De lekkerste fietstochten van
Nederland en Belgi
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Krekengebied Meetjesland - 46 km.

8,8 / 10
243 evaluatie(s)

Bij de Krekenroute Meetjesland zwerft u langs kleine kerkdorpen, die verscholen liggen in een landschap dat je kippenvel bezorgt. Het krekengebied is een erg idyllisch landschap met kilometers lange kreken, vele kleine kanaaltjes, grachtjes en nostalgische hoevetjes. Al deze kreken zijn restanten van lang vervlogen overstromingen tijdens de middeleeuwen.

Arrangement (prijs 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen :

  • Koffie en gebak bij Restaurant de Warande
  • Voorgerecht bij Artisan Restaurant/Lunch/Tearoom
  • Soep bij Wijngaard ‘t Biezenhof
  • Hoofdgerecht bij Restaurant in den Wijngaard
  • Nagerecht bij Palingrestaurant Polderzicht

Kanalen
Eén van de gekende zichten uit de streek vormen het Schipdonkkanaal en het Leopoldkanaal. Deze twee majestueuze kanalen lopen broederlijk naast elkaar en dat zorgt voor een uniek landschap. De twee kanalen waren ook het strijdtoneel van de gevechten in 1944 tussen de Canadezen en de Duitse bezetter onder de codenaam Operatie Switchback. Vele bunkers en noodbruggen herinneren nog aan deze zware tijd waar de burgerbevolking gevangen zat tussen al dit geweld. Het feit dat Koninging Wilhelmina juist in Eede weer voet op Nederlandse bodem zette, was een flinke opsteker voor de plaatselijke bevolking. Het standbeeld in het dorp herinnert hieraan terug. U passeert zelf de plek waar de koningin onder luid gejuich van de plaatselijke bevolking over een van witte meel getrokken streep stapte, een inderhaast aangebrachte symbolische aanduiding van de landsgrens.

Wijngaard
Al slingerend door het buurtschap de Biezen komt u zelfs bij een heuse wijngaard terecht. In wijngaard ’t Biezenhof worden (h)eerlijke wijnen gemaakt op een duurzame wijze.

Aardenburg, de oudste stad van Zeeland
Terwijl u steeds speelt met de landsgrenzen en allerlei dorpjes aandoet komt u tevens aan in Aardenburg, de oudste stad van Zeeland. Zo’n 8000 jaar geleden woonden op deze plek al mensen. Tijdens de vele opgravingen zijn vooral overblijfselen uit de Romeinse tijd gevonden. In Aardenburg komt u o.a. langs de Sint Baafskerk. Deze kerk is de enige kerk in Scheldegotiek in Nederland en wordt tot de topmonumenten van ons land gerekend. Ben je 's avonds in de stad, dan hoor je de papklok luiden. Vroeger gingen dan de stadspoorten dicht. Nu hoef je je niet meer te haasten, de middeleeuwse Kaaipoort blijft altijd open.

Op het eind van de route fiets u langs polderweggetjes omringd door natuurlandschappen naar het unieke Sint-Jan-in Eremo en Bentille met een unieke watertoren en ydillisch kerkje.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Restaurant de Warande

Restaurant de Warande

Warande 10
9982 Sint-Jan-in-Eremo
0032-93790051
www.restaurantdewarande.be

Artisan Restaurant/Lunch/Tearoom

Artisan Restaurant/Lunch/Tearoom

Moerhuizestraat 50
9990 Maldegem
0032-50660020
www.restaurant-artisan.be

Wijngaard t Biezenhof

Wijngaard t Biezenhof

Biezenstraat 40
4529 JK Eede
06-15874991
www.wijngaardbiezenhof.nl

Restaurant In den Wijngaard

Restaurant In den Wijngaard

Smedekensbrugge 34
4527 GE Aardenburg
0117-491236
www.indenwijngaard.eu

Palingrestaurant Polderzicht

Palingrestaurant Polderzicht

Sint Jansstraat 138
9982 Sint-Jan-in-Eremo
0032-93798653
www.polderzicht.bePraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Sportshop Alain (bevindt zich op 2,5 km afstand van het startpunt). Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen via 0032-93798043. Bij deze route kunt u overnachten bij bij B&B de Zonnebrug. Gelieve vooraf te reserveren via 0032-473803113. Parkeren mogelijk bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Palingrestaurant Polderzicht omdat Restaurant In den Wijngaard dan gesloten is.
- Op dinsdag en woensdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op donderdag en zaterdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Wijngaard 't Biezenhof omdat Restaurant Artisan dan gesloten is.

Oktober
- Op 24 oktober kan deze route niet gefietst worden.
- Op 30 oktober wordt zowel het hoofgerecht als het dessert geserveerd bij Palingrestaurant Polderzicht omdat Restaurant in den Wijngaard dan gesloten is. 

November
- Op 19 november wordt zowel het hoofgerecht als het dessert geserveerd bij Palingrestaurant Polderzicht omdat Restaurant in den Wijngaard dan gesloten is. 

Let op
- Om teleurstellingen bij de restaurants te voorkomen is het van belang rekening te houden met de richttijden die staan vermeld op de voorkant van de routebeschrijving.
- Restaurant Artisan is geopend vanaf 11.45 uur. Indien u de richtlijnen van Happen en Trappen volgt arriveert u hier echter al eerder. Wij raden u dus aan om tijdens de voorafgaande etappe even de tijd te nemen om de omgeving te bekijken of om even een rustmoment te nemen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur.
- Fietsen kunnen gehuurd worden bij Viva Velo. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 09 377 77 74 (vanuit België) of 0032 9 377 77 74 (vanuit Nederland). Gelieve vooraf te reserveren.
- Indien u op zondag of maandag een fiets wilt huren, kunt u dat doen via Viva Velo (0032-93777774 en zij bezorgen tegen een kleine meerprijs de fietsen bij het startpunt). Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u vanaf zaterdag 25 september een QR code voor te leggen. Enkel een QR code van een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs geeft toegang. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route