De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Toeren door Belgisch VenetiŽ - 49 km.

8,3 / 10
24 evaluatie(s)

Het Venetië van België. Deze naam heeft Brugge te danken aan haar vele bruggetjes, grachten en mooie bouwwerken en natuurlijk omdat het deels aan de kust ligt. De fietsroute laat je kennismaken met de gevarieerde omgeving rondom Werelderfgoedstad Brugge. Een mix van bossen, kasteelparken, akkers en weiden, en vele bezienswaardigheden zoals de Belfort van Brugge.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Velotel
  • Voorgerecht bij Café Pistolet
  • Soep bij Restaurant 't Pallieterke
  • Hoofdgerecht bij LAGO Brugge Olympia
  • Nagerecht bij In de Trutselaar

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Centrum van Brugge
De stad Brugge behoort tot een van de meest populaire en romantische stedentripbestemmingen van België. De stad staat daarom sinds 2000 ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit betekent dat de binnenstad niet zomaar mag wijzigen. Brugge is eigenlijk een groot openluchtmuseum. De binnenstad heeft een verzameling van oude straten, sfeervolle pleinen, prachtige gevels en vergeet de paardenkoetsen natuurlijk niet. Verder is het centrum grotendeels autovrij wat enorm gunstig is voor deze route.

Unieke natuur
De Kasteelbossen omvatten heel wat toegankelijke natuur en bos vlakbij de stad Brugge. Het Kasteelbos Tillegem is hét oudste West-Vlaamse provinciedomein. Het Kasteelbos Tudor is een ruim bos en parkgedeelte. Het grote Kasteelbos Beisbroek bestaat voor ruim de helft uit park en bos. Daarnaast heb je ook nog het Chartreuzinnenbos. Samen met de Kasteelbossen, Beisbroek, Tudor en Foreest is dit groengebied uitgegroeid tot 190 ha. Deze domeinen zijn eigendom van de stad Brugge.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

 

 

 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,3 / 10
24 evaluaties
Gerechten 8,3
Gastvrijheid 8,5
Route 7,3
Prijs/kwaliteit 8,1
Klantenservice 9,1
9.0 / 10
Wij hebben met ons zessen een leuke dag gehad, zeker voor herhaling vatbaar in nabije toekomst, als het weer het toelaat! Wij kennen het concept happen en trappen, zou iedereen eens moeten proberen, zeker zijn geld waard!!
Reactie van Deblaere Ann op 17-08-2020
9.5 / 10
Heel tof totaal gebeuren. We gaan dit zeker nog op andere locaties fietsen.
Reactie van Pieters Willy op 23-07-2020
8.8 / 10
Alles was prima georganiseerd. Daarbij ook een extra vermelding voor de klantenservice. Wij kregen steeds snel en duidelijk antwoord op onze vragen!
Reactie van VAN ROY op 14-07-2020
8.6 / 10
De restaurants waren in orde . Vriendelijk en net
Reactie van F.K.L. Verstuyf op 24-10-2019
7.8 / 10
Zeker een aanrader, je fiets regelmatig in het groen en in de schaduw. Als je door Brugge rijdt, is het wel even rekening houden met de toeristen en de koetsen. Het historische Brugge komt ruim aan bod en is zeker de moeite waard.
Reactie van Janssen Lambert op 27-07-2019
8.3 / 10
Leuk idee voor mensen die zonder veel kopzorgen de omgeving van Brugge willen zien en bovendien nog wat gezellig en lekker tafelen.
Reactie van De Schepper Isabel op 17-07-2019


Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van de route, Hotel Velotel. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via +32 50 25 25 25. Bij deze route kunt u overnachten bij het startpunt van de route, Hotel Velotel Gratis parkeren bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij LAGO Brugge Olympia omdat Restaurant 't Pallieterke dan gesloten is.
- Op zondag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Restaurant 't Pallieterke omdat Café Pistolet dan gesloten is.

- Op  6, 7, 8, 9 en 13 oktober kan deze route niet gefietst worden.
- Van 9 t/m 19 oktober wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Restaurant 't Pallieterke omdat Café Pistolet dan gesloten is.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- In België is het dragen van een mondkapje verplicht bij binnenkomst en verplaatsingen in restaurants. Tevens is een mondkapje verplicht in winkels en het openbaar vervoer. Gelieve hier rekening mee te houden. 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Deze route kan enkel om 10.30 uur gestart worden. 
- Café Pistolet opent haar deuren dagelijks om 11.30 uur. Dit is in lijn met de richttijden van deze route. Gelieve hier rekening mee te houden.
- U dient uiterlijk om 17.00 uur bij In De Trutselaar te arriveren voor het nagerecht daar zij de keuken om 17.30 uur sluiten. Dit is in lijn met de richttijden. Gelieve hier rekening mee te houden, zodat u nog kunt genieten van een nagerecht. Wanneer u later arriveert is het helaas niet meer mogelijk om een nagerecht te nuttigen tijdens uw dagje Happen en Trappen.

Fietsverhuur
Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van de route, Hotel Velotel. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via +32 50 25 25 25.

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route