De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Fietsen door florerend Flevoland - 53 km.

8,3 / 10
30 evaluatie(s)

Fiets mee door de provincie die bekend staat om veel open ruimte en een strakke indeling. Water speelt een centrale rol tijdens de dag en het is hier goed vertoeven tijdens een actief dagje uit. Strijk neer op de terrasjes en geniet van florerend Flevoland.

Arrangement (prijs: €41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Het Wapen van Ens
  • Voorgerecht bij Museumrestaurant Schokland
  • Soep bij Café-Restaurant De Goede Aanloop
  • Hoofdgerecht bij Het Achterhuis
  • Nagerecht bij Pier16

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Ens
De dag start in Ens met een lekker kopje koffie en een heerlijk stuk gebak bij Het Wapen van Ens. Tijdens de start van de fietstocht fietst u door het Enser glastuingebied. In deze regio staan de kassen van Nederlands grootste perkplantenkwekerijen. Al gauw komt u erachter wat een balgstuw is en vervolgens fietst u naar Schokland.

Schokland
Schokland is een voormalig eiland in de Zuiderzee. Sinds de drooglegging van de Noordoostpolder in 1942 maakt Schokland deel uit van het vasteland van de tegenwoordige Nederlandse provincie Flevoland. Vanwege de archeologische rijkdom en geschiedenis is het gebied in 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

In Museum Schokland wordt de geschiedenis van het voormalige eiland zichtbaar gemaakt én dit museum heeft ook nog eens een heel erg leuk restaurant waar voor u een verrukkelijk voorgerecht geserveerd wordt. Van Schokland fietsen we verder naar Tollebeek.

Tollebeek
Na het droogvallen van de polder in 1942 is het dorp Tollebeek gesticht in 1957, als laatste dorp in de Noordoosterpolder. De naam Tollebeek verwijst naar een oud landgoed van de Heren van Kuinre; In den tijde 1364 was Tollebeke een landgoeth nevens de sijtack van de rivier Nagel, dwelc den Heeren van Kuinre behoord…. Dit is dan ook de reden, dat alle straatnamen in Tollebeek verwijzen naar de jacht.

Urk
Een voormalig eiland. Een pittoresk dorp waar nog steeds dat eilandgevoel kan worden beleefd. Verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes, karakteristieke geveltekens en de vele sierlijke decoraties met ankers en scheepjes. De kleine monumentale huisjes, gesitueerd in een doolhof van steegjes, lijken steun bij elkaar te zoeken. Op de traditioneel groen-witte hekjes hingen vroeger de netten te drogen, over de smalle klinkerstraatjes wapperde het wasgoed. De oude dorpskern van Urk is zonder enige planmatige opzet gebouwd. Ontdek Urk in deze wirwar van straatjes en neem even rust. Hier wordt u verwend met een heerlijk hoofdgerecht.

Windpark Noordoostpolder
Het windpark is een voorbeeldproject van duurzame energiewinning in Nederland. Met 86 windmolens langs de dijken van het IJsselmeer in de Noordoostpolder kan het park jaarlijks circa 1,4 miljard kWh schone, duurzame elektriciteit opwekken. Genoeg om ruim 400.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien. Daarmee levert Windpark Noordoostpolder een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse doelstellingen voor de productie van duurzame energie in 2020.

Nagele
Dit dorp staat bekend om zijn unieke architectuur. De architectuur in Nagele is geheel anders dan de overige dorpen en kenmerken zich door een ahistorisch en modern uiterlijk. De redenen? Ze streefden naar een gelijkwaardige menselijke samenleving en de ontwerpers waren beïnvloed door de nieuwe stedenbouwkundige ideeën. U gaat langs bij Renne Streekproducten voor een smakelijk soepje, maar vergeet ook zeker niet een kijkje te nemen in de winkel waar de heerlijkste streekproducten verkocht worden.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,3 / 10
30 evaluaties
Gerechten 8,2
Gastvrijheid 8,5
Route 7,6
Prijs/kwaliteit 8,4
Klantenservice 8,7
9.1 / 10
Super leuk om te doen, verrassend en zo welkom overal.
Reactie van Kattouw op 21-09-2020
7.8 / 10
mooie route - leuke stops - lekker langs het water - leuk om meer over Schokland en de Flevopolder te weten te komen
Reactie van A de Neef op 25-07-2019
7.8 / 10
Goed georganiseerd.
Reactie van v Ravenhorst op 30-05-2019
8.5 / 10
Een dag lekker ontspannen met als enige inspanning het fietsen. Naar het eten (en drinken, uiteraard voor eigen rekening) heb geen omkijken. Dat staat gewoon op tijd voor je klaar.
Reactie van Tonny Holleboom (AWHM) op 16-09-2018
8.5 / 10
Ik hoop dat jullie hiermee doorgaan, wij in ieder geval wel!
Reactie van Maria van Pappelendam op 19-08-2018
8.8 / 10
Geweldige dag, met alleen maar hoogtepunten, zowel bij ontvangst/bediening als de top kwaliteit gerechten. Organisatie als mede alle restaurants een dikke pluim.
Reactie van Groote op 30-09-2017
9.5 / 10
Een dagje "Happen en Trappen" is een dagje met een zonnig randje, ook als het regent!
Reactie van M.Timmerman-PLoeg op 16-09-2017


Praktische informatie

Bij enkele restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Museumrestaurant Schokland. Indien er op tijd wordt gereserveerd, kunnen de fietsen naar Het Wapen van Ens worden gebracht. Gelieve te reserveren via 0527-253327. Geen overnachtingsmogelijkheden Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Tijdens deze periode kan de route enkel om 10.00 uur gestart worden.
- Tijdens de coronamaatregelen vragen wij u om uiterlijk vóór 12.15 uur te vertrekken bij Museumrestaurant Schokland. Dit is in lijn met de richttijden, gelieve hier rekening mee te houden. Hierin vragen wij u om uw begrip.

- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
Indien u met een driewielfiets gaat fietsen kan het lastig zijn de poortjes op de fietspaden te passeren.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsverhuur is mogelijk bij Museumrestaurant Schokland. Indien er ruim op tijd wordt gereserveerd, kunnen de fietsen naar Het Wapen van Ens worden gebracht. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0527-253327. Gelieve vooraf te reserveren.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route