De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŰ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Grandioos genieten in schilderachtig Gent - 53 km.

8,3 / 10
4 evaluatie(s)

Waar Gent in de middeleeuwen een van de belangrijkste havens was van Europa is het nu een sfeervol en schilderachtig openluchtmuseum. De stad ademt historie en gezelligheid met zijn vele restaurants, winkels, musea en de vele authentieke grachtenpanden. Er is altijd wat te doen in deze stad maar blijft gelukkig nog wel wat onttrokken aan het extreme toerisme. De veelzijdigheid van de stad maakt het dan ook zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

Arrangement (prijs €41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Clouds in my Coffee
  • Voorgerecht bij Alice
  • Soep bij WOEST
  • Hoofdgerecht bij LAGO Gent Rozebroeken 
  • Nagerecht bij Bistro Céline 

Havenstad
Gent was een van de belangrijkste havens in de middeleeuwen en de derde grootste stad van Europa. Vanuit heel Europa werden goederen naar Gent getransporteerd om vanuit hier te worden verwerkt en verder te worden verhandeld. Laken, wol, graan, ijzer, vis en hout werden in grote getale aangevoerd via de grachten. Gent was een van de rijkste steden in de regio. Al dit geld moest worden uitgegeven en resulteerde in prachtige grachtenpanden, gildehuizen en pakhuizen en vele, vele kerken. Ieder gilde moest immers zijn eigen plekje in de stad hebben om te werken, feesten en bidden. Hoe mooier de kerk of het gildehuis hoe rijker het gilde. Als je Gent nu bezoekt dan zult u nog veel terugzien uit vervlogen tijden. De twee wereldoorlogen hebben Gent weinig schade berokkend, waardoor veel historische gebouwen nog helemaal intact zijn. Sommigen hebben wel schade opgelopen maar zijn inmiddels al lang hersteld. Als u door de historische binnenstad van Gent wandelt dan zie je nog veel terug uit de bloeiperiode van Gent. Omdat dit deel van Gent de afgelopen jaren deels autovrij en grotendeels autoluw gemaakt is kunt u de sfeer van vroeger op veel plekken bijna weer voelen.

Graslei
De Graslei van Gent is één van de typeerde straten van Gent. De Graslei ligt tussen de Grasbrug en de Sint-Michielbrug aan de rechteroever van de Leie. In de elfde eeuw was de haven van Gent aan de Graslei te vinden. Hieraan heeft de Graslei maar ook de Korenlei aan de overzijde zijn naam te danken. De haven van Gent had namelijk het graanstapelrecht. Hierdoor kwam al het geïmporteerde graan via de Graslei of de Korenlei Vlaanderen binnen.
Het overgrote deel van de karakteristieke huizen die aan de Graslei te vinden zijn stammen nog uit deze periode. Het stadsbeeld van de Gras- en de Korenlei is een beschermd landschap. Het opmerkelijkste huis aan de Graslei is het Korenstapelhuis wat de oudste trapgevel ter wereld heeft. andere bekende bouwwerken aan de Graslei zijn het Gildehuis der vrije Schippers, het Korenmeterhuis en het Gildehuis der Metselaars.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,3 / 10
4 evaluaties
Gerechten 8,0
Gastvrijheid 7,9
Route 7,1
Prijs/kwaliteit 8,8
Klantenservice 9,8
Deze route is recentelijk toegevoegd aan het routeaanbod. Vanwege deze reden treft u hier nog geen reacties aan.


Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Geen overnachtingsmogelijkheden Parkeren mogelijk bij het startpunt Niet toegestaan Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd door WOEST omdat Alice dan gesloten is.
- Op dinsdag en woensdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Lago Gent Rozebroeken omdat Bistro Céline dan gesloten is. 
- Op zaterdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd door WOEST omdat Alice dan geen Happers en Trappers kan ontvangen. 
- Op zondag kan deze route niet gefietst worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
In België is het dragen van een mondkapje verplicht bij binnenkomst en verplaatsingen in restaurants. Tevens is een mondkapje verplicht in winkels en het openbaar vervoer. Gelieve hier rekening mee te houden. 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- WOEST kan u vanaf 13.30 uur ontvangen. Dit is volgens de richttijden van deze route, gelieve hier rekening mee te houden.
- Deze route kan enkel om 10.30 uur en 11.00 uur gestart worden. 

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route