De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Mooi Maas en Waal - 45 km.

8,3 / 10
9 evaluatie(s)

Deze route start in het mooie dorp Druten gelegen aan de Waal. Druten is in deze omgeving bekend om het Dickens Festijn in december. Via een route die afwisselend loopt langs weilanden en beboste rivierduinen komt u bij het eerste rustpunt gelegen aan een forelvijver voor een voorgerecht. Na het vertrek komt u langs het kasteel Hernen uit 1247 met zijn overdekte weergangen. Het kasteel is geopend voor bezoekers tussen 1 april en 31 oktober. Daarna gaat de route via een dijk langs de rivier de Maas en komt u in het mooie Middeleeuws stadje Batenburg welke zijn stadsrechten kreeg in 1349. Hier ziet u de restanten van het kasteel van de Heren van Batenburg dat in samenspel met het Middeleeuws centrum de moeite van een bezoek waard zijn. Hier kunt u genieten van een heerlijk voorgerecht. De route voert u vervolgens verder langs de bekende Tuinen van Appeltern en een uit 1918 daterend stoomgemaal De Tuut. Dit gemaal word tijdens de museumdagen weer in werking gesteld en is dan ook te bezoeken. Enkele kilometers verder arriveren we bij Herberg ’t Mun voor een hoofdgerecht. Buiten op het terras heeft u zicht op de vissers die proberen de grote steur en karper te vangen waarna ze weer worden teruggezet. Daarna fietst u van de Maas naar de Waal en komt u uit bij een op de dijk gelegen ijssalon met de toepasselijke naam “een dijk van een ijsje”. Vanaf het terras is er een prachtig uitzicht over de uiterwaarden met in de verte de rivier de Waal. Tenslotte gaat het laatste deel van de tocht via de dijk weer terug naar Druten. 

Arrangement (prijs: €39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Café- Restaurant De Gouden Leeuw
  • Voorgerecht bij Paviljoen de Forel
  • Soep bij Uitbaeterij de Viersprong
  • Hoofdgerecht bij Herberg 't Mun
  • Nagerecht bij 'n Dijk van 'n IJsje

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Café-Restaurant De Gouden Leeuw

Café-Restaurant De Gouden Leeuw

Hogestraat 1
6651 BD Druten
0487-512100
www.degoudenleeuw.com

Paviljoen de Forel

Paviljoen de Forel

Dorpsstraat 39
6617 AB Bergharen
0487-532806
www.deforel.nl

Uitbaeterij De Viersprong

Uitbaeterij De Viersprong

Grootestraat 44
6634 AD Batenburg
0487-541669
www.uitbaeterijdeviersprong.nl

Herberg 't Mun

Herberg 't Mun

Molenstraat 10
6629 KJ Appeltern
0487-541445
www.munappeltern.nl

'N Dijk van 'N IJsje

'N Dijk van 'N IJsje

Molenstraat 92
6657 BZ Boven-Leeuwen
0487-591209
www.eendijkvaneenijsje.nlPraktische informatie

aanwezig Fietsen zijn te huur bij de Groot tweewielers. Gelieve rechtstreeks contact met hen op te nemen via telefoonnummer: 0487-519093 Overnachtingsmogelijkheden Gratis parkeergelegenheid bij het startpunt is aanwezig Honden zijn toegestaan Het startpunt is bereikbaar met de trein aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische Informatie 2018
- Op zaterdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag en woensdag wordt zowel de soep als het hoofgerecht geserveerd bij Herberg 't Mun omdat Uitbaeterij de Viersprong dan gesloten is.

- Van 14 t/m 21 juli kan deze route niet gefietst worden.

- Van 23 oktober t/m 2 november wordt zowel de soep als het hoofgerecht geserveerd bij Herberg 't Mun omdat Uitbaeterij de Viersprong dan gesloten is.

Let op
- Deze route kan enkel gestart worden om 12.00 uur.
- U kunt vanaf 17:00 terecht bij Herberg 't Mun voor het hoofdgerecht. Volgens de richttijden zult u hier om 16:30 arriveren. Neem daarom onderweg even de tijd om te genieten van de omgeving.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij de Groot tweewielers (bevindt zich op 1,2 KM van het startpunt). Gelieve hiervoor rechtstreeks met hen telefonisch contact op te nemen via het telefoonnummer 0487-519093.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route