De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Fietsen door de heerlijkheden van Beveren - 56 km.

8,5 / 10
8 evaluatie(s)

Van landbouw tot industrie en van polders tot havengebied, in Beveren is het allemaal te beleven! Beveren is na Antwerpen en Gent de grootste gemeente van Vlaanderen met acht deelgemeenten in totaal. Met zijn merkwaardige landschappen, mooie monumenten en bruisende dorpjes is Beveren een fantastisch dagje uit.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en Gebak bij De Brokkelinck 
  • Voorgerecht bij Restaurant ‘t Pachtgoedhof
  • Soep bij Brasserie Het Bekenhof 
  • Hoofdgerecht bij LAGO Beveren De Meerminnen 
  • Dessert bij Brasserie Jules Verne 

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

De Polders van Kruibeke
In het Waasland ligt het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen. De Polders van Kruibeke omvatten ruim 650 hectare natuurgebied en liggen in en rond het grondgebied van Kruibeke, Rupelmonde en Bazel.

De Schelde krijgt de nodige ruimte om buiten haar oevers te treden zonder dat dit gevolgen heeft voor de omliggende dorpen en plaatselijke bevolking. In het prachtige natuurgebied zijn ook regelmatig dieren te spotten zoals reeën, bevers, otters en vogels.  

Meiresluis
De Meiresluis is een enorme inwateringssluis. Hierlangs stroomt 2 keer per dag het water uit de rivier de Schelde het overstromingsgebied binnen waardoor er watervallen te zien zijn. Hoe hoger het peil, hoe spectaculairder het uitzicht.

Fort van Haasdonk
Het Fort van Haasdonk ligt op 20 meter hoogte en is daarmee het hoogste punt van de Gemeente Beveren. Voorheen deed het dienst als militair domein maakt deel uit van de buitenste fortengordel rond Antwerpen. Sinds 2012 is het Fort eigendom van een privé-eigenaar waardoor het niet meer toegankelijk is voor bezoekers.


Deze route is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met LAGO zwemparadijzen

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,5 / 10
8 evaluaties
Gerechten 8,6
Gastvrijheid 8,8
Route 7,3
Prijs/kwaliteit 8,6
Klantenservice 9,2
Deze route is recentelijk toegevoegd aan het routeaanbod. Vanwege deze reden treft u hier nog geen reacties aan.


Praktische informatie

Geen oplaadpunt voor elektrische fietsen Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Niet mogelijk Geen gratis parkeergelegenheid bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op dinsdag kan deze route niet gefietst worden 
- Op woensdag kan deze route niet gefietst worden

- Van 28 t/m 31 oktober wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Lago De Meerminnen omdat Brasserie Het Bekenhof dan gesloten is.

- In juni, september, oktober en november wordt op maandag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Brasserie Het Bekenhof omdat 't Pachtgoedhof dan gesloten is. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route