De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŰ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Grandioos genieten in schilderachtig Gent - 53 km.

Waar Gent in de middeleeuwen een van de belangrijkste havens was van Europa is het nu een sfeervol en schilderachtig openluchtmuseum. De stad ademt historie en gezelligheid met zijn vele restaurants, winkels, musea en de vele authentieke grachtenpanden. Er is altijd wat te doen in deze stad maar blijft gelukkig nog wel wat onttrokken aan het extreme toerisme. De veelzijdigheid van de stad maakt het dan ook zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

Arrangement (prijs €41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Clouds in my Coffee
  • Voorgerecht bij Alice
  • Soep bij WOEST
  • Hoofdgerecht bij LAGO Gent Rozebroeken 
  • Nagerecht bij Bistro Céline 

Havenstad
Gent was een van de belangrijkste havens in de middeleeuwen en de derde grootste stad van Europa. Vanuit heel Europa werden goederen naar Gent getransporteerd om vanuit hier te worden verwerkt en verder te worden verhandeld. Laken, wol, graan, ijzer, vis en hout werden in grote getale aangevoerd via de grachten. Gent was een van de rijkste steden in de regio. Al dit geld moest worden uitgegeven en resulteerde in prachtige grachtenpanden, gildehuizen en pakhuizen en vele, vele kerken. Ieder gilde moest immers zijn eigen plekje in de stad hebben om te werken, feesten en bidden. Hoe mooier de kerk of het gildehuis hoe rijker het gilde. Als je Gent nu bezoekt dan zult u nog veel terugzien uit vervlogen tijden. De twee wereldoorlogen hebben Gent weinig schade berokkend, waardoor veel historische gebouwen nog helemaal intact zijn. Sommigen hebben wel schade opgelopen maar zijn inmiddels al lang hersteld. Als u door de historische binnenstad van Gent wandelt dan zie je nog veel terug uit de bloeiperiode van Gent. Omdat dit deel van Gent de afgelopen jaren deels autovrij en grotendeels autoluw gemaakt is kunt u de sfeer van vroeger op veel plekken bijna weer voelen.

Graslei
De Graslei van Gent is één van de typeerde straten van Gent. De Graslei ligt tussen de Grasbrug en de Sint-Michielbrug aan de rechteroever van de Leie. In de elfde eeuw was de haven van Gent aan de Graslei te vinden. Hieraan heeft de Graslei maar ook de Korenlei aan de overzijde zijn naam te danken. De haven van Gent had namelijk het graanstapelrecht. Hierdoor kwam al het geïmporteerde graan via de Graslei of de Korenlei Vlaanderen binnen.
Het overgrote deel van de karakteristieke huizen die aan de Graslei te vinden zijn stammen nog uit deze periode. Het stadsbeeld van de Gras- en de Korenlei is een beschermd landschap. Het opmerkelijkste huis aan de Graslei is het Korenstapelhuis wat de oudste trapgevel ter wereld heeft. andere bekende bouwwerken aan de Graslei zijn het Gildehuis der vrije Schippers, het Korenmeterhuis en het Gildehuis der Metselaars.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Clouds in my Coffee

Clouds in my Coffee

Dendermondsesteenweg 104
9000 Gent
0032-93368434
www.clouds9000.com

Alice

Alice

Onderbergen 6
9000 Gent
0032-92779235
www.alice-gent.be

WOEST

WOEST

Drongensesteenweg 41
9000 Gent
0032-92780778
www.woestgent.be

LAGO Gent Rozebroeken

LAGO Gent Rozebroeken

Victor Braeckmanlaan 180
9040 Gent
0032-093352887
www.lago.be/gent

Bistro CÚline

Bistro CÚline

Hooistraat 148
9070 Heusden
0032-468066367
www.restaurantstapsteen.bePraktische informatie

Oplaadpunt voor elektrische fietsen Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Overnachting is niet mogelijk Gratis parkeergelegenheid bij het startpunt is aanwezig Geen honden toegestaan op het terras Het startpunt is bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd door WOEST omdat Alice dan gesloten is.
- Op dinsdag en woensdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd door Lago Gent Rozebroeken omdat Bistro Céline dan gesloten is. 
- Op zaterdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd door WOEST omdat Alice dan besloten is. 
- Op zondag kan deze route niet gefietst worden. 

Let op
- WOEST kan u vanaf 13.30 uur ontvangen. Dit is volgens de richttijden van deze route, gelieve hier rekening mee te houden.
- Deze route kan enkel om 10.30 uur en 11.00 uur gestart worden. 

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route