De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Mooi Maas en Waal - 45 km.

8,2 / 10
74 evaluatie(s)

Boudewijn de Groot bezong Het Land van Maas en Waal al eind jaren zestig; zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Dit boeiende gebied geldt als het meest landelijke van Rivierenland: imponerende dijken, rustgevende wandel- en fietsroutes en idyllische dorpjes geven de streek een nostalgisch karakter. Voor een ontdekkingstocht door dit prachtige natuurgebied moet je de tijd nemen en lekker onthaasten.

Arrangement (prijs: €41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Bistro de Bolle
  • Voorgerecht bij Stoomcafé Stoomgemaal "de Tuut"
  • Soep bij Paviljoen de Forel
  • Hoofdgerecht bij Meraqi Restaurant
  • Nagerecht bij 'n Dijk van 'n IJsje

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Eindeloos Flora en Fauna
Deze route start in het mooie Boven - Leeuwen gelegen aan de Waal. Via een mooi stuk door mooie vergezichten komt u aan in Appeltern en heeft u uw eerste stop bij een uit 1918 daterend stoomgemaal: De Tuut. Dit gemaal word tijdens de museumdagen weer in werking gesteld en is dan ook te bezoeken. Vanuit De Tuut fietsen we verder langs de Maas en onderweg passeren we De Tuinen van Appeltern. Voor liefhebbers van bijzondere tuinarchitectuur zijn De Tuinen van Appeltern een walhalla: in het grootste modeltuinenpark van Europa kun je heerlijk ronddwalen tussen schitterend aangelegde tuinen. Het park van maar liefst 23 hectare groot, bevat meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen.

De volgende route voert u langs weilanden en beboste rivierduinen komt u bij het volgende rustpunt, gelegen aan een forelvijver, voor een soepje. Vanuit de soep geniet u weer van de mooie omgeving en ziet u veel natuurschoon. Na al dat moois arriveert u in Beneden - Leeuwen en gaat u genieten van een welverdiend hoofdgerecht. 

Vervolgens fietst u over de dijk met een prachtig uitzicht over de uiterwaarden met in de verte de rivier de Waal. Enkele kilometers verder arriveren we bij 'n Dijk van 'n IJsje voor het nagerecht en sluit u deze mooie dag af.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route! 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,2 / 10
74 evaluaties
Gerechten 8,1
Gastvrijheid 8,4
Route 8,0
Prijs/kwaliteit 7,9
Klantenservice 8,7
8.3 / 10
We kregen de bonnen voor 2 dagen. Van de kinderen.Dus gaan een dag fietsen .Heel erg goed geregeld.
Reactie van P.Slootweg op 04-09-2020
8.5 / 10
Wij hebben de route Maas en Waal als zeer plezierig ervaren, gevarieerd, rustig en met een prima lengte om op onze vouwfietsen te rijden. De horeca-stops waren goed verzorgd, we werden hartelijk ontvangen en alles bleek goed geregeld en voorbereid. Wat ons betreft zeker een aanrader.
Reactie van F.M. Van Wulften op 22-08-2020
7.8 / 10
het idee van happen en trappen is een grandioos concept, je hoeft nergens om te denken, alles wordt of is geregeld, goede kwaliteit eten, en goede routes
Reactie van lub kramer op 17-08-2020
8.5 / 10
Verrassend concept. Goed gedocumenteerd, zowel het vinden van een aantrekkelijke route op de website als de routebeschrijving zelf. Vriendelijke en behulpzame helpdeskmedewerker(s)
Reactie van Wswijma op 15-10-2019
8.3 / 10
alles heel goed geregeld en goed verzorgd
Reactie van han van valburg op 14-10-2019
8.8 / 10
Echt aan te raden
Reactie van M. van Esveld op 28-07-2019
8.1 / 10
Ik vond het prima voor een keer, maar ik vond het wat vaak eten en had meer een gevoel van flink fietsen willen hebben ipv redelijk wat eten, dus lanere trajecten fietsen en minder vaak aan een tafeltje.
Reactie van Filius op 06-07-2019
8.3 / 10
Aanrader
Reactie van Dirck van Meurs op 20-05-2019
8.8 / 10
Mooi Maas en Waal was een goede keuze. Prachtige afwisselende route met mooie en gastvrije eetlocaties.
Reactie van G.A. Beumer op 15-10-2018
7.4 / 10
deze route is prachtig en overal gezellige medewerkers bij de restaurants en heerlijk gegeten.
Reactie van G.Scholten op 15-08-2018
9.1 / 10
Wij waren al anthousiast over happen en trappen maar deze route en restaurants overtreft alles
Reactie van A.van.der.Voort op 14-07-2018
7.7 / 10
een prima ervaring om cultuur, culinair en sportiviteit te combineren.
Reactie van Bosch op 28-05-2018


Praktische informatie

Bij Bistro de Bolle aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Riverside Outdoor en Events (enkel van april t/m september). Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen via 0487-540671. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel de Twee Linden. Voor meer informatie kijkt u op www.detweelinden.nl. Gratis parkeren in de Molenstraat (ca. 800 meter van het startpunt af). Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag, dinsdag en woensdag kan deze route niet gefietst worden.
- Van donderdag t/m vrijdag wordt zowel de koffie en gebak als het nagerecht geserveerd bij Bistro de Bolle omdat 'n Dijk van 'n IJsje gesloten is.

- In oktober is op zaterdag en zondag niet meer mogelijk om gebruik te maken van een nagerecht tijdens uw dagje Happen en Trappen. Gelieve ons na het plaatsen van uw reservering een mail te sturen met daarin uw boekingsnummer zodat wij de vergoeding van het nagerecht aan u terug kunnen storten. U kunt dan op eigen gelegenheid elders een nagerecht nuttigen. 

- Van november t/m april kan deze route op zaterdag en zondag niet gefietst worden.

Let op
- U dient uiterlijk om 16.45 uur bij Meraqi Restaurant te arriveren om nog gebruik te kunnen maken van een hoofdgerecht. Dit is in lijn met de richttijden, gelieve hier rekening mee te houden. Wanneer u later arriveert is het niet meer mogelijk om een hoofdgerecht te nuttigen tijdens uw dagje Happen en Trappen. 
- Deze route kan enkel gestart worden om 12.00 uur.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Riverside Outdoor en Events in Appeltern. Let op! deze verhuurder is ca. 10 km van het startpunt en is open van april t/m september. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0487-540671. Gelieve vooraf te reserveren. 

Happen en Trappen app
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet digitaal te fietsen. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt!

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u vanaf zaterdag 25 september een QR code voor te leggen. Enkel een QR code van een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs geeft toegang. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route