De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Op ontdekking door de Poort der Kempen - 47 km.

8,3 / 10
33 evaluatie(s)

Lier, een gezellig en pittoresk stadje in de buurt van Antwerpen. De stad van Felix Timmermans en Louis Zimmer met de welbekende Zimmertoren. Een fietstocht door de mooie natuur dat België te bieden heeft. En vergeet natuurlijk tijdens de fietstocht niet de Lierse Vlaaikes!

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Tearoom Kapucijn
  • Voorgerecht bij 't Oud Lier
  • Soep bij Zuster Agnes
  • Hoofdgerecht bij LAGO De Waterperels
  • Nagerecht bij Au Fond Du

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Het begijnhof
Lier is één van de weinige steden met een begijnhof. Het is een typische begijnhof waarbij je naar binnengaat door een monumentale poort. Het belangrijkste monument is toch wel de Sint-Margaretekerk. Het Lierse begijnhof behoort tot het UNESCO- werelderfgoed.

Zimmertoren
De Zimmertoren is genoemd naar uurwerkmaker Louis Zimmer, en is het resultaat van het verbouwen van de middeleeuwse Corneliustoren, die een deel was van de tweede omwalling rond de stad. De toren staat op het Zimmerplein. Dit plein ligt aan de Binnennete. De kade hier werd vroeger gebruikt om schepen te laden en lossen. Lierenaars spreken daarom ook nog vaak van de "kade" of "kaai" als ze verwijzen naar het Zimmerplein. Het bouwjaar van de oorspronkelijke toren, een oude vestigingstoren (de Corneliustoren), is niet precies bekend, maar ligt vóór 1425. In 1928 schonk Zimmer de stad Lier een uurwerkmechanisme (de Jubelklok, gemaakt met zijn rechterhand Frans Dirckx en zo genoemd vanwege de viering van 100 jaar Belgische onafhankelijkheid in 1930 bij de officiële inhuldiging van de toren, dat diverse tijden en kosmische en andere periodieke verschijnselen aangeeft. Sinds 1980 is de toren beschermd als. De Zimmertoren behoort tot een van de meest karakteristieke klokken van Europa.

Het Lierse Vlaaike
Het Liers vlaaike is een klein kruidig gebakje op basis van kandijsiroop en vier kruiden dat volgens een specifiek (geheim) recept gebakken wordt. Het een van de symbolen van de stad Lier. Het is een plaatselijke specialiteit met een verre regionale uitstraling. De geschiedenis ervan gaat een hele tijd terug.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Tearoom Kapucijn

Tearoom Kapucijn

Zimmerplein 26
2500 Lier
0032-34803381
www.tearoomkapucijn.be

't Oud Lier

't Oud Lier

Nazaretdreef 103
2500 Lier
0032-483362721
www.toudlier.be

Brasserie Schoon Lier

Brasserie Schoon Lier

Eikelstraat 34
2500 Lier
0032-498851756
www.schoonlier.be

LAGO De Waterperels

LAGO De Waterperels

Kazernedreef 100
2500 Lier
0032-32935890
www.lago.be/lier

Au Fond Du

Au Fond Du

Zimmerplein 8
2500 Lier
0032-471397510
www.aufonddu.bePraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietspunt. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0032 Ė 34881851. Geen overnachtingsmogelijkheden Betaald parkeren mogelijk bij Parking Grote Markt Niet toegestaan Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- Bij deze route kunt u enkel om 10:00 of 10:30 uur starten.
- Au Fond Du opent haar deuren door de week vanaf 17.00 uur. Gelieve hier rekening mee te houden.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietspunt. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0032 - 34881851.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een Covid Safe Ticket voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Het dragen van een mondkapje is verplicht bij binnenkomst en verplaatsing in restaurants. Gelieve hier rekening mee te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route