De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Fietsen door de heerlijkheden van Beveren - 58 km.

8,4 / 10
16 evaluatie(s)

Van landbouw tot industrie en van polders tot havengebied, in Beveren is het allemaal te beleven! Beveren is na Antwerpen en Gent de grootste gemeente van Vlaanderen met acht deelgemeenten in totaal. Met zijn merkwaardige landschappen, mooie monumenten en bruisende dorpjes is Beveren een fantastisch dagje uit.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en Gebak bij Van der Valk Beveren
  • Voorgerecht bij Restaurant ‘t Pachtgoedhof
  • Soep bij De Valk Rupelmonde
  • Hoofdgerecht bij LAGO De Meerminnen 
  • Dessert bij Koetshuis Cortewalle

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

De Polders van Kruibeke
In het Waasland ligt het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen. De Polders van Kruibeke omvatten ruim 650 hectare natuurgebied en liggen in en rond het grondgebied van Kruibeke, Rupelmonde en Bazel.

De Schelde krijgt de nodige ruimte om buiten haar oevers te treden zonder dat dit gevolgen heeft voor de omliggende dorpen en plaatselijke bevolking. In het prachtige natuurgebied zijn ook regelmatig dieren te spotten zoals reeën, bevers, otters en vogels.  

Meiresluis
De Meiresluis is een enorme inwateringssluis. Hierlangs stroomt 2 keer per dag het water uit de rivier de Schelde het overstromingsgebied binnen waardoor er watervallen te zien zijn. Hoe hoger het peil, hoe spectaculairder het uitzicht.

Kasteel Cortewalle
Kasteel Cortewalle is een mooi 15e eeuwse waterburcht gelegen in een park van ongeveer 10 hectare. In het park treft u een 18e eeuws koetshuis met oranjerie, een ijskelder en een gietijzeren hangbrug uit 1905.


Deze route is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met LAGO zwemparadijzen

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Van der Valk Hotel Beveren

Van der Valk Hotel Beveren

Gentseweg 280
9120 Beveren-Waas
0032-37758623
www.hotelbeveren.be

Restaurant 't Pachtgoedhof

Restaurant 't Pachtgoedhof

Molenstraat 85
9150 Kruibeke
0032-37742285
www.pachtgoedhof.be

De Valk Rupelmonde

De Valk Rupelmonde

Mercatorplein 1
9150 Kruibeke
0032-33441088


LAGO De Meerminnen

LAGO De Meerminnen

Pastoor Steenssensstraat 108a
9120 Beveren
0032-37503500
www.lago.be/beveren

Koetshuis Cortewalle

Koetshuis Cortewalle

Essendreef 2
9120 Beveren
0032-37755385
www.koetshuis-cortewalle.bePraktische informatie

Geen oplaadpunt voor elektrische fietsen Geen fietsverhuurmogelijkheden bekend. Geen overnachtingsmogelijkheden bekend. Geen gratis parkeergelegenheid bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op woensdag en donderdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij LAGO De Meerminnen omdat De Valk Rupelmonde dan gesloten is. Let op deze etappe wordt dan 28 kilometer.

- Van 12 juli t/m 25 juli wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij LAGO De Meerminnen omdat De Valk Rupelmonde dan gesloten is. Let op deze etappe wordt dan 28 kilometer.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen.
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants uitsluitend mogelijk om gebruik te maken van takeaway. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
Deze route kan enkel om 11.00 uur gestart worden.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route