De lekkerste fietstochten van
Nederland en Belgi
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Krekengebied Meetjesland - 48 km.

8,8 / 10
93 evaluatie(s)

Bij de Krekenroute Meetjesland zwerft u langs kleine kerkdorpen, die verscholen liggen in een landschap dat je kippenvel bezorgt. Het krekengebied is een erg idyllisch landschap met kilometers lange kreken, vele kleine kanaaltjes, grachtjes en nostalgische hoevetjes. Al deze kreken zijn restanten van lang vervlogen overstromingen tijdens de middeleeuwen.

  • Koffie en gebak bij Restaurant de Warande
  • Voorgerecht bij Restaurant Artisan
  • Soep bij Wijngaard ‘t Biezenhof
  • Hoofdgerecht bij Restaurant in den Wijngaard
  • Nagerecht bij Palingrestaurant Polderzicht

Kanalen
Eén van de gekende zichten uit de streek vormen het Schipdonkkanaal en het Leopoldkanaal. Deze twee majestueuze kanalen lopen broederlijk naast elkaar en dat zorgt voor een uniek landschap. De twee kanalen waren ook het strijdtoneel van de gevechten in 1944 tussen de Canadezen en de Duitse bezetter onder de codenaam Operatie Switchback. Vele bunkers en noodbruggen herinneren nog aan deze zware tijd waar de burgerbevolking gevangen zat tussen al dit geweld. Het feit dat Koninging Wilhelmina juist in Eede weer voet op Nederlandse bodem zette, was een flinke opsteker voor de plaatselijke bevolking. Het standbeeld in het dorp herinnert hieraan terug. U passeert zelf de plek waar de koningin onder luid gejuich van de plaatselijke bevolking over een van witte meel getrokken streep stapte, een inderhaast aangebrachte symbolische aanduiding van de landsgrens.

Wijngaard
Al slingerend door het buurtschap de Biezen komt u zelfs bij een heuse wijngaard terecht. In wijngaard ’t Biezenhof worden (h)eerlijke wijnen gemaakt op een duurzame wijze. De wijngaardenier leidt u graag rond!

Aardenburg, de oudste stad van Zeeland
Terwijl u steeds speelt met de landsgrenzen en allerlei dorpjes aandoet komt u tevens aan in Aardenburg, de oudste stad van Zeeland. Zo’n 8000 jaar geleden woonden op deze plek al mensen. Tijdens de vele opgravingen zijn vooral overblijfselen uit de Romeinse tijd gevonden. In Aardenburg komt u o.a. langs de Sint Baafskerk. Deze kerk is de enige kerk in Scheldegotiek in Nederland en wordt tot de topmonumenten van ons land gerekend. Ben je 's avonds in de stad, dan hoor je de papklok luiden. Vroeger gingen dan de stadspoorten dicht. Nu hoef je je niet meer te haasten, de middeleeuwse Kaaipoort blijft altijd open.

Op het eind van de route fiets u langs polderweggetjes omringd door natuurlandschappen naar het unieke Sint-Jan-in Eremo en Bentille met een unieke watertoren en ydillisch kerkje.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Restaurant de Warande

Restaurant de Warande

Warande 10
9982 Sint-Jan-In-Eremo
0032-93790051
www.restaurantdewarande.be

Artisan

Artisan

Moerhuizestraat 50
9990 Maldegem
0032-50660020
www.restaurant-artisan.be

Wijngaard t Biezenhof

Wijngaard t Biezenhof

Biezenstraat 40
4529 JK Eede
06-15874991
www.wijngaardbiezenhof.nl

Restaurant In den Wijngaard

Restaurant In den Wijngaard

Smedekensbrugge 34
4527 GE Aardenburg
0117-491236
www.indenwijngaard.eu

Palingrestaurant Polderzicht

Palingrestaurant Polderzicht

Sint Jansstraat 138
9982 Sint-Jan-In-Eremo
0032-93798653
www.polderzicht.bePraktische informatie

Oplaadpunt voor elektrische fietsen Fietsverhuur bevindt zich op 4,5 KM afstand van het startpunt. Gelieve hiervoor rechtstreeks contact op te nemen met Sportshop Alain: 0032-93798043. Het is mogelijk om te overnacht bij B&B de Zonnebrug. Gelieve vooraf te reserveren via 0032 473803113. Gratis parkeergelegenheid bij het startpunt is aanwezig Honden toegestaan op het terras Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Palingrestaurant Polderzicht omdat Restaurant In den Wijngaard dan gesloten is.
- Op dinsdag en woensdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op donderdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Wijngaard 't Biezenhof omdat Restaurant Artisan dan gesloten is.

- Op 3 november wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Palingrestaurant Polderzicht omdat Restaurant In den Wijngaard dan gesloten is. Op deze dagen kan er enkel om 10.30 of 11.00 uur gestart worden, zodat u niet vroeger dan 15.30 uur bij Palingrestaurant Polderzicht arriveert.

- Van 22 september t/m 5 oktober wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Wijngaard 't Biezenhof omdat Restaurant Artisan dan gesloten is.

- Op 29 september 2018 en op 1 en 4 oktober 2018 kan deze route niet gefietst worden.

- Op 3 en 17 november wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Palingrestaurant Polderzicht omdat Restaurant In den Wijngaard dan gesloten is.

Let op
- Bij Wijngaard 't Biezenhof kunt u niet pinnen. Wij raden u aan daarom contant geld mee te nemen indien u hier graag een consumptie zou nuttigen.
- Om teleurstellingen bij de restaurants te voorkomen is het van belang rekening te houden met de richttijden die staan vermeld op de voorkant van de routebeschrijving.

Fietsverhuur
- U kunt fietsen huren bij Sportshop Alain (bevindt zich op 4,5 km afstand van het startpunt). Gelieve vooraf te reserveren via 0032-(0)93798043.
- Indien u op zondagen of maandagen een fiets wilt huren, kunt u dat doen via Viva Velo (0032-93777774 en zij bezorgen tegen een kleine meerprijs de fietsen bij het startpunt) of via Het Godshuis (0032-92231510 en bevindt zich op 6km van het startpunt). 

Indien u in januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route