De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Mooi Maas en Waal - 35 km.

8,2 / 10
64 evaluatie(s)

Boudewijn de Groot bezong Het Land van Maas en Waal al eind jaren zestig; zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Dit boeiende gebied geldt als het meest landelijke van Rivierenland: imponerende dijken, rustgevende wandel- en fietsroutes en idyllische dorpjes geven de streek een nostalgisch karakter. Voor een ontdekkingstocht door dit prachtige natuurgebied moet je de tijd nemen en lekker onthaasten.

Arrangement (prijs: €41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Bistro de Bolle
  • Soep bij Eetcafé De Gouden Leeuw
  • Voorgerecht bij Paviljoen de Forel
  • Hoofdgerecht bij Herberg 't Mun
  • Nagerecht bij Bistro de Bolle

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Eindeloos Flora en Fauna
Deze route start in het mooie Boven - Leeuwen gelegen aan de Waal. Via een mooi stuk over de dijk komt u aan in Druten. Druten is in deze omgeving bekend om het Dickens Festijn in december. Bezoekers van het Dickens Festijn in Druten worden getrakteerd op schilderachtige Dickens-taferelen, indrukwekkende straattheateracts, koren en muziekgroepen, bourgondische horecapunten, nostalgische kinderspelen, een knusse kerstfair, verteltheater, miniconcerten, ambachten, knisperende kampvuren, nostalgische kermis en stadsomroeper. In Druten zult u genieten van een welverdiend soepje. De volgende route voert u langs weilanden en beboste rivierduinen komt u bij het volgende rustpunt, gelegen aan een forelvijver, voor een voorgerecht.

Tuinen van Appeltern
De route voert u vervolgens naar Appeltern langs een uit 1918 daterend stoomgemaal: De Tuut. Dit gemaal word tijdens de museumdagen weer in werking gesteld en is dan ook te bezoeken. Enkele kilometers verder arriveren we bij Herberg ’t Mun voor een hoofdgerecht. Buiten op het terras heeft u zicht op de vissers die proberen de grote steur en karper te vangen waarna ze weer worden teruggezet.
Appeltern is tevens bekend vanwege De Tuinen van Appeltern. Voor liefhebbers van bijzondere tuinarchitectuur zijn De Tuinen van Appeltern een walhalla: in het grootste modeltuinenpark van Europa kun je heerlijk ronddwalen tussen schitterend aangelegde tuinen. Het park van maar liefst 23 hectare groot, bevat meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen.

Tussen de rivieren
Daarna fietst u van de Maas naar de Waal en fietst u over de dijk met een prachtig uitzicht over de uiterwaarden met in de verte de rivier de Waal. Tenslotte gaat het laatste deel van de tocht via de dijk weer terug naar Druten.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route! 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,2 / 10
64 evaluaties
Gerechten 8,1
Gastvrijheid 8,3
Route 8,0
Prijs/kwaliteit 7,8
Klantenservice 8,7
8.3 / 10
We kregen de bonnen voor 2 dagen. Van de kinderen.Dus gaan een dag fietsen .Heel erg goed geregeld.
Reactie van P.Slootweg op 04-09-2020
8.5 / 10
Wij hebben de route Maas en Waal als zeer plezierig ervaren, gevarieerd, rustig en met een prima lengte om op onze vouwfietsen te rijden. De horeca-stops waren goed verzorgd, we werden hartelijk ontvangen en alles bleek goed geregeld en voorbereid. Wat ons betreft zeker een aanrader.
Reactie van F.M. Van Wulften op 22-08-2020
7.8 / 10
het idee van happen en trappen is een grandioos concept, je hoeft nergens om te denken, alles wordt of is geregeld, goede kwaliteit eten, en goede routes
Reactie van lub kramer op 17-08-2020
8.5 / 10
Verrassend concept. Goed gedocumenteerd, zowel het vinden van een aantrekkelijke route op de website als de routebeschrijving zelf. Vriendelijke en behulpzame helpdeskmedewerker(s)
Reactie van Wswijma op 15-10-2019
8.3 / 10
alles heel goed geregeld en goed verzorgd
Reactie van han van valburg op 14-10-2019
8.8 / 10
Echt aan te raden
Reactie van M. van Esveld op 28-07-2019
8.1 / 10
Ik vond het prima voor een keer, maar ik vond het wat vaak eten en had meer een gevoel van flink fietsen willen hebben ipv redelijk wat eten, dus lanere trajecten fietsen en minder vaak aan een tafeltje.
Reactie van Filius op 06-07-2019
8.3 / 10
Aanrader
Reactie van Dirck van Meurs op 20-05-2019
8.8 / 10
Mooi Maas en Waal was een goede keuze. Prachtige afwisselende route met mooie en gastvrije eetlocaties.
Reactie van G.A. Beumer op 15-10-2018
7.4 / 10
deze route is prachtig en overal gezellige medewerkers bij de restaurants en heerlijk gegeten.
Reactie van G.Scholten op 15-08-2018
9.1 / 10
Wij waren al anthousiast over happen en trappen maar deze route en restaurants overtreft alles
Reactie van A.van.der.Voort op 14-07-2018
7.7 / 10
een prima ervaring om cultuur, culinair en sportiviteit te combineren.
Reactie van Bosch op 28-05-2018


Praktische informatie

Bij Bistro de Bolle aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Riverside Outdoor en Events (enkel van april t/m september).  Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen via 0487-540671. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel de Twee Linden. Voor meer informatie kijkt u op www.detweelinden.nl Gratis parkeren in de Molenstraat (ca. 800 meter van het startpunt af.) Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische Informatie 2020
- Op maandag, dinsdag en woensdag kan deze route niet gefietst worden.

- In oktober en november wordt zowel het voorgerecht als het hoofdgerecht geserveerd bij Paviljoen de Forel omdat Herberg 't Mun gesloten is. Let op! U komt op deze dag maar bij 3 restaurants. 

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Deze route kan enkel gestart worden om 12.00 uur.
- U kunt niet eerder dan 17:00 uur terecht bij Herberg 't Mun voor het hoofdgerecht. Volgens de richttijden zult u hier om 16:15 arriveren. Neem daarom onderweg even de tijd om te genieten van de omgeving.
- In oktober en november sluit Herberg 't Mun haar deuren om 17.00. Volgens de richttijden zult u hier om 16:30 uur arriveren. Gelieve hier rekening mee te houden zodat u nog kunt genieten van een hoofdgerecht tijdens uw dagje Happen en Trappen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Riverside Outdoor en Events in Appeltern. Let op! deze verhuurder is ca. 10 km van het startpunt en is open van april t/m september. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0487-540671. Gelieve vooraf te reserveren. 

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route