De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Hoenderloo, van nature goed! - 51 km.

7,8 / 10
92 evaluatie(s)

Pak de fiets en trap weg aan de rand van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Via zandverstuivingen, bossen en heidevelden doorkruist u de prachtige Veluwe terwijl u de leukste restaurants aandoet. En met een beetje geluk spot u al fietsend één van de vossen, herten of zwijnen in dit fantastische natuurgebied!

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij VeluweSpecialist Hoenderloo
  • Voorgerecht bij Hotel Oranjeoord
  • Soep bij Het Leesten
  • Hoofdgerecht bij Restaurant De Ruggestee
  • Nagerecht bij IJs van Co

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

Heerlijke omgeving
Een eeuwenoud landschap, oude ambachten en restaurants met stuk voor stuk een bijzonder verhaal. De historie viert op deze route Hoogij. We fietsen door een prachtige, bosrijke omgeving. Laat het verleden u smaken.U bent meer dan welkom om een vorkje mee te prikken. Voor iedereen is er wat wils, Hoenderloo is namelijk van nature goed!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

VeluweSpecialist Hoenderloo

VeluweSpecialist Hoenderloo

Paalbergweg 89
7351 AE Hoenderloo
055-2000162
www.veluwespecialist.nl/hoenderloo

Hotel Oranjeoord

Hotel Oranjeoord

Hoog Soeren 134
7346 AH Hoog Soeren
055-5191227
www.charmehotels.eu/nl/hoog-soeren

Het Leesten

Het Leesten

Hoenderloseweg 191
7339 GG Ugchelen
055-5337241
www.hetleesten.nl

Restaurant De Ruggestee

Restaurant De Ruggestee

Krimweg 152
7351 TM Hoenderloo
055-3781666
www.ruggestee.nl

IJs van Co

IJs van Co

Krimweg 33-D
7351 AT Hoenderloo
055-3781502
www.ijsvanco.nlPraktische informatie

Er zijn bij alle restaurants oplaadpuntenaanwezig, met uitzondering van IJs en Co. U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, VeluweSpecialist Hoenderloo. Gelieve vooraf te reserveren via www.veluwespecialist.nl/fietsverhuur/hoenderloo. U kunt een overnachting boeken bij Hotel Oranjeoord. Parkeergelegenheid: Gratis beschikbaar bij het startpunt Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Er is WIFI aanwezig bij alle restaurants, met uitzondering van IJs en Co

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag en dinsdag (met uitzondering van juli en augustus) kan deze route niet gefietst worden, vakantieperiodes uitgezonderd. 
Let op! In deze periode wordt op maandag zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Het Leesten omdat Restaurant De Ruggestee dan gesloten is.

- Op 30 en 31 oktober en in november kan deze route niet gefietst worden. 

Let op
- IJs van Co is een ambachtelijk ijsloket en serveert het beste ijs van de Veluwe. U kunt hier op verschillende bankjes buiten genieten van een heerlijk ijsje.
- U kunt deze route met 5 tot 12 kilometer uitbreiden. De alternatieve etappes vindt u terug op de routebeschrijving die u op de dag zelf ontvangt bij het startpunt. 
- Indien u met een grote groep gaat fietsen, kan er wellicht een uitzondering gemaakt worden op bovenstaande sluitingsdagen. Gelieve hiervoor even een e-mail te versturen naar info@happenentrappen.nl.
- Heeft u de prachtige foto van de vos gezien op onze poster of folder? Deze foto is afkomsig van Stichting Het Nationale Park de Hoge Veluwe. Deze route start aan de rand van dit prachtige park, maar leidt u niet door dit park. Wilt u echter wel wat meer weten over de Hoge Veluwe? Neem dan een kijkje op de website: www.hogeveluwe.nl

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, VeluweSpecialist Hoenderloo. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u een kijkje nemen op de website: www.veluwespecialist.nl/fietsverhuur/hoenderloo. Gelieve vooraf te reserveren via de website.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route