De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Thema Happen | Groots genieten van Kasteel Cannenburch - 55 km.

Thema: cultuur
Ervaar het leven in een 18e-eeuws kasteel met deze ThemaHappen route! Het bezoek aan kasteel Cannenburch geeft een kijkje in het leven van het kasteelpersoneel en de rentmeester in voorbije tijden. In combinatie met de heerlijke gerechten en de prachtige omgeving is deze ervaring zeker de moeite waard!

Arrangement (prijs: € 43,70 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie/thee en gebak bij Bar-Bistro het Kleineverschil
  • Een uitgebreide lunch bij Restaurant 't Koetshuis
  • Een bezoek op eigen gelegenheid aan Kasteel Cannenburch (13.30 tot 15.00 uur)
  • Een hoofdgerecht bij Veluws Eethuis Wissel
  • Afsluitend drankje (koffie/thee naar keuze) bij Bar-Bistro het Kleineverschil

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Kasteel Cannenburch
Het van oorsprong middeleeuwse Kasteel Cannenburch ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers. De naam van het kasteel wordt vaak op 2 verschillende manieren geschreven, namelijk Cannenburgh of Cannenburch. De meningen zijn verdeeld over de juiste schrijfwijze.
Het kasteel is gebouwd op de restanten van een eerder kasteel uit 1365. Sporen daarvan zijn nog te zien in de kelder van het huidige kasteel. De eerste eigenaar van het kasteel was maarschalk Maarten van Rossum die het in 1543 kocht. Hij liet de ruïne tot een statig slot herbouwen, maar overleed in 1555 voordat het kasteel klaar was. Zijn opvolger, Hendrik van Isendoorn, nam het over en voltooide het bouwwerk. Nadat de laatste erfgenaam was overleden, werden de bezittingen verdeeld onder familieleden en het kasteel dreigde te worden afgebroken, maar werd uiteindelijk verkocht aan Eduard, baron van Lynden. Na de oorlog werd het kasteel in beslag genomen door de Nederlandse staat, waarna het in 1951 voor een symbolisch bedrag werd verkocht aan de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen. Men restaureerde het kasteel tussen 1975 en 1981 en met behulp van diverse schenkingen, werd het opnieuw ingericht.
Gedurende uw bezoek kunt u zowel het kasteel als het park bezoeken. Tijdens uw bezoek kunt u gebruik maken van de audiotour of de speciale App downloaden die meer informatie verschaft.

Culinair genieten
Naast het bezoek aan dit prachtige kasteel en het bijbehorende park, kan er uiteraard ook culinair genoten worden. U start de dag met een heerlijk kopje koffie/thee en gebak bij Bar-bistro Het Kleineverschil. Daarna fietst u verder naar Restaurant 't Koetshuis voor een uitgebreide lunch. U brengt een bezoek aan het kasteel en het bijbehorende park en fietst daarna verder naar Veluws Eethuis Wissel waar een smakelijk hoofdgerecht wordt geserveerd. Daarna begint u aan de laatste etappe die u terug brengt naar Bar-bistro Het Kleineverschil.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Bar-Bistro het Kleineverschil

Bar-Bistro het Kleineverschil

't Frusselt 91
8076 RG Vierhouten
06-28237072
www.horecaveluwe.nl

Restaurant 't Koetshuis

Restaurant 't Koetshuis

Maarten van Rossumplein 2
8171 EB Vaassen
0578-571501
www.restaurant-koetshuis.nl

Kasteel Cannenburch

Kasteel Cannenburch

Maarten van Rossumplein 4
8171 EB Vaassen
0578-571292
www.glk.nl/cannenburch

Veluws Eethuis Wissel

Veluws Eethuis Wissel

Ericaweg 2
8162 PR Wissel (Epe)
0578-629657
www.veluwseethuis.nlPraktische informatie

Mogelijk bij Bar-Bistro het Kleineverschil, Restaurant 't Koetshuis en Veluws Eethuis Wissel. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Hazeleger Fietsen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 06 11685683. Geen overnachtingsmogelijkheden U kunt gratis parkeren bij Bar-Bistro het Kleineverschil. Op het terras toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Vanaf 1 oktober is het startpunt en eindpunt van deze route:
Hotel Restaurant de Vossenberg
Elspeterbosweg 1
8076 RS Vierhouten 
Let op: U ontvangt hier dus koffie en gebak en een afsluitend drankje (koffie / thee naar keuze). omdat Bar Bistro het Kleine Verschil gesloten is. 

Let op
- Om het startpunt van de route te bereiken, dient u de ANWB Borden 'Camping de Bunders' te volgen. Hier ligt Bar-Bistro het Kleineverschil.
- Tijdens uw bezoek aan kasteel Cannenburch kunt u gebruik maken van de audiotour (€ 1,00 p.p.) of de speciale gratis App downloaden die meer informatie verschaft.
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen vanaf 1 mei gehuurd worden bij Hazeleger Fietsen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u een kijkje nemen op de website via www.fietsverhuurhazeleger.nl of telefonisch contact opnemen via 06 11685683. Gelieve vooraf te reserveren.

Dit is een ThemaHappen route, de prijs bedraagt € 43,70 p.p.
Deze Happen en Trappen route ziet er als volgt uit:
- Rond 10.00 uur koffie en gebak bij Bar-Bistro het Kleineverschil.
- Rond 12.30 uur een uitgebreide lunch bij Restaurant 't Koetshuis.
- Om 13.30 uur een kasteel bezoek bij kasteel Cannenburch
- Rond 17.00 uur een hoofdgerecht bij Veluws Eethuis Wissel
- Rond 18.45 uur een afsluitend drankje bij Bar-Bistro het Kleineverschil.

Hoog bezoek!
Tijdens de verbouwingsperiode van Paleis Het Loo zal kasteel Cannenburch onderdak bieden aan verschillende Oranje-souvenirs uit de collectie van Het Loo. Kasteel Cannenburch heeft over de jaren verschillende malen de bewoners van Paleis Het Loo mogen verwelkomen. De Oranjes woonden maar enkele kilometers van het kasteel vandaan en kwamen met enige regelmaat op bezoek. Sinds koning Willem III heeft Cannenburch bijna alle vorsten van Nederland mogen verwelkomen. Enkele bezoeken worden uitgelicht in een presentatie in het Bouwhuis op het kasteelterrein. De thematentoonstelling is vanaf 1 april 2018 te zien.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route