De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Maasheggen en Maasduinen - 46 km.

8,3 / 10
306 evaluatie(s)

Kunst bekijken, het rivierenlandschap verkennen en bourgondisch dineren op verschillende locaties. Dat is kort samengevat Happen en Trappen: een culinaire ontdekkingstocht op de fiets door het Noord-Limburgse Maasduinengebied en de Brabantse Maasheggen. Al vanaf 2004 een geslaagd "uitje".

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Kunsthuis De Bakkerij
  • Voorgerecht Hotel Restaurant Riche
  • Soep bij Hotel de Kroon
  • Hoofdgerecht bij Restaurant Old Inn
  • Nagerecht bij Restaurant Blijenbeek

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Kunst bij de bakker
De route start bij Kunsthuis De Bakkerij in Bergen aan de Maas. Het karakteristieke rivierdorpje Bergen ligt op een hoge zandheuvel aan de rand van nationaal park De Maasduinen. U wordt ontvangen in de voormalige dorpsbakkerij van Bergen. In de monumentale bakkerswoning zijn wisselende exposities van hedendaagse kunst. De nostalgische bakkersoven uit 1933 is al een kunstwerk op zich. Als bezoeker van de galerie kan er een keuze gemaakt worden uit een heerlijke Hayberries-taart of een originele koek met koffie of thee. Na inschrijving en overhandiging van de routebeschrijving steekt u met de veerpont de Maas over naar Vierlingsbeek. U fietst door het unieke Maasheggengebied aan de boorden van de Maas. De Maasheggen waren vroeger te vinden langs alle uiterwaarden van de Maas. Op de grens tussen Brabant en Limburg is het laatste restant van de beschermde Maasheggen te vinden. De heggen staan er al meer dan 2000 jaar.

Specialiteiten uit de streek
Bij Hotel Restaurant Riche in het centrum van Boxmeer staat het voorgerecht klaar. Dwars door het Maasheggengebied gaat u vervolgens via de Maasbrug bij Oeffelt naar het voormalig Genneperhuis en bekijkt u de oevers van de Niers. In het centrum van Gennep bij het restaurant van Hotel De Kroon kunt u genieten van het tussengerecht. Vervolgens fietst u langs de Niers.

Aan de rand van het Maasduinengebied wordt u ontvangen bij Restaurant Old Inn voor het hoofdgerecht. De Maasduinen strekken zich uit van Mook tot het Midden-Limburgse Beesel. Het grootste inlandse duinengebied van West-Europa biedt een gevarieerde afwisseling van bossen, heide en vennetjes. Voorbij de ruïne van kasteel Bleijenbeek in Afferden schuift u aan in Restaurant Bleijenbeek voor een heerlijk nagerecht en een sportief uitzicht. De route eindigt waar u gestart bent, bij Kunsthuis De Bakkerij in Bergen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Kunsthuis De Bakkerij

Kunsthuis De Bakkerij

Kerkstraat 1a
5854 AJ Bergen, Limburg
0485-340074
www.bakkerijbergen.nl

Hotel Restaurant Riche

Hotel Restaurant Riche

Steenstraat 51
5831 JB Boxmeer
0485-578222
www.riche.nl

Hotel De Kroon

Hotel De Kroon

Markt 11
6591 BZ Gennep
0485-511612
www.hoteldekroon.com

Restaurant Old Inn

Restaurant Old Inn

Siebengewaldseweg 13
6595 NX Ottersum
0485-324416
www.oldinnottersum.nl

Restaurant Bleijenbeek

Restaurant Bleijenbeek

Bleijenbeek 14
5851 EE Afferden
0485-530084
www.bleijenbeek.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, 'Kunsthuis de Bakkerij'. Gelieve vooraf te reserveren via 0485-340074 of via 06 25053062. Bij deze route kunt u overnachten bij het Kunsthuis De Bakkerij en Hotel Restaurant Riche. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd. Station Vierlingsbeek is slechts 3 kilometer vanaf het startpunt. Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Vanaf 1 november is deze route helaas niet te fietsen. 

Let op
- U dient voor 17.00 uur binnen te zijn bij Landgoed Blijenbeek voor het nagerecht. Dit is in lijn met de richttijden.
- Op verzoek kan het arrangement uitgebreid worden met een bezoek aan een bronsgieter, museum, pottery en workshop schilderen.
- Kunsthuis De Bakkerij is om 10:00 uur geopend. Gelieve na die tijd te arriveren.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar bij deze route kunnen fietsen gehuurd worden bij 'Kunsthuis de Bakkerij'. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0485-340074 of via 06-25053062. Gelieve vooraf reserveren.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route