De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Op ontdekking door de Poort der Kempen - 47 km.

8,1 / 10
23 evaluatie(s)

Lier, een gezellig en pittoresk stadje in de buurt van Antwerpen. De stad van Felix Timmermans en Louis Zimmer met de welbekende Zimmertoren. Een fietstocht door de mooie natuur dat België te bieden heeft. En vergeet natuurlijk tijdens de fietstocht niet de Lierse Vlaaikes!

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Tearoom Kapucijn
  • Voorgerecht bij 't Oud Lier
  • Soep bij Zuster Agnes
  • Hoofdgerecht bij LAGO De Waterperels
  • Nagerecht bij Au Fond Du

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Het begijnhof
Lier is één van de weinige steden met een begijnhof. Het is een typische begijnhof waarbij je naar binnengaat door een monumentale poort. Het belangrijkste monument is toch wel de Sint-Margaretekerk. Het Lierse begijnhof behoort tot het UNESCO- werelderfgoed.

Het Lierse Vlaaike
Het Liers vlaaike is een klein kruidig gebakje op basis van kandijsiroop en vier kruiden dat volgens een specifiek (geheim) recept gebakken wordt. Het een van de symbolen van de stad Lier. Het is een plaatselijke specialiteit met een verre regionale uitstraling. De geschiedenis ervan gaat een hele tijd terug.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Tearoom Kapucijn

Tearoom Kapucijn

Zimmerplein 26
2500 Lier
0032-34803381
www.tearoomkapucijn.be

't Oud Lier

't Oud Lier

Nazaretdreef 103
2500 Lier
0032-483362721
www.toudlier.be

Zuster Agnes

Zuster Agnes

Schapekoppenstraat 16
2500 Lier
0032-32889473
www.zusteragnes.be

LAGO De Waterperels

LAGO De Waterperels

Kazernedreef 100
2500 Lier
0032-32935890
www.lago.be/lier

Au Fond Du

Au Fond Du

Zimmerplein 8
2500 Lier
0032-471397510
www.aufonddu.bePraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietspunt. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0032 Ė 34881851. Geen overnachtingsmogelijkheden Parkeren mogelijk bij Parking Grote Markt Niet toegestaan Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag, woensdag en donderdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag wordt zowel koffie met gebak als het nagerecht geserveerd bij Tearoom Kapucijn omdat Au Fond Du dan gesloten is. 

Let op, maatregelen tijdens corona 
- In België is het dragen van een mondkapje verplicht bij binnenkomst en verplaatsingen in restaurants. Tevens is een mondkapje verplicht in winkels en het openbaar vervoer. Gelieve hier rekening mee te houden. 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Bij deze route kunt u enkel om 10:00 of 10:30 uur starten.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietspunt. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0032 - 34881851.

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route