De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Fietsen door het water in Bokrijk - 43 km.

8,5 / 10
83 evaluatie(s)

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel de Venne
  • Voorgerecht bij Brasserie het Domein
  • Soep bij Brasserie Carré
  • Hoofdgerecht bij Brasserie de Krater
  • Nagerecht bij Hotel de Venne

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Genk staat bekend om zijn mijnverleden. De Limburgse centrumstad vormt de ideale uitvalsbasis voor een smakelijke fietstocht doorheen het vroegere  mijngebied, Domein Bokrijk, natuurgebied De Maten en de bossen van Kattevennen.

Winterslag : C-Mine

Na de koffie en het gebak fietsen we recht in de armen van de vroegere mijn van Winterslag.  Een deel van de mijngebouwen in neo-classistische en neo-Vlaamse rennaissancestijl zijn behouden gebleven en hebben de monumentenstatus verworven.
De stad Genk ontwikkelde er begin 2000 C-Mine. Eén van de interessantste attracties naast de twee imposante schachtbokken is C-Mine-expeditie. Bezoekers kunnen daar een adembenemend belevingsparcours afleggen en zich onderdompelen in het harde leven van de mijnwerkers. In de vroegere metaalmagazijnen heeft de vermaarde keramistkunstenaar Pieter Stockmans een atelier.

Fietsen door het water

De eerste etappe verlaat na enkele kilometer Winterslag en zet koers naar de prachtige bossen in de rand van Genk. We maken een kleine duik naar het Domein van Bokrijk. Daar legde de provincie Limburg een paar jaar geleden een fietspad aan dat recht door de Bokrijkse vijvers snijdt. Een hallucinante beleving. Men kan er zich verwachten aan het fijne gezelschap van betoverende  zwanen...

Natuurgebied De Maten

Na een eerste smakelijke hap zijn we gewapend om verder een kijkje te nemen in de bedwelmend mooie Limburgse natuur. We maken tussen Hasselt en Genk kennis met De Maten, één van de merkwaardigste natuurgebieden van Vlaanderen. De zachte natuurlijke helling van de Stiemerbeekvallei vormt de zijflank van de vele vijvers in de Maten. Waterpartijen wisselen zich af met reusachtige rietvelden. De Maten zijn ook een geliefkoosde woonplaats voor vele riet- en moerasvogels.

Groen snoepje Zutendaal

In het tweede gedeelte van deze makkelijk fietsende route verlaten we even Genks grondgebied. De steven wordt gericht naar Zutendaal. Deze kleine Kempense gemeente werd in 2010  
verkozen tot "Groenste Snoepje van Vlaanderen". Die titel heeft Zutendaal te danken aan de onmetelijke bosgebieden. Pomp er je longen maar eens goed vol met zuivere zuurstof!
Vooraleer de Zutendaalse bossen aan te doen, fietsen we aan de Lourdesgrot van Wiemesmeer voorbij, nog steeds een druk bezocht pelgrimsoord.

Domein Kattevennen - Cosmodrome

In het laatste gedeelte van deze smakelijke tocht bevinden we ons grotendeels in de bossen rond Kattevennen. Domein Kattevennen vormt de Genkse Poort naar het Nationaal Park der Hoge Kempen. Aan het restaurant waar het hoofdgerecht wordt geserveerd, bevindt zich de Cosmodrome. In het observatorium Cosmodrome kom je alles te weten over sterren, planeten, kometen, meteoren en andere hemellichamen.

 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel De Venne

Hotel De Venne

Wilde Kastanjelaan 23
3600 Genk
0032-89304770
www.hoteldevenne.be

Brasserie Het Domein

Brasserie Het Domein

Hasseltweg 481
3600 Genk
0032-11824098
www.restaurant-genk.be

Brasserie Carré

Brasserie Carré

Rozenkranslaan 37
3600 Genk
0032-494677378


Brasserie De Krater

Brasserie De Krater

Planetariumweg 18
3600 Genk
0032-89307019
www.dekrater.be

Hotel De Venne

Hotel De Venne

Wilde Kastanjelaan 23
3600 Genk
0032-89304770
www.hoteldevenne.bePraktische informatie

Oplaadpunt voor elektrische fietsen Fietsverhuur is mogelijk via www.fietsparadijslimburg.be/locaties. Gelieve tijdig te reserveren zodat de beschikbaarheid gegarandeerd kan worden. Overnachting mogelijk bij Hotel de Venne Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt. Honden toegestaan op het terras Het station van Genk is op 2,5 kilometer afstand gelegen. WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag wordt zowel het voorgerecht als de soep bij Brasserie Carré geserveerd omdat het Domein dan gesloten is.
- Op woensdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht bij Brasserie De Krater geserveerd omdat Brasserie Carré dan gesloten is.Fietsverhuur
Fietsverhuur is mogelijk via www.fietsparadijslimburg.be/locaties. Gelieve tijdig te reserveren zodat de beschikbaarheid gegarandeerd kan worden.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route