De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Hoenderloo, van nature goed! - 65 km.

7,9 / 10
172 evaluatie(s)

Pak de fiets en trap weg aan de rand van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Via zandverstuivingen, bossen en heidevelden doorkruist u de prachtige Veluwe terwijl u de leukste restaurants aandoet. En met een beetje geluk spot u al fietsend één van de vossen, herten of zwijnen in dit fantastische natuurgebied!

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Restaurant @ThePark Beekbergen
  • Voorgerecht bij Hotel Oranjeoord
  • Soep bij Het Leesten
  • Hoofdgerecht bij Restaurant De Ruggestee
  • Nagerecht bij IJs van Co

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

Heerlijke omgeving
Een eeuwenoud landschap, oude ambachten en restaurants met stuk voor stuk een bijzonder verhaal. De historie viert op deze route Hoogij. We fietsen door een prachtige, bosrijke omgeving. Laat het verleden u smaken.U bent meer dan welkom om een vorkje mee te prikken. Voor iedereen is er wat wils, Hoenderloo is namelijk van nature goed!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Restaurant @ThePark Beekbergen

Restaurant @ThePark Beekbergen

Kuiltjesweg 44
7361 TC Beekbergen
088-5002424
www.grandcafeatpark.nl

Hotel Oranjeoord

Hotel Oranjeoord

Hoog Soeren 134
7346 AH Hoog Soeren
055-5191227
www.charmehotels.eu/nl

Het Leesten

Het Leesten

Hoenderloseweg 191
7339 GG Ugchelen
055-5337241
www.hetleesten.nl

Restaurant De Ruggestee

Restaurant De Ruggestee

Krimweg 152
7351 TM Hoenderloo
055-3781666
www.ruggestee.nl

IJs van Co

IJs van Co

Krimweg 33-D
7351 AT Hoenderloo
055-3781502
www.ijsvanco.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig (m.u.v. IJs en Co) Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel Oranjeoord en bij het startpunt: Topparken beekbergen Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar (m.u.v. IJs en Co)

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
Op dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Het Leesten omdat Restaurant de Ruggestee dan gesloten is.

- Van oktober t/m november kan deze route op dinsdag niet gefietst worden. 
- Van oktober t/m november kunt u op woensdag t/m vrijdag (m.u.v. de herfstvakantie) de routebeschrijving, fietskaarthouder en vouchers afhalen bij de receptie van Topparken Beekbergen. Op deze dagen ontvangt u koffie met gebak bij terugkomst bij Restaurant @ThePark Beekbergen daar zij pas vanaf 15.30 uur geopend zijn. 

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Deze route kan enkel om 10:00 uur gestart worden
- U kunt deze route met 5 tot 12 kilometer uitbreiden. De alternatieve etappes vindt u terug op de routebeschrijving die u op de dag zelf ontvangt bij het startpunt. 
- in deze route zitten hoogteverschillen. 
- Indien u met een grote groep gaat fietsen, kan er wellicht een uitzondering gemaakt worden op bovenstaande sluitingsdagen. Gelieve hiervoor even een e-mail te versturen naar info@happenentrappen.nl.
- Heeft u de prachtige foto van de vos gezien op onze poster of folder? Deze foto is afkomstig van Stichting Het Nationale Park de Hoge Veluwe. Deze route start aan de rand van dit prachtige park, maar leidt u niet door dit park. Wilt u echter wel wat meer weten over de Hoge Veluwe? Neem dan een kijkje op de website: www.hogeveluwe.nl.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route