De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Fietsen door florerend Flevoland - 49 km.

8,3 / 10
21 evaluatie(s)

Fiets mee door de provincie die bekend staat om veel open ruimte en een strakke indeling. Water speelt een centrale rol tijdens de dag en het is hier goed vertoeven tijdens een actief dagje uit. Strijk neer op de terrasjes en geniet van florerend Flevoland.

Arrangement (prijs: €41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Het Wapen van Ens
  • Voorgerecht bij Museumrestaurant Schokland
  • Soep bij Renne Streekproducten
  • Hoofdgerecht bij Het Achterhuis
  • Nagerecht bij Pier16

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Ens
De dag start in Ens met een lekker kopje koffie en een heerlijk stuk gebak bij Het Wapen van Ens. Tijdens de start van de fietstocht fietst u door het Enser glastuingebied. In deze regio staan de kassen van Nederlands grootste perkplantenkwekerijen. Al gauw komt u erachter wat een balgstuw is en vervolgens fietst u naar Schokland.

Schokland
Schokland is een voormalig eiland in de Zuiderzee. Sinds de drooglegging van de Noordoostpolder in 1942 maakt Schokland deel uit van het vasteland van de tegenwoordige Nederlandse provincie Flevoland. Vanwege de archeologische rijkdom en geschiedenis is het gebied in 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

In Museum Schokland wordt de geschiedenis van het voormalige eiland zichtbaar gemaakt èn dit museum heeft ook nog eens een heel erg leuk restaurant waar voor u een verrukkelijk voorgerecht geserveer wordt. Van Schokland fietsen we verder naar Nagele.

Nagele
Dit dorp staat bekend om zijn unieke architectuur. De architectuur in Nagele is geheel anders dan de overige dorpen en kenmerken zich door een ahistorisch en modern uiterlijk. De redenen? Ze streefden naar een gelijkwaardige menselijke samenleving en de ontwerpers waren beïnvloed door de nieuwe stedenbouwkundige ideeën. U gaat langs bij Renne Streekproducten voor een smakelijk soepje, maar vergeet ook zeker niet een kijkje te nemen in de winkel waar de heerlijkste streekproducten verkocht worden. Daarna vervolgt u uw weg naar het karakteristieke vissersdorp Urk.

Urk
Een voormalig eiland. Een pittoresk dorp waar nog steeds dat eilandgevoel kan worden beleefd. Verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes, karakteristieke geveltekens en de vele sierlijke decoraties met ankers en scheepjes. De kleine monumentale huisjes, gesitueerd in een doolhof van steegjes, lijken steun bij elkaar te zoeken. Op de traditioneel groen-witte hekjes hingen vroeger de netten te drogen, over de smalle klinkerstraatjes wapperde het wasgoed. De oude dorpskern van Urk is zonder enige planmatige opzet gebouwd. Ontdek Urk in deze wirwar van straatjes en neem even rust bij Het Achterhuis. Hier wordt u verwend met een heerlijk hoofdgerecht.

Van Urk fietst u over de dijk naar Schokkerhaven. Hier fietst u onder de metershoge windmolens door! Een unieke ervaring.

Windpark Noordoostpolder
Het windpark is een voorbeeldproject van duurzame energiewinning in Nederland. Met 86 windmolens langs de dijken van het IJsselmeer in de Noordoostpolder kan het park jaarlijks circa 1,4 miljard kWh schone, duurzame elektriciteit opwekken. Genoeg om ruim 400.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien. Daarmee levert Windpark Noordoostpolder een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse doelstellingen voor de productie van duurzame energie in 2020.

Schokkershaven
De laatste stop bevindt zich aan de rand van het Ketelmeer. Dit prachtige meer wordt gekenmerd door de jachthaven. Hier kan ieder watersporter die de hectiek van de grote marina's wil ontlopen zijn hart ophalen. En u mag hier gaan genieten van een verrukkelijk nagerecht.

Tenslotte stapt u voor de laatste keer op de fiets om via het prachtige Schokland terug te te keren naar Ens.


Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,3 / 10
21 evaluaties
Gerechten 8,2
Gastvrijheid 8,6
Route 7,3
Prijs/kwaliteit 8,4
Klantenservice 8,7
8.5 / 10
Een dag lekker ontspannen met als enige inspanning het fietsen. Naar het eten (en drinken, uiteraard voor eigen rekening) heb geen omkijken. Dat staat gewoon op tijd voor je klaar.
Reactie van Tonny Holleboom (AWHM) op 16-09-2018
8.5 / 10
Ik hoop dat jullie hiermee doorgaan, wij in ieder geval wel!
Reactie van Maria van Pappelendam op 19-08-2018
8.8 / 10
Geweldige dag, met alleen maar hoogtepunten, zowel bij ontvangst/bediening als de top kwaliteit gerechten. Organisatie als mede alle restaurants een dikke pluim.
Reactie van Groote op 30-09-2017
9.5 / 10
Een dagje "Happen en Trappen" is een dagje met een zonnig randje, ook als het regent!
Reactie van M.Timmerman-PLoeg op 16-09-2017


Praktische informatie

Er zijn oplaadpunten bij enkele restaurants aanwezig. Fietsverhuur is mogelijk bij Museumrestaurant Schokland. Indien er ruim op tijd wordt gereserveerd, kunnen de fietsen naar Het Wapen van Ens worden gebracht. Gelieve te reserveren via 0527-253327. Geen overnachtingsmogelijkheden Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Vanaf oktober wordt op maandag, dinsdag en woensdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Het Achterhuis omdat Pier 16 dan is gesloten.
- Op zondag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Het Achterhuis omdat Renne Streekproducten dan is gesloten.

- Van oktober t/m december kan deze route op maandag niet gefietst worden.

Let op
- Op donderdag opent Pier 16 haar deuren vanaf 16.00 uur.
- Op zondag bent u vanaf 14.00 uur welkom bij Restaurant Het Achterhuis.
- Indien u met een driewielfiets gaat fietsen kan het lastig zijn de poortjes op de fietspaden te passeren

Fietsverhuur
Fietsverhuur is mogelijk bij Museumrestaurant Schokland. Indien er ruim op tijd wordt gereserveerd, kunnen de fietsen naar Het Wapen van Ens worden gebracht. Gelieve te reserveren via 0527-253327.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route