De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Thema Happen | Groots genieten van Kasteel Hernen - 43 km.

Arrangement (prijs: € 31,95 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie/thee en gebak bij Logis Hotel Restaurant Hoogeerd
  • Soep bij Riverside
  • Bezoek op eigen gelegenheid door Kasteel Hernen
  • Klein lunchgerecht bij De Leurse Hof

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Thema: Cultuur
De Groots genieten van Kasteel Hernen-route is een fietstocht van ongeveer 43 kilometer. De route combineert een leerzaam en leuk bezoek aan Kasteel Hernen met een mooie fietsroute en heerlijke gerechten.

Kasteel Hernen
Het van oorsprong laatmiddeleeuws Kasteel Hernen ligt in het zuiden van Gelderland, in het dorp Hernen. Het kasteel is waarschijnlijk rond 1350 ontstaan en bestond toen slechts uit een woontoren. Later is het kasteel herhaaldelijk uitgebreid waarbij de vroegere binnenplaats steeds meer werd volgebouwd. De woontoren is in de 18e eeuw ingestort.
Het kasteel is sinds de 17e eeuw niet meer bewoond en is ook nooit belegerd. Mede daardoor is er weinig aan verbouwd en is het goed bewaard gebleven. Het beschikt als enige kasteel in Nederland over overdekte weergangen.
In 1883 werd het gekocht door de familie Den Tex. Een dochter schonk het kasteel in april 1940 aan de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen die speciaal hiervoor werd opgericht. Er werd in 1968 onder andere de televisie-serie Floris opgenomen.

U wordt door het kasteel geleid door middel van een pratende lantaarn die meer vertelt over de geschiedenis. Ook erg geschikt voor gezinnen en/of grotere groepen met kinderen.

Culinair genieten
Naast het bezoek aan dit prachtige kasteel, kan er uiteraard ook genoten worden van lekkere gerechten. U start de dag met een heerlijk kopje koffie/thee en gebak bij Logis Hotel Restaurant Hoogeerd. Daarna begint u aan de eerste etappe naar een verrukkelijke soep bij Riverside. Vervolgens trapt u verder naar Kasteel Hernen, wanneer u hier bent wordt u rondgeleid door de pratende lantaarn. Daarna begint u aan de derde etappe die u leidt naar De Leurse Hof waar u een heerlijk lunchgerecht eet. U begint daarna aan de laatste etappe en komt terug bij Logis Hotel Restaurant Hoogeerd.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Logis Hotel Restaurant Hoogeerd

Logis Hotel Restaurant Hoogeerd

Maasbandijk 10
6606 KB Niftrik
024-6414032
www.hoogeerd.nl

Riverside

Riverside

Hamsestraat 2
6629 KT Appeltern
0487-540671
www.riverside.nl

Kasteel Hernen

Kasteel Hernen

Dorpsstraat 40
6616 AH Hernen
0487-531976
www.glk.nl/hernen

De Leurse Hof

De Leurse Hof

Leurseweg 4
6615 AJ Leur
024-6422241
www.deleursehof.nlPraktische informatie

Meerdere oplaadpunten bij Logis Hotel Restaurant Hoogeerd aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt u kunt telefonisch contact opnemen 024-6414032. Ook kunt u fietsen huren bij Smulders fietsverhuur, u kunt telefonisch contact opnemen 024-6412163. Overnachting is mogelijk bij het startpunt van deze route: Logis Hotel Restaurant Hoogeerd. Boek direct - hotel Hoogeerd Wijchen Bij het startpunt is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig. Honden zijn toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij Logis Hotel Restaurant Hoogeerd aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
-
Op maandag en zaterdag kan deze route niet gefietst worden.

- Van april t/m oktober is deze route te fietsen op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag.

Let op
- Vanaf oktober kan deze route enkel om 11.30 uur gestart worden.
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.

- U dient op eigen gelegenheid een ticket voor een bezoek aan Kasteel Hernen te reserveren dit kan via https://tickets.glk.nl/hernen. Hier mag u aanvinken "Gratis entree i.c.m ander geldig toegangsbewijs Kasteel Hernen". Volgens de richttijden zult u rond 13.30 uur arriveren bij Kasteel Hernen.

Wat u moet weten:

  • U kunt het kasteel alleen bezoeken door vooraf te reserveren.
  • Uw kaartje is alleen geldig op de door u geselecteerde datum en tijd.
  • Het is niet mogelijk om na aankoop de datum of tijd van uw kaartje te wijzigen.
  • Alle bezoekers zijn gehouden aan de gedragsregels voor een veilig en verantwoord museumbezoek in de anderhalve meter samenleving.
  • Aangeschafte kaarten kunnen niet worden terug gegeven en/of omgeruild.


Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar U kunt fietsen huren bij Hotel Hoogeerd, uitsluitend op reservering. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen via 024-3889664. Gelieve vooraf te reserveren.
U kunt ook fietsen huren bij Riverside te Appeltern. Zij kunnen ook de afspraak met u maken om de fietsen voor u klaar te zetten bij het startpunt. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen via 0487-540671
En fietsen kunnen gehuurd worden bij Smulders fietsverhuur. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 024-6412163. Gelieve vooraf te reserveren.

Dit is een ThemaHappen route, de prijs bedraagt € 31,95 p.p.
Deze Happen en Trappen route ziet er als volgt uit:
- Rond 10.30 uur koffie en gebak bij Logis Hotel Restaurant Hoogeerd
- Om 12.00 uur een soep bij Riverside
- Om 13.30 uur een kasteel bezoek bij Kasteel Hernen
- Rond 16.00 uur klein lunchgerecht bij De Leurse Hof

Leuk om te weten
- Deze route is ook geschikt voor gezinnen en/of groepen met kinderen.
- Voor grotere groepen (vanaf 20 personen) kunnen er uitzonderingen worden gemaakt op bovenstaande openingstijden.
- Bij Kasteel Hernen kunt u op eigen gelegenheid met de "pratende" lamp het kasteel verkennen en u laten meevoeren naar de late middeleeuwen. Beleef nu ook op de zolder van het kasteel het verhaal van de 'Verdwenen Toren".

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route