De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Thema Happen | Groots genieten van Huis Verwolde - 43 km.

Heerlijk genieten in Lochem met een bezoek aan Huis Verwolde. Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch in Huis Verwolde en nog steeds is het huis uit 1776 in geheel originele staat te bekijken. Met een gids kunt u de sfeervol ingerichte vertrekken op de hoofdverdieping en eerste verdieping bekijken. Het onderhuis bezoekt u op eigen gelegenheid. Waan je een weg door de prachtige vertrekken van Huis Verwolde...

Arrangement (prijs: €50,45 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie en gebak bij Hotel Hof van Gelre
  • Voorgerecht bij Irma’s Diepenheim
  • Soep bij Hoestinkhof
  • Bezoek aan Huis Verwolde
  • Hoofdgerecht met een heerlijk nagerecht bij Hof van Gelre

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

Landgoed Verwolde
Eén van de kinderen van de barones, Allard Philip Reinier Carel baron van der Borch van Verwolde is het huis op zeker moment gaan bewonen Echter besloot hij in 1976 het Huis Verwolde over te doen aan Geldersch Landschap & Kasteelen, omdat de lasten van het onderhoud te groot waren geworden. Na 1977 is het huis hersteld en zijn de vertrekken weer in bewoonde sfeer gebracht en ingericht volgens hun oorspronkelijke functies. Met hulp van de vorige eigenaar en de Familiestichting Van der Borch kwamen voorwerpen terug die deel hadden uitgemaakt van de vroegere inventaris, waaronder de familieportretten.

De moesgaard op het landgoed werd gebruikt voor het verbouwen van verse groenten en fruit. Op zeker moment echter is deze in onbruik geraakt. Met de terugkeer van Julie van der Borch van Verwolde - één van de dochters van de laatste baron en zijn vrouw - naar het landgoed in 2008, is een begin gemaakt met het in ere herstellen van deze bijzondere plek. In 2012 won het plan voor het herstel van de historische moesgaard de Natuur & Erfgoed Prijs. Momenteel is de Moesgaard een plek waar het bruist van de activiteiten. Zo bevindt zich hier nu een theetuin, landgoedwinkel en een moes- en bloementuin. Deze combinatie, samen met de fraaie ligging op het landgoed, trekt jaarlijks vele bezoekers.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Hof van Gelre

Hotel Hof van Gelre

Nieuweweg 38
7241 EW Lochem
057-3253351
www.hofvangelre.nl

Irma's Diepenheim

Irma's Diepenheim

Grotestraat 94
7478 AE Diepenheim
0547-351450
www.irmasdiepenheim.nl

Hoestinkhof

Hoestinkhof

Stationsweg 22A
7475 NN Markelo
0547-361812
www.hoestinkhof.nl

Huis Verwolde

Huis Verwolde

Jonker Emilelaan 4
7245 TL Laren
0573-401825
www.glk.nl/verwolde

Hotel Hof van Gelre

Hotel Hof van Gelre

Nieuweweg 38
7241 EW Lochem
057-3253351
www.hofvangelre.nlPraktische informatie

Bij Huis Verwolde aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fiets service Finke. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0573 Ė 25 17 12. Bij deze route kunt u overnachten bij het startpunt van de route, Hotel Hof van Gelre. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt ligt 1,4 kilometer van Station Lochem Bij Huis Verwolde is WiFi aanwezig.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
Deze route kan in verband met de corona maatregelen op dit moment niet geboekt worden.

- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden
- Op woensdag wordt zowel het voorgerecht en de soep geserveerd bij Irma's Diepenheim omdat het Hoestinkhof gesloten is.
- Op vrijdag kan deze route niet gefietst worden (M.u.v. juli en augustus).

-  Van november t/m maart kan deze route niet gefietst worden. Wil je toch graag in deze periode gaan fietsen? Neem dan contact op via info@happenentrappen.nl
- In april, september en oktober wordt op donderdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Irma's omdat het Hoestinkhof gesloten is.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Deze route kan enkel om 10.00 uur gestart worden.

- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- U dient uiterlijk om 15.10 te arriveren bij Huis Verwolde, tenzij anders aan u doorgegeven. Dit is in lijn met de richttijden, gelieve hier rekening mee te houden. Hierin vragen wij u om uw begrip. Indien u later arriveert bent u niet zeker van een ticket. U kunt bij de kassa in de Oranjerie uw ticket voor het huis ophalen.

Bij Huis Verwolde kunt u op eigen gelegenheid het onderhuis en de eerste verdieping zien wat een heel mooi beeld geeft tussen het vroegere 'upstairs en downstairs'.

- Indien u met een groter gezelschap deze route gaat fietsen kan het voorkomen dat uw gezelschap bij Huis Vewolde wordt verdeeld over 2 aansluitende tijdsloten. 

Fietsverhuur
Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fiets service Finke. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0573 - 251712.
Let op! Zij hebben een beperkt aantal fietsen beschikbaar.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route