De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Trappen langs de Leie in Kortrijk - 45 km.

8,3 / 10
14 evaluatie(s)

Een creatieve stad waarbij de Leie dwars door de stad stroomt. Historische gebouwen, verborgen plekjes en een bruisende sfeer kenmerken deze prachtige omgeving. Met een rijke geschiedenis waarbij Kortrijk bekroond is met het lidmaatschap van UNESCO Creative Cities Network. Een design stad die zeker een bezoekje waard is.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Full House
  • Voorgerecht bij Kaffee Damast
  • Soep bij De Middenstand Kuurne
  • Hoofdgerecht bij LAGO Kortrijk Weide
  • Nagerecht bij Onder de Olijfboom

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Leie
De Leie speelt de hoofdrol in deze historische en tegelijk verrassend moderne stad. De Leie is een 202 kilometer lange rivier waarvan 109 km in België. Traditioneel is e Leie bekend om zijn vlaswerken. Het water is arm aan kalk en ijzer en daardoor geschikt voor het roten van vlas. Hierdoor dankt de Leie zijn bijnaam aan: de Gouden Rivier.

Texture
Texture vertelt het verhaal over de linnen- en vlasnijverheid. In driekamers, ingericht in een authentiek vlasvezenhuis, ontdek je de revolutionaire ontwikkeling die de vlasnijverheid in deze streek teweeg bracht. De vlas is één van de belangrijkste Vlaamse exportproducten. Dankzij de vlas ontwikkelde de stad een reputatie van vakmanschap, kwaliteitsvol design en ondernemerschap.

Fietsnetwerk
Het fietsnetwerk telt nu 3180 km fietsplezier. De knooppunten zijn hernummerd en 20.000 nieuwe werden geplaatst die tevens voorzien zijn van QR-codes. Een heerlijke plek om te fietsen met natuurgebieden, bezienswaardigheden en autovrije fietspaden.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Full House

Hotel Full House

Burg. Pyckestraat 35b
8500 Kortrijk
0032-476683561
www.full-house.be

Kaffee Damast

Kaffee Damast

Noordstraat 28A
B-85 00 Kortrijk
0032-56980086
www.kaffeedamast.be

De Middenstand Kuurne

De Middenstand Kuurne

Marktplein 26
8520 Kuurne
0032-56444647
www.demiddenstand.business.site.

LAGO Kortrijk Weide

LAGO Kortrijk Weide

Nelson Mandelaplein 19
8500 Kortrijk
0032-476537007
www.lago.be/kortrijk

Onder de Olijfboom

Onder de Olijfboom

Overbekeplein 1
8500 Kortrijk
0032-472610386
Praktische informatie

Geen oplaadpunt voor elektrische fietsen Fietsen kunnen gehuurd worden bij Mobiel. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u reserveren via https://www.mobiel.be/nl. Een overnachting is mogelijk bij het startpunt van deze route, Full House Hotel. Speciaal voor Happers en Trappers hebben zij een arrangement, neem hiervoor contact op via 0032-476 68 35 61. Gratis bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Geen WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij de Middenstand Kuurne omdat Kaffee Damast gesloten is.
- Op woensdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Kaffee Damast omdat de Middenstand Kuurne gesloten is.
- Op vrijdag wordt zowel koffie en gebak als het nagerecht geserveerd bij Hotel Full House omdat Onder de Olijfboom gesloten is.

- Op 23, 25, 30 september en 2 oktober kan deze route niet gefietst worden. 
- Op 24, 26, 28, 29 en 31 september en 1 en 3 oktober wordt zowel  koffie en gebak als het nagerecht geserveerd bij Hotel Full House omdat Onder de Olijfboom gesloten is.

Let op
- De Middenstand Kuurne opent haar deuren om 14:00 uur (m.u.v. zondag). Gelieve hier rekening mee te houden.
- Deze route kan uitsluitend om 11 uur gestart worden.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Mobiel. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u reserveren via www.mobiel.be.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route