De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Fietsen door de heerlijkheden van Beveren - 58 km.

8,5 / 10
30 evaluatie(s)

Van landbouw tot industrie en van polders tot havengebied, in Beveren is het allemaal te beleven! Beveren is na Antwerpen en Gent de grootste gemeente van Vlaanderen met acht deelgemeenten in totaal. Met zijn merkwaardige landschappen, mooie monumenten en bruisende dorpjes is Beveren een fantastisch dagje uit.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en Gebak bij Van der Valk Beveren
  • Voorgerecht bij Restaurant ‘t Pachtgoedhof
  • Soep bij De Valk Rupelmonde
  • Hoofdgerecht bij LAGO De Meerminnen 
  • Dessert bij Koetshuis Cortewalle

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

De Polders van Kruibeke
In het Waasland ligt het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen. De Polders van Kruibeke omvatten ruim 650 hectare natuurgebied en liggen in en rond het grondgebied van Kruibeke, Rupelmonde en Bazel.

De Schelde krijgt de nodige ruimte om buiten haar oevers te treden zonder dat dit gevolgen heeft voor de omliggende dorpen en plaatselijke bevolking. In het prachtige natuurgebied zijn ook regelmatig dieren te spotten zoals reeën, bevers, otters en vogels.  

Meiresluis
De Meiresluis is een enorme inwateringssluis. Hierlangs stroomt 2 keer per dag het water uit de rivier de Schelde het overstromingsgebied binnen waardoor er watervallen te zien zijn. Hoe hoger het peil, hoe spectaculairder het uitzicht.

Kasteel Cortewalle
Kasteel Cortewalle is een mooi 15e eeuwse waterburcht gelegen in een park van ongeveer 10 hectare. In het park treft u een 18e eeuws koetshuis met oranjerie, een ijskelder en een gietijzeren hangbrug uit 1905.


Deze route is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met LAGO zwemparadijzen

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,5 / 10
30 evaluaties
Gerechten 8,5
Gastvrijheid 8,5
Route 7,7
Prijs/kwaliteit 8,6
Klantenservice 9,1
Deze route is recentelijk toegevoegd aan het routeaanbod. Vanwege deze reden treft u hier nog geen reacties aan.


Praktische informatie

Geen oplaadpunt voor elektrische fietsen Geen fietsverhuurmogelijkheden bekend. Geen overnachtingsmogelijkheden bekend. Geen gratis parkeergelegenheid bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- Op vrijdag, zaterdag en zondag kan deze route kan enkel om 10.00 uur gestart worden.
- U dient op vrijdag, zaterdag en zondag uiterlijk om 17.00 uur te arriveren bij Koetshuis. Dit is in lijn met de richttijden. Wanneer u later arriveert is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van een nagerecht tijdens uw dagje Happen en Trappen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Happen en Trappen app
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet digitaal te fietsen. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt!

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een Covid Safe Ticket voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Het dragen van een mondkapje is verplicht bij binnenkomst en verplaatsing in restaurants. Gelieve hier rekening mee te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route