De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Rondje bijzonder Bernheze - 48 km.

8,3 / 10
290 evaluatie(s)

Een overdosis natuur
Alle routes van Happen en Trappen hebben meer dan een schuin oog voor de natuur, maar bij deze route wacht u werkelijk een overdosis aan natuurschoon. Via De Hooge Vorssel, De Maashorst, de Heeswijkse Bossen, het Leijgraafdal en Bedaf maakt u kennis met Bernheze en omgeving. Natuurliefhebbers worden hier op hun wenken bediend.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Teugel Resort Uden
  • Voorgerecht bij De Leygraaf
  • Soep bij Boerderijterras het Venster
  • Hoofdgerecht bij Bomenpark eten & drinken aan het water
  • Nagerecht bij Eetcafé 't Pumpke

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Fraaie fazanten
Deze culinaire route start bij Teugel resort Hotel Uden, waar u volgens Brabantse traditie wordt ontvangen met ‘een lekkere tas koffie en iets erbij’. Daarna is het tijd voor de eerste etappe. Via verharde en onverharde wegen fietst u langs boerenland en door een bosrijke omgeving.
Aan het einde van de eerste rit wacht u een kostelijk voorgerecht bij restaurant De Leygraaf in Heeswijk-Dinther. Rechts naast De Leygraaf ligt de gratis toegankelijke Dier & Tuin weide, een terrein van maar liefst 5,3 hectare waar alles gericht is op ‘natuureducatie’. Arriveert u vóór 12.00 uur bij De Leygraaf, neem dan zeker een kijkje bij de Dier & Tuin weide; De Leygraaf gaat namelijk pas om 12.00 uur open.

Het echte boerenleven
Tijdens het tweede deel van de route komt u langs De Meierijsche Museumboerderij, die een uniek beeld geeft van het leven en wonen op een boerderij aan het begin van de twintigste eeuw. Zij zijn geopend vanaf 14.00 uur. U fietst verder door een bosrijk gebied, passeert het sprookjesachtige Kasteel Heeswijk en doorkruist het platteland van Bernheze. In Vinkel arriveert u bij Boerderijterras het Venster. Een smakelijk soepje zal u hier van genoeg energie voorzien voor de volgende etappe.
U slingert door Vinkel en bereikt via het buitengebied Heesch. Na een kort bezoek aan dit dorp wacht u het prachtige natuurgebied De Hooge Vorssel. Hier kunt u een bezoek brengen aan het arboretum – een bijzondere planten- en bomentuin. Bij Bomenpark eten & drinken aan het water kunt u behalve van het uitzicht ook genieten van een overheerlijk hoofdgerecht.

Visueel en culinair consumeren
De Hooge Vorssel gaat over in het volgende natuurgebied, De Maashorst. Het mooie aan dit gebied is dat het nauwelijks doorgaande wegen kent en u er dus heerlijk rustig kunt fietsen. Bovendien is er een wirwar van fietspaden, weggetjes en verharde wegen. U wordt blootgesteld aan een behoorlijke ‘dosis natuur’: bossen, heide, begrazingsgebied, maar ook boerenbedrijven en akkerland. U passeert Natuurcentrum Slabroek – gevestigd in een karakteristieke langgevelboerderij – waar u zich uitgebreid kunt laten informeren over De Maashorst.
Na al dat visueel consumeren is het weer tijd voor de inwendige mens. In Nistelrode arriveert u bij eetcafé ’t Pumpke, gelegen aan het karakteristieke Raadhuisplein. Na het dessert volgt het laatste deel van deze culinaire tocht. Die brengt u door een natuurgebied in ontwikkeling: Bedaf laat u kennismaken met zandverstuivingen en wijstgronden. Tot slot arriveert u weer bij het beginpunt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Teugel Resort Uden

Teugel Resort Uden

Bedafseweg 22
5406 TM Uden
0413-263088
www.teugelresort.nl

De Leygraaf

De Leygraaf

Meerstraat 45a
5473 VX Heeswijk-Dinther
0413-293016
www.leygraaf.nl

Boerderijterras het Venster

Boerderijterras het Venster

Vinkelsestraat 84
5383 KM Vinkel
0412-455992
www.boerderijterrashetvenster.nl

Bomenpark eten & drinken aan het water

Bomenpark eten & drinken aan het water

Vorsselweg 3
5384 RW Bernheze
0412-473074
www.bomenpark.nl

Eetcafé 't Pumpke

Eetcafé 't Pumpke

Raadhuisplein 7
5388 GM Nistelrode
0412-612956
www.eetcafetpumpke.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij De Mastworp.  Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 06 51247805. Gelieve vooraf te reserveren. U kunt bij Teugel Resort Uden en De Leygraaf overnachten. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Honden niet toegestaan bij deze route Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht bij Bomenpark eten & drinken aan het water omdat Boerderijterras Het Venster dan gesloten is.
- Op dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht bij Bomenpark eten & drinken aan het water omdat Boerderijterras Het Venster dan gesloten is.

- Van september t/m maart kan deze route op maandag niet gefietst worden.

Let op
Starten is mogelijk vanaf 10.30 uur.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij De Mastworp. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 06-51247805. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen.  
 

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route