Bij de Krekenroute Meetjesland zwerft u langs kleine kerkdorpen, die verscholen liggen in een landschap dat je kippenvel bezorgt. Het krekengebied is een erg idyllisch landschap met kilometers lange kreken, vele kleine kanaaltjes, grachtjes en nostalgische hoevetjes. Al deze kreken zijn restanten van lang vervlogen overstromingen tijdens de middeleeuwen.

Arrangement (prijs 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen :

  • Koffie en gebak bij Café-Bistro 't Dorpshart
  • Voorgerecht bij Artisan Restaurant/Lunch/Tearoom
  • Soep bij Wijngaard ‘t Biezenhof
  • Hoofdgerecht bij Restaurant in den Wijngaard
  • Nagerecht bij Palingrestaurant Polderzicht

Kanalen
Eén van de gekende zichten uit de streek vormen het Schipdonkkanaal en het Leopoldkanaal. Deze twee majestueuze kanalen lopen broederlijk naast elkaar en dat zorgt voor een uniek landschap. De twee kanalen waren ook het strijdtoneel van de gevechten in 1944 tussen de Canadezen en de Duitse bezetter onder de codenaam Operatie Switchback. Vele bunkers en noodbruggen herinneren nog aan deze zware tijd waar de burgerbevolking gevangen zat tussen al dit geweld. Het feit dat Koninging Wilhelmina juist in Eede weer voet op Nederlandse bodem zette, was een flinke opsteker voor de plaatselijke bevolking. Het standbeeld in het dorp herinnert hieraan terug. U passeert zelf de plek waar de koningin onder luid gejuich van de plaatselijke bevolking over een van witte meel getrokken streep stapte, een inderhaast aangebrachte symbolische aanduiding van de landsgrens.

Wijngaard
Al slingerend door het buurtschap de Biezen komt u zelfs bij een heuse wijngaard terecht. In wijngaard ’t Biezenhof worden (h)eerlijke wijnen gemaakt op een duurzame wijze.

Aardenburg, de oudste stad van Zeeland
Terwijl u steeds speelt met de landsgrenzen en allerlei dorpjes aandoet komt u tevens aan in Aardenburg, de oudste stad van Zeeland. Zo’n 8000 jaar geleden woonden op deze plek al mensen. Tijdens de vele opgravingen zijn vooral overblijfselen uit de Romeinse tijd gevonden. In Aardenburg komt u o.a. langs de Sint Baafskerk. Deze kerk is de enige kerk in Scheldegotiek in Nederland en wordt tot de topmonumenten van ons land gerekend. Ben je 's avonds in de stad, dan hoor je de papklok luiden. Vroeger gingen dan de stadspoorten dicht. Nu hoef je je niet meer te haasten, de middeleeuwse Kaaipoort blijft altijd open.

Op het eind van de route fiets u langs polderweggetjes omringd door natuurlandschappen naar het unieke Sint-Jan-in Eremo en Bentille met een unieke watertoren en ydillisch kerkje.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig fietsverhuur is op deze route niet mogelijk in de buurt van het startpunt. Er zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden in de buurt. Hiervoor kunt u het beste via Google zoeken. Parkeren mogelijk bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Praktische informatie 2022
- Van maandag t/m woensdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op donderdag en zaterdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Wijngaard 't Biezenhof omdat Artisan Restaurant/Lunch/Tearoom dan gesloten is.

April
- Van 22 t/m 28 april wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Restaurant in den Wijngaard omdat Palingrestaurant Polderzicht dan gesloten is. 
- Op 23, 24, 29 en 30 april kan deze route niet gefietst worden. 

Mei
-
Op 15 mei wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Wjngaard 't Biezenhof omdat Artisan Restaurant/Lunch/Tearoom dan gesloten is.
- Op 7, 19, 20, 21, 22, 26 en 29 mei kan deze route niet gefietst worden.
- Op 6 en 8 mei wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Palingrestaurant Polderzicht omdat Restaurant in den Wijngaard dan gesloten is.

Juni
- Op 4 juni kan deze route niet gefietst worden.
- Op 5, 12 en 30 juni wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Palingrestaurant Polderzicht omdat Restaurant in den Wijngaard dan gesloten is.
- Op 24 juni wordt zowel de soep als het hoofdgerecht bij Restaurant in den Wijngaard omdat Wijngaard 't Biezenhof dan gesloten is.
-  Van 13 t/m 17, 19, 25 en 26 juni kan deze route niet gefietst worden.
- Op 18 juni is deze route reeds volgeboekt.

Juli
- Op 1 juli wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Palingrestaurant Polderzicht omdat Restaurant in den Wijngaard dan gesloten is.
- Op 3 juli wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Wjngaard 't Biezenhof omdat Artisan Restaurant/Lunch/Tearoom dan gesloten is.
- Op 8 juli is deze route reeds volgeboekt.
- Op 10 en 23 juli kan deze route niet gefietst worden.
- Op 24 juli wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd door Restaurant in den Wijngaard omdat Wijngaard 't Biezenhof dan gesloten is.

Augustus
-
Op 6 augustus kan deze route niet gefietst worden. 
- Op 12 en 28 augustus wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Palingrestaurant Polderzicht omdat Restaurant in den Wijngaard dan gesloten is.     

September
- Op 2 september wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd door Restaurant in den Wijngaard omdat Wijngaard 't Biezenhof dan gesloten is.
- Op 8, 10, 11 en 16 september wordt zowel koffie met gebak als het nagerecht geserveerd bij Café-Bistro 't Dorpshart omdat Restaurant Polderzicht dan gesloten is. 
- Op 9, 15 en 24 september kan deze route niet gefietst worden.
- Op 4 en 25 september wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Palingrestaurant Polderzicht omdat Restaurant in den Wijngaard dan gesloten is.     

Oktober 
- Op 1 oktober en van 10 t/m 27 oktober kan deze route niet gefietst worden.

Let op
- Om teleurstellingen bij de restaurants te voorkomen is het van belang rekening te houden met de richttijden die staan vermeld op de voorkant van de routebeschrijving.
- Restaurant Artisan is geopend vanaf 11.45 uur. Indien u de richtlijnen van Happen en Trappen volgt arriveert u hier echter al eerder. Wij raden u dus aan om tijdens de voorafgaande etappe even de tijd te nemen om de omgeving te bekijken of om even een rustmoment te nemen.

Hoe ziet een dagje
Krekengebied Meetjesland eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Café-Bistro 't Dorpshart
Watervliet
0032-468031207
Koffie met gebak
Voorgerecht
Artisan Restaurant/Lunch/Tearoom
Maldegem
0032-50660020
Koffie met gebak
Soep
Wijngaard ‘t Biezenhof
Eede
06-15874991
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Restaurant In den Wijngaard
Aardenburg
0117-491236
Koffie met gebak
Nagerecht
Palingrestaurant Polderzicht
Sint-Jan-in-Eremo
0032-93798653
Algemene beoordeling 8,8
Gerechten 8,6
Gastvrijheid 9,1
Route 8,3
Prijs/kwaliteit 8,8
Klantenservice 9,2
Je kan zonder zorgen een dagje leuk fietsen. alles is perfect georganiseerd en je wordt overal verwacht. wij gaan dit zeker nog doen.
van aelst leen
03-10-2021
9.7/10
Heerlijke fietstocht door een oogverblindend natuurlandschap via quasi verkeersloze maar goed berijdbare banen en fietspaden. De ligging van de restaurants in een opzienbarend groengebied straalt rust uit waardoor je ten volle geniet van de kwalitatieve gerechten opgediend door zeer gastvrije uitbaters en/of eigenaars.
Dekleermaeker
27-09-2021
9.4/10