deel hadden uitgemaakt van de vroegere inventaris, waaronder de familieportretten en prachtig serviesgoed.

Geldersch Landschap & Kasteelen herstelde ook  de tuinaanleg uit 1926 naar ontwerp van Hugo Poortman. De kleurige bloemenborders in de tuin zijn het ontwerp dat Liesbeth Canneman-Philipse in 1981 maakte.

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij Huis Verwolde aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fiets service Finke. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0573 – 25 17 12. Bij deze route kunt u overnachten bij het startpunt van de route, Hotel Hof van Gelre. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt ligt 1,4 kilometer van Station Lochem Bij Huis Verwolde is WiFi aanwezig.

Praktische informatie 2022
- Op maandag, dinsdag en vrijdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op woensdag wordt zowel het voorgerecht en de soep geserveerd bij Irma's Diepenheim omdat het Hoestinkhof gesloten is.

- In april, mei september en oktober wordt op donderdag zowel het voorgerecht en de soep geserveerd bij Irma's Diepenheim omdat het Hoestinkhof gesloten is. (In juni, juli en augustus opent De Hoestinkhof speciaal haar deuren voor gasten van Happen en Trappen.)

- Op 2 en 3 september kan deze route niet gefietst worden. 

- Van november t/m maart kan deze route niet gefietst worden.

Let op
U dient op eigen gelegenheid een ticket voor een bezoek aan huis Verwolde te reserveren. Dit kan via https://tickets.glk.nl/verwolde. Hier mag u aanvinken "Gratis entree i.c.m. ander geldig toegangsbewijs Huis Verwolde". Volgens de richttijden zult u rond 14.45 uur arriveren bij huis Verwolde.

- U kunt op eigen gelegenheid Huis Verwolde in zijn geheel bezoeken, onderhuis en eerste en tweede verdieping zien wat een heel mooi beeld geeft tussen het vroegere 'upstairs en downstairs'.

- Indien u met een groter gezelschap deze route gaat fietsen kan het voorkomen dat uw gezelschap bij Huis Verwolde wordt verdeeld over 2 aansluitende tijdsloten. 
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.


Hoe ziet een dagje
Thema Happen | Groots genieten van Huis Verwolde eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Hotel Hof van Gelre
Lochem
057-3253351
Koffie met gebak
voorgerecht
Irma's Diepenheim
Diepenheim
0547-351450
Koffie met gebak
Soep
Hoestinkhof
Markelo
0547-361812
Koffie met gebak
toegang Huis verwolde
Huis Verwolde
Laren
0573-401825
Koffie met gebak
Hoofdgerecht + Dessert
Hotel Hof van Gelre
Lochem
057-3253351
Een perfecte fietstocht en alles is er goed geregeld.
Zieleman
23-09-2021
8.1/10
We hebben in de Achterhoek genoten van een heerlijke dag fietsen langs mooie wegen en afwisselde landschappen. Bijzonder lekker en verrassend waren de tussengerechten op soms heel bijzondere locaties. Een echte aanrader..
Prada Lopez
20-09-2021
8.0/10