De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Brabantse Bossenroute - 57 km.

8,3 / 10
118 evaluatie(s)

Tijdens de ‘Brabantse Bossenroute’ maakt u kennis met de mooie omgeving van De Peel. Ooit een moerassig, moeilijk begaanbaar gebied, maar tegenwoordig een prachtige groene zone. Via verschillende bossen geniet u van deze bijzondere omgeving.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Restaurant de Baronie
  • Voorgerecht bij Restaurant Museumzicht
  • Soep bij De 3 Burgemeesters
  • Hoofdgerecht bij Het Posthuis
  • Nagerecht bij Grand Café De Douairière

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Kempische heideschapen
De Peel is een landelijke regio met een verscheidenheid aan boerderijen, maar ook met prachtige groene gebieden zoals de Overloonsche Duinen. Bij wijze van spreken doorkruis je hier elk kwartier een ander landschap. Behalve reeën, dassen en andere bosbewoners grazen er in de bossen ook een kudde Schotse Hooglanders en een kudde Kempische heideschapen. Wie weet komt u oog in oog te staan met zo’n Schotse viervoeter…
Maar we maken niet alleen kennis met de natuur, want we bezoeken verschillende typische ‘Peel-dorpjes’. Neem nou Elsendorp, waar men zich lange tijd bezighield met het ontginnen van de Peel. Deze plaats is vernoemd naar pater Gerlacus van den Elsen, die in 1926 een rooms-katholieke noodkerk stichtte. Aanvankelijk was het idee om het plaatsje ‘Van den Elsendorp’ te noemen, maar dat was toch wat te lang.

Slechte grond?
In Wanroij trapt u over ‘slechte grond’, want dat betekent de plaatsnaam letterlijk. Toch is daar weinig van te merken. Het dorp heeft veel te bieden: de neogotische Sint-Corneliuskerk en de Hamse Molen in het Corneliushof zijn een bezoekje waard.
Sint-Anthonis kenmerkt zich door een heel andere type bezienswaardigheid: Ongeveer 1 kilometer buiten het dorp staat ‘de heksenboom’, die haar naam dankt aan de vele onnatuurlijke vergroeiingen die door stuifzand zijn ontstaan. Vroeger ging het gerucht dat heksen hier bijeenkwamen, maar wees gerust: die zijn al jaren niet meer gesignaleerd.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Restaurant de Baronie

Hotel Restaurant de Baronie

Spoorstraat 74
5831 CM Boxmeer
0485-571345
www.hoteldebaronie.nl

Restaurant Museumzicht

Restaurant Museumzicht

Museumpark 5a
5825 AM Overloon
0478-649029
www.museumzicht.nl

De 3 Burgemeesters

De 3 Burgemeesters

Breestraat 26
5845 AV Sint Anthonis
0485-384272
www.de3burgemeesters.nl

Het Posthuis Beugen

Het Posthuis Beugen

Kerkplein 1
5835 AT Beugen
0485-361909
www.posthuisbeugen.nl

Grand Café De Douairière

Grand Café De Douairière

Steenstraat 156
5831 JK Boxmeer
0485-212223
www.dedouairiere.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants mogelijk Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Een hotelovernachting kunt u rechtstreeks boeken via het startpunt: Hotel de Baronie Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Station Boxmeer is 200 meter van het startpunt verwijderd Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen.  

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route