De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Mooi Maas en Waal - 42 km.

8,3 / 10
36 evaluatie(s)

Boudewijn de Groot bezong Het Land van Maas en Waal al eind jaren zestig; zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Dit boeiende gebied geldt als het meest landelijke van Rivierenland: imponerende dijken, rustgevende wandel- en fietsroutes en idyllische dorpjes geven de streek een nostalgisch karakter. Voor een ontdekkingstocht door dit prachtige natuurgebied moet je de tijd nemen en lekker onthaasten.

Arrangement (prijs: €41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

 • Koffie en gebak bij Eetcafé De Gouden Leeuw
 • Voorgerecht bij Paviljoen de Forel
 • Soep bij Uitbaeterij de Viersprong
 • Hoofdgerecht bij Herberg 't Mun
 • Nagerecht bij 'n Dijk van 'n IJsje

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Eindeloos Flora en Fauna
Deze route start in het mooie dorp Druten gelegen aan de Waal. Druten is in deze omgeving bekend om het Dickens Festijn in december. Bezoekers van het Dickens Festijn in Druten worden getrakteerd op schilderachtige Dickens-taferelen, indrukwekkende straattheateracts, koren en muziekgroepen, bourgondische horecapunten, nostalgische kinderspelen, een knusse kerstfair, verteltheater, miniconcerten, ambachten, knisperende kampvuren, nostalgische kermis en stadsomroeper.
Via een route die afwisselend loopt langs weilanden en beboste rivierduinen komt u bij het eerste rustpunt gelegen aan een forelvijver voor een voorgerecht.

Middeleeuwen
Na het vertrek komt u langs het kasteel Hernen uit 1247 met zijn overdekte weergangen. Het kasteel is geopend voor bezoekers tussen 1 april en 31 oktober. Daarna gaat de route via een dijk langs de rivier de Maas en komt u in het mooie Middeleeuws stadje Batenburg welke zijn stadsrechten kreeg in 1349. Hier ziet u de restanten van het kasteel van de Heren van Batenburg dat in samenspel met het Middeleeuws centrum de moeite van een bezoek waard zijn. Hier kunt u genieten van een heerlijk voorgerecht.

Tuinen van Appeltern
De route voert u vervolgens verder langs de bekende Tuinen van Appeltern. Voor liefhebbers van bijzondere tuinarchitectuur zijn De Tuinen van Appeltern een walhalla: in het grootste modeltuinenpark van Europa kun je heerlijk ronddwalen tussen schitterend aangelegde tuinen. Het park van maar liefst 23 hectare groot, bevat meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen. Daarna fietst u langs een uit 1918 daterend stoomgemaal: De Tuut. Dit gemaal word tijdens de museumdagen weer in werking gesteld en is te bezoeken. Enkele kilometers verder arriveren we bij Herberg ’t Mun voor een hoofdgerecht. Buiten op het terras heeft u zicht op de vissers die proberen de grote steur en karper te vangen waarna ze weer worden teruggezet.

Tussen de rivieren
Daarna fietst u van de Maas naar de Waal en komt u uit bij een op de dijk gelegen ijssalon met de toepasselijke naam “een dijk van een ijsje”. Vanaf het terras is er een prachtig uitzicht over de uiterwaarden met in de verte de rivier de Waal. Tenslotte gaat het laatste deel van de tocht via de dijk weer terug naar Druten.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route! 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Eetcafé De Gouden Leeuw

Eetcafé De Gouden Leeuw

Hogestraat 1
6651 BD Druten
0487-512100
www.degoudenleeuw.com

Paviljoen de Forel

Paviljoen de Forel

Dorpsstraat 39
6617 AB Bergharen
0487-532806
www.deforel.nl

Uitbaeterij De Viersprong

Uitbaeterij De Viersprong

Grootestraat 44
6634 AD Batenburg
0487-541669
www.uitbaeterijdeviersprong.nl

Herberg 't Mun

Herberg 't Mun

Molenstraat 10
6629 KJ Appeltern
0487-541445
www.munappeltern.nl

'N Dijk van 'N IJsje

'N Dijk van 'N IJsje

Molenstraat 92
6657 BZ Boven-Leeuwen
0487-591209
www.eendijkvaneenijsje.nlPraktische informatie

Oplaadpunt voor elektrische fietsen Fietsen kunnen gehuurd worden bij Riverside Outdoor en Events. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0487-540671. Geen overnachtingsmogelijkheden Gratis parkeergelegenheid bij het startpunt is aanwezig Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische Informatie 2019
- Op dinsdag en woensdag wordt zowel de soep als het hoofgerecht geserveerd bij Herberg 't Mun omdat Uitbaeterij de Viersprong dan gesloten is.
- Op zaterdag start de route bij Bistro de Bolle in Boven-Leeuwen met koffie en gebak:

 • Bistro de Bolle
 • Waalbandijk 29
 • 6657 KC Boven - Leeuwen
 • 0487 595133

- Op 15, 16 en 22 juli kan deze route niet gefietst worden.
- Op 17, 18, 19 en 21 juli start de route bij Bistro de Bolle in Boven-Leeuwen met koffie en gebak:

 • Bistro de Bolle
 • Waalbandijk 29
 • 6657 KC Boven - Leeuwen
 • 0487 595133

- Op 28 juli wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Herberg 't Mun omdat De Viersprong op deze dagen besloten is.
- Van 21 oktober t/m 1 november wordt zowel de soep als het hoofgerecht geserveerd bij Herberg 't Mun omdat Uitbaeterij de Viersprong dan gesloten is.

- Van november t/m maart kan deze route niet gefietst worden.
- Wilt u in april op zaterdag gaan Happen en Trappen? Neem contact met ons op via info@happenentrappen.nl en wij zullen de mogelijkheden voor u bekijken.

Let op
- Deze route kan enkel gestart worden om 12.00 uur.
- U kunt vanaf 17:00 terecht bij Herberg 't Mun voor het hoofdgerecht. Volgens de richttijden zult u hier om 16:30 arriveren. Wij raden u dus aan om tijdens de voorafgaande etappe even de tijd te nemen om de omgeving te bekijken of om even een rustmoment te nemen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Riverside Outdoor en Events in Appeltern. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0487-540671. Gelieve vooraf te reserveren.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route