De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Toeren door Belgisch VenetiŽ - 50 km.

7,9 / 10
12 evaluatie(s)

Het Venetië van België. Deze naam heeft Brugge te danken aan haar vele bruggetjes, grachten en mooie bouwwerken en natuurlijk omdat het deels aan de kust ligt. De fietsroute laat je kennismaken met de gevarieerde omgeving rondom Werelderfgoedstad Brugge. Een mix van bossen, kasteelparken, akkers en weiden, en vele bezienswaardigheden zoals de Belfort van Brugge.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Velotel
  • Voorgerecht bij Salade Folle
  • Soep bij Restaurant 't Pallieterke
  • Hoofdgerecht bij LAGO Brugge Olympia
  • Nagerecht bij In de Trutselaar

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Centrum van Brugge
De stad Brugge behoort tot een van de meest populaire en romantische stedentripbestemmingen van België. De stad staat daarom sinds 2000 ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit betekent dat de binnenstad niet zomaar mag wijzigen. Brugge is eigenlijk een groot openluchtmuseum. De binnenstad heeft een verzameling van oude straten, sfeervolle pleinen, prachtige gevels en vergeet de paardenkoetsen natuurlijk niet. Verder is het centrum grotendeels autovrij wat enorm gunstig is voor deze route.

Unieke natuur
De Kasteelbossen omvatten heel wat toegankelijke natuur en bos vlakbij de stad Brugge. Het Kasteelbos Tillegem is hét oudste West-Vlaamse provinciedomein. Het Kasteelbos Tudor is een ruim bos en parkgedeelte. Het grote Kasteelbos Beisbroek bestaat voor ruim de helft uit park en bos. Daarnaast heb je ook nog het Chartreuzinnenbos. Samen met de Kasteelbossen, Beisbroek, Tudor en Foreest is dit groengebied uitgegroeid tot 190 ha. Deze domeinen zijn eigendom van de stad Brugge.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

 

 

 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Velotel

Hotel Velotel

Handboogstraat 1B
8000 Brugge
0032-50252525
www.hotelvelotel.com

Salade Folle

Salade Folle

Walplein 13-14
8000 Brugge
0032-474362533
www.saladefolle.com

Restaurant 't Pallieterke

Restaurant 't Pallieterke

t Zand 28
8000 Brugge
0032-50340177
www.pallieterke.com

LAGO Brugge Olympia

LAGO Brugge Olympia

Doornstraat 110
8200 Brugge
0032-50672870
www.lago.be/brugge

In de Trutselaar

In de Trutselaar

Tillegemstraat 85
8200 Sint Michiels
0032-50388900
www.detrutselaar.bePraktische informatie

Aanwezig bij ieder restaurant Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van de route, Hotel Velotel. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via +32 50 25 25 25. Overnachting is mogelijk bij het startpunt van de route, Hotel Velotel Gratis parkeren bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Gratis aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij LAGO Brugge Olympia omdat Restaurant 't Pallieterkte gesloten is.
- Op zondag wordt zowel het voorgerecht als soep geserveerd bij Restaurant 't Pallieterke omdat Salade Folle gesloten is.

- Van 16 t/m 26 oktober wordt zowel het voorgerecht als soep geserveerd bij Restaurant 't Pallieterke omdat Salade Folle gesloten is.
- Op 15, 22, 27, 28, 29, 30 en 31 oktober kan deze route niet gefietst worden. 
- Op 1 en 2 november wordt zowel koffie en gebak als het nagerecht geserveerd bij Hotel Velotel omdat In de Trutselaar dan gesloten is.
- Op 3, 4 en 5 november kan deze route niet gefietst worden. 

Let op
U dient uiterlijk om 17.00 uur bij In De Trutselaar te arriveren voor het nagerecht daar zij de keuken om 17.30 uur sluiten. Dit is in lijn met de richttijden.
Gelieve hier rekening mee te houden, zodat u nog kunt genieten van een nagerecht. Wanneer u later arriveert is het helaas niet meer mogelijk om een nagerecht te nuttigen tijdens uw dagje Happen en Trappen.


Fietsverhuur
Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van de route, Hotel Velotel. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via +32 50 25 25 25.

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route