De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Mooi Maas en Waal - 45 km.

8,2 / 10
64 evaluatie(s)

Boudewijn de Groot bezong Het Land van Maas en Waal al eind jaren zestig; zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Dit boeiende gebied geldt als het meest landelijke van Rivierenland: imponerende dijken, rustgevende wandel- en fietsroutes en idyllische dorpjes geven de streek een nostalgisch karakter. Voor een ontdekkingstocht door dit prachtige natuurgebied moet je de tijd nemen en lekker onthaasten.

Arrangement (prijs: €41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Bistro de Bolle
  • Voorgerecht bij Stoomcafé Stoomgemaal "de Tuut"
  • Soep bij Paviljoen de Forel
  • Hoofdgerecht bij Meraqi Restaurant
  • Nagerecht bij 'n Dijk van 'n IJsje

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Eindeloos Flora en Fauna
Deze route start in het mooie Boven - Leeuwen gelegen aan de Waal. Via een mooi stuk door mooie vergezichten komt u aan in Appeltern en heeft u uw eerste stop bij een uit 1918 daterend stoomgemaal: De Tuut. Dit gemaal word tijdens de museumdagen weer in werking gesteld en is dan ook te bezoeken. Vanuit De Tuut fietsen we verder langs de Maas en onderweg passeren we De Tuinen van Appeltern. Voor liefhebbers van bijzondere tuinarchitectuur zijn De Tuinen van Appeltern een walhalla: in het grootste modeltuinenpark van Europa kun je heerlijk ronddwalen tussen schitterend aangelegde tuinen. Het park van maar liefst 23 hectare groot, bevat meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen.

De volgende route voert u langs weilanden en beboste rivierduinen komt u bij het volgende rustpunt, gelegen aan een forelvijver, voor een soepje. Vanuit de soep geniet u weer van de mooie omgeving en ziet u veel natuurschoon. Na al dat moois arriveert u in Beneden - Leeuwen en gaat u genieten van een welverdiend hoofdgerecht. 

Vervolgens fietst u over de dijk met een prachtig uitzicht over de uiterwaarden met in de verte de rivier de Waal. Enkele kilometers verder arriveren we bij 'n Dijk van 'n IJsje voor het nagerecht en sluit u deze mooie dag af.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route! 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Bistro de Bolle

Bistro de Bolle

Waalbandijk 29
6657 KC Boven-Leeuwen
0487-595133
www.bistrodebolle.nl

Stoomcafé Stoomgemaal

Stoomcafé Stoomgemaal "De Tuut"

De Tuut 1
6629 AA Appeltern
0487-541156
www.stoomgemaaldetuut.nl

Paviljoen de Forel

Paviljoen de Forel

Dorpsstraat 39
6617 AB Bergharen
0487-532806
www.deforel.nl

Meraqi Restaurant

Meraqi Restaurant

Zandstraat 93
6658 CP Beneden-Leeuwen
0487-745097
www.meraqi-restaurant.com

'n Dijk van 'n IJsje

'n Dijk van 'n IJsje

Molenstraat 92
6657 BZ Boven-Leeuwen
06-28768273
www.eendijkvaneenijsje.nlPraktische informatie

Bij Bistro de Bolle aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Riverside Outdoor en Events (enkel van april t/m september). Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen via 0487-540671. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel de Twee Linden. Voor meer informatie kijkt u op www.detweelinden.nl. Gratis parkeren in de Molenstraat (ca. 800 meter van het startpunt af). Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
Deze route kan in verband met de corona maatregelen op dit moment niet geboekt worden.


- Op maandag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Paviljoen de Forel omdat Stoomcafé Stoomgemaal "de Tuut" dan gesloten is. 
- Op dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op woensdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Meraqi Restaurant omdat Paviljoen de Forel dan gesloten is. 

- Van november t/m april wordt op zaterdag en zondag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Paviljoen de Forel omdat Stoomcafé Stoomgemaal "de Tuut" dan gesloten is. 

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Deze route kan enkel gestart worden om 12.00 uur.
- Wij vragen u uiterlijk om 17.30 uur te vertrekken bij Meraqi Restaurant, hierin vragen wij u om uw begrip. Dit is in lijn met de richttijden, gelieve hier rekening mee te houden.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Riverside Outdoor en Events in Appeltern. Let op! deze verhuurder is ca. 10 km van het startpunt en is open van april t/m september. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0487-540671. Gelieve vooraf te reserveren. 

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route