De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Toeren door Belgisch VenetiŽ - 49 km.

8,2 / 10
37 evaluatie(s)

Het Venetië van België. Deze naam heeft Brugge te danken aan haar vele bruggetjes, grachten en mooie bouwwerken en natuurlijk omdat het deels aan de kust ligt. De fietsroute laat je kennismaken met de gevarieerde omgeving rondom Werelderfgoedstad Brugge. Een mix van bossen, kasteelparken, akkers en weiden, en vele bezienswaardigheden zoals de Belfort van Brugge.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Velotel
  • Voorgerecht bij Café Pistolet
  • Soep bij Restaurant 't Pallieterke
  • Hoofdgerecht bij LAGO Brugge Olympia
  • Nagerecht bij In de Trutselaar

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Centrum van Brugge
De stad Brugge behoort tot een van de meest populaire en romantische stedentripbestemmingen van België. De stad staat daarom sinds 2000 ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit betekent dat de binnenstad niet zomaar mag wijzigen. Brugge is eigenlijk een groot openluchtmuseum. De binnenstad heeft een verzameling van oude straten, sfeervolle pleinen, prachtige gevels en vergeet de paardenkoetsen natuurlijk niet. Verder is het centrum grotendeels autovrij wat enorm gunstig is voor deze route.

Unieke natuur
De Kasteelbossen omvatten heel wat toegankelijke natuur en bos vlakbij de stad Brugge. Het Kasteelbos Tillegem is hét oudste West-Vlaamse provinciedomein. Het Kasteelbos Tudor is een ruim bos en parkgedeelte. Het grote Kasteelbos Beisbroek bestaat voor ruim de helft uit park en bos. Daarnaast heb je ook nog het Chartreuzinnenbos. Samen met de Kasteelbossen, Beisbroek, Tudor en Foreest is dit groengebied uitgegroeid tot 190 ha. Deze domeinen zijn eigendom van de stad Brugge.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

 

 

 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Velotel

Hotel Velotel

Handboogstraat 1B
8000 Brugge
0032-50252525
www.hotelvelotel.com

Cafť Pistolet

Cafť Pistolet

Oude Kortrijkstraat 4
8310 Assebroek
0032-479113942
www.cafe-pistolet.be

Restaurant 't Pallieterke

Restaurant 't Pallieterke

t Zand 28
8000 Brugge
0032-50340177
www.pallieterke.com

LAGO Brugge Olympia

LAGO Brugge Olympia

Doornstraat 110
8200 Brugge
0032-50672870
www.lago.be/brugge

In de Trutselaar

In de Trutselaar

Tillegemstraat 85
8200 Sint Michiels
0032-50388900
www.detrutselaar.bePraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van de route, Hotel Velotel. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via +32 50 25 25 25. Bij deze route kunt u overnachten bij het startpunt van de route, Hotel Velotel Gratis parkeren bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij LAGO Brugge Olympia omdat Restaurant 't Pallieterke dan gesloten is.
- Op zaterdag en zondag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Restaurant 't Pallieterke omdat Café Pistolet dan gesloten is.

Oktober
- Op 31 oktober kan deze route niet gefietst worden.

November
- Op 2 november kan deze route niet gefietst worden. 
- Van 3 t/m 6 november wordt zowel koffie met gebak als het nagerecht geserveerd bij Hotel Velotel omdat In de Trutselaar dan besloten is.
- Op 7 november kan deze route niet gefietst worden. 

Let op
- Deze route kan enkel om 10.30 uur gestart worden. 
- Café Pistolet opent haar deuren dagelijks om 11.30 uur. Dit is in lijn met de richttijden van deze route. Gelieve hier rekening mee te houden.
- U dient uiterlijk om 17.00 uur bij In De Trutselaar te arriveren voor het nagerecht daar zij de keuken om 17.30 uur sluiten. Dit is in lijn met de richttijden. Gelieve hier rekening mee te houden, zodat u nog kunt genieten van een nagerecht. Wanneer u later arriveert is het helaas niet meer mogelijk om een nagerecht te nuttigen tijdens uw dagje Happen en Trappen.

Fietsverhuur
Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van de route, Hotel Velotel. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via +32 50 25 25 25.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route