De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŰ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Grandioos genieten in schilderachtig Gent - 53 km.

7,6 / 10
11 evaluatie(s)

Waar Gent in de middeleeuwen een van de belangrijkste havens was van Europa is het nu een sfeervol en schilderachtig openluchtmuseum. De stad ademt historie en gezelligheid met haar vele restaurants, winkels, musea en de vele authentieke grachtenpanden. Er is altijd wat te doen in deze stad maar gelukkig blijft het nog enigszins onttrokken aan het extreme toerisme. De veelzijdigheid van de stad maakt het dan ook zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

Arrangement (prijs €42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij In Choc Gent
  • Voorgerecht bij Bakkerij -Tearoom Himschoot
  • Soep bij WOEST
  • Hoofdgerecht bij LAGO Gent Rozebroeken 
  • Nagerecht bij Bistro Céline 

Havenstad
Gent was een van de belangrijkste havens in de middeleeuwen en de derde grootste stad van Europa. Vanuit heel Europa werden goederen naar Gent getransporteerd om vanuit hier te worden verwerkt en verder te worden verhandeld. Laken, wol, graan, ijzer, vis en hout werden in grote getale aangevoerd via de grachten. Gent was een van de rijkste steden in de regio. Al dit geld moest worden uitgegeven en resulteerde in prachtige grachtenpanden, gildehuizen en pakhuizen en vele, vele kerken. Ieder gilde moest immers zijn eigen plekje in de stad hebben om te werken, feesten en bidden. Hoe mooier de kerk of het gildehuis hoe rijker het gilde. Als je Gent nu bezoekt dan zult u nog veel terugzien uit vervlogen tijden. De twee wereldoorlogen hebben Gent weinig schade berokkend, waardoor veel historische gebouwen nog helemaal intact zijn. Sommigen hebben wel schade opgelopen maar zijn inmiddels al lang hersteld. Als u door de historische binnenstad van Gent wandelt dan zie je nog veel terug uit de bloeiperiode van Gent. Omdat dit deel van Gent de afgelopen jaren deels autovrij en grotendeels autoluw gemaakt is kunt u de sfeer van vroeger op veel plekken bijna weer voelen.

Graslei
De Graslei van Gent is één van de typeerde straten van Gent. De Graslei ligt tussen de Grasbrug en de Sint-Michielbrug aan de rechteroever van de Leie. In de elfde eeuw was de haven van Gent aan de Graslei te vinden. Hieraan heeft de Graslei maar ook de Korenlei aan de overzijde zijn naam te danken. De haven van Gent had namelijk het graanstapelrecht. Hierdoor kwam al het geïmporteerde graan via de Graslei of de Korenlei Vlaanderen binnen.
Het overgrote deel van de karakteristieke huizen die aan de Graslei te vinden zijn stammen nog uit deze periode. Het stadsbeeld van de Gras- en de Korenlei is een beschermd landschap. Het opmerkelijkste huis aan de Graslei is het Korenstapelhuis wat de oudste trapgevel ter wereld heeft. andere bekende bouwwerken aan de Graslei zijn het Gildehuis der vrije Schippers, het Korenmeterhuis en het Gildehuis der Metselaars.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

7,6 / 10
11 evaluaties
Gerechten 8,0
Gastvrijheid 7,9
Route 5,8
Prijs/kwaliteit 7,7
Klantenservice 8,7
8.2 / 10
Deze is momenteel geen aanrader,wegbeschrijving zeker updaten Restaurants en bediening zeker een aanrader
Reactie van Van Poucke op 12-09-2021


Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Geen overnachtingsmogelijkheden Parkeren mogelijk bij het startpunt Niet toegestaan Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- Woest Gent sluit om 15 uur haar deuren, gelieve daarmee rekening te houden gedurende uw dagje Happen en Trappen. 
- Van maandag t/m vrijdag kan deze route enkel om 10.00 uur gestart worden i.v.m. de vaartijden van het pontje. U dient namelijk vóór 12.30 uur de oversteek te maken met de pont.
- Op zaterdag, zondag en feestdagen kan deze route enkel om 10.30 of 11.00 uur gestart worden i.v.m. de vaartijden van het pontje. Op deze dagen kunt u na 13.00 uur de oversteek maken met de pont.
- Let op: U dient op weekenddagen om uiterlijk 17:30 uur te arriveren bij het dessert restaurant (Bistro Céline)
- In de paasvakantie dient u de regeling van de feestdagen aan te houden voor het pontje. 

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een Covid Safe Ticket voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Het dragen van een mondkapje is verplicht bij binnenkomst en verplaatsing in restaurants. Gelieve hier rekening mee te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route