De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Thema Happen | Groots genieten van Huis Verwolde - 43 km.

Het hoogtepunt van deze fietsroute die start in Lochem en onder andere door het bijzondere coulisselandschap rondom Laren gaat, is een bezoek aan huis Verwolde. Hier bekijkt u de sfeervol ingerichte vertrekken op de ‘bel-etage’ en eerste verdieping. Het onderhuis bezoekt u op eigen gelegenheid. Bezoekers ervaren tijdens deze rondgang hoe er gewoond en gewerkt werd in dit statige huis.

Arrangement (prijs: €50,45 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie en gebak bij Hotel Hof van Gelre
  • Voorgerecht bij Irma’s Diepenheim
  • Soep bij Hoestinkhof
  • Bezoek aan Huis Verwolde
  • Hoofdgerecht met een heerlijk nagerecht bij Hof van Gelre

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

Huis Verwolde
Vijf generaties van de familie Van der Borch van Verwolde bewonen vanaf 1777 dit neoclassicistische edelmanshuis. De laatste bewoner draagt het huis in 1976 over aan Geldersch Landschap & Kasteelen. Hiermee komt voorgoed een einde aan 200 jaar privé bewoning door de familie van der Borch. Het huis werd na een algehele onderhoudsbeurt zowel ‘upstairs’ als ‘downstairs’ in historische trant ingericht en in 1982 opengesteld voor publiek. Met hulp van Familiestichting Van der Borch kwamen voorwerpen terug die deel hadden uitgemaakt van de vroegere inventaris, waaronder de familieportretten en prachtig serviesgoed.

Geldersch Landschap & Kasteelen herstelde ook  de tuinaanleg uit 1926 naar ontwerp van Hugo Poortman. De kleurige bloemenborders in de tuin zijn het ontwerp dat Liesbeth Canneman-Philipse in 1981 maakte. De oranjerie van het huis kijkt uit over de formele tuin met bloemenborders en biedt momenteel ruimte aan horeca en kasteelwinkel.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Hof van Gelre

Hotel Hof van Gelre

Nieuweweg 38
7241 EW Lochem
057-3253351
www.hofvangelre.nl

Irma's Diepenheim

Irma's Diepenheim

Grotestraat 94
7478 AE Diepenheim
0547-351450
www.irmasdiepenheim.nl

Hoestinkhof

Hoestinkhof

Stationsweg 22A
7475 NN Markelo
0547-361812
www.hoestinkhof.nl

Huis Verwolde

Huis Verwolde

Jonker Emilelaan 4
7245 TL Laren
0573-401825
www.glk.nl/verwolde

Hotel Hof van Gelre

Hotel Hof van Gelre

Nieuweweg 38
7241 EW Lochem
057-3253351
www.hofvangelre.nlPraktische informatie

Bij Huis Verwolde aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fiets service Finke. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0573 Ė 25 17 12. Bij deze route kunt u overnachten bij het startpunt van de route, Hotel Hof van Gelre. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt ligt 1,4 kilometer van Station Lochem Bij Huis Verwolde is WiFi aanwezig.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden
- Op woensdag wordt zowel het voorgerecht en de soep geserveerd bij Irma's Diepenheim omdat het Hoestinkhof gesloten is.
- Op vrijdag kan deze route niet gefietst worden (M.u.v. juli en augustus).

-  Van november t/m maart kan deze route niet gefietst worden. Wil je toch graag in deze periode gaan fietsen? Neem dan contact op via info@happenentrappen.nl
- In september en oktober wordt op donderdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Irma's omdat het Hoestinkhof gesloten is.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje "opmerkingen" tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen.
- Vanwege de coronamaatregelen kan het bij grote drukte ooit gebeuren dat een restaurant u vraagt een gerecht als takeaway mee te nemen. Hopelijk bent u bereid u dan flexibel(er) op te stellen.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Wij adviseren u een tijdslot om 15:00 uur te reserveren voor een bezoek aan huis Verwolde. Dit is in lijn met de richttijden, gelieve hier rekening mee te houden. Mocht u later arriveren dan bent u niet zeker van een ticket. U haalt uw gereserveerde ticket op in de oranjerie voor bezoek aan het huis.

Bij Huis Verwolde kunt u op eigen gelegenheid het onderhuis en de eerste verdieping zien wat een heel mooi beeld geeft tussen het vroegere 'upstairs en downstairs'.

- Indien u met een groter gezelschap deze route gaat fietsen kan het voorkomen dat uw gezelschap bij Huis Verwolde wordt verdeeld over 2 aansluitende tijdsloten. 

Fietsverhuur
Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fiets service Finke. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0573 - 251712.
Let op! Zij hebben een beperkt aantal fietsen beschikbaar.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route