De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Rondje Toerlezjoere - 43 km.

8,4 / 10
26 evaluatie(s)

Het leven is goed in Brabant. Vooral in de Toerlezjoere-regio tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens. Een ideale uitvalsbasis die het beste van twee werelden verenigt: rust, ruimte, natuur aan de ene kant en gezelligheid, lekker eten en gastvrij overnachten aan de andere kant. Kortom, Toerlezjoere heeft alle ingrediënten voor een bourgondische beleving, waarin ‘genieten’ centraal staat. Beleef het zelf en kom een dag of weekend toerlezjoeren!

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Smaak Lokaal
  • Voorgerecht bij Café ’t Engeltje
  • Soep bij de Hooikar
  • Hoofdgerecht bij Den Brooy
  • Nagerecht bij Jacobushoeve

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Landgoederen in de Baronie
De bossen en landgoederen ten zuidoosten van Breda maakten onderdeel uit van het voormalige hertogelijke leengoed de Baronie van Breda. Dit hoorde bij het grote en machtige hertogdom Brabant en strekte zich uit tot de Belgische grens. Ontdek de schitterende, eeuwenoude bossen en landgoederen met hun statige landhuizen in deze streek. Kasteel Bouvigne, omgeven door sierlijke tuinen, in Breda is ook zeker een bezoek waard.

Landgoederen in de Brabantse Kempen
Het fraaie landschap in onze regio hebben we voor een deel te danken aan de nabijheid van de Kempen. Zo liggen Alphen, Riel en Goirle in de uitlopers van dit zandgebied. Door de zandgronden vind je hier zowel heidegebieden als meanderende beekjes, bossen en zelfs moerassen. De indrukwekkende Kempische Landgoederen, met een rijke cultuurhistorie, beslaan samen ruim 4000 hectare. Het bevat en grenst aan circa 2000 grote en kleinere (drassige) natuurgebieden en ecologische verbindingszones. Denk daarbij aan de (stroom)gebieden van de Leij, Poppelsche Leij, Rovertsche Leij, De Utrecht en de Reusel bij Wellenseind. Aan de Belgische kant grenst het gebied aan de Molenheide, Aarlese en Poppelsche Heide en de Gewestbossen Ravels. 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,4 / 10
26 evaluaties
Gerechten 8,6
Gastvrijheid 8,7
Route 7,7
Prijs/kwaliteit 8,3
Klantenservice 8,5
9.3 / 10
is ideaal je hoeft niet na te denken waar en wat je eet
Reactie van keustermans op 27-07-2020
8.1 / 10
leuke actieve dagbesteding met leuke adresjes voor de stops.
Reactie van Sprangers op 14-10-2019
8.4 / 10
Echt een aanrader. Verassing waar je belandt en wat je te eten krijgt.
Reactie van WJL Damme op 21-09-2019
9.6 / 10
Heerlijk buiten vakantie gevoel. Je hoeft niet ver weg om mooie plekken in de buurt te ontdekken.
Reactie van Havermans op 01-09-2019
8.2 / 10
Mooie tocht door het Brabantseland, goede restaurants. Maar het nagerecht bij de Jacobushoeve was Super
Reactie van R. zandsteeg op 09-08-2019
8.0 / 10
Erg leuke en sportieve dag vullende bezigheid.
Reactie van Helma van Meer op 07-08-2019
8.6 / 10
Was echt verrast door de kwaliteit van alle gerechten. Ook hele leuke afwisselende lokaties voor ieder gerecht.
Reactie van Ermens op 02-06-2019


Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Bij deze route kunt overnachten B&B Mieke in Rijen en bij van der Valk hotel in Gilze Gratis parkeren bij het startpunt. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 10 minuten van Station Gilze Rijen Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden
- Op woensdag wordt zowel het voorgerecht als het hoofdgerecht geserveerd bij Restaurant D'n Brooy omdat Café ’t Engeltje dan gesloten is.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje "opmerkingen" tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen.
- Vanwege de coronamaatregelen kan het bij grote drukte ooit gebeuren dat een restaurant u vraagt een gerecht als takeaway mee te nemen. Hopelijk bent u bereid u dan flexibel(er) op te stellen.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Er zijn op dit moment omleidingen op de route in verband met wegwerkzaamheden. U kunt hiervoor de omleiding volgen. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route