De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Trappen langs de eindeloze IJssel - 40 km.

8,1 / 10
189 evaluatie(s)

Trap mee door één van de oudste steden van Nederland waar vele monumenten bewaard zijn gebleven. En altijd is er weer de IJssel: de unieke ligging van de stad en haar omgeving aan de rivier. Proef de sfeer van deze historische omgeving en geniet van de gastvrijheid in deze prachtige Hanzestad.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en Deventer koek bij Grand Café Dikke van Dale
  • Voorgerecht bij 't Bakhuus
  • Soep bij Café Restaurant IJsselzicht
  • Hoofdgerecht bij Brasserie Kriebelz
  • Nagerecht bij Talamini Deventer

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Veelzijdig Deventer
Trap mee door de gastvrije Hanzestad, Deventer waar altijd iets te beleven valt en waar ook het bourgondische leven te bespeuren valt. Het leven is er erg goed en Deventer is dan ook een stad die je moet proeven. Het is niet alleen een stad die in het 'nu' leeft, maar doordat het de oudste stad is, kent het ook veel historie. Vele bezienswaardigheden komen aan bod en in de eerste etappe fietst u onder andere langs de IJssellinie, een militaire verdedigingslinie.

Duurschewaarden
U komt langs het fraaie natuurreservaat Duurschewaarden waar de IJssel vrij spel krijgt. Mensen bemoeien zich niet met de natuur en het groeit en bloeit zoals de natuur dat in gedachten heeft. De belangrijkste beheerders hier zijn Schotse Hooglanders en IJslandse paarden. Doordat zij de jonge boomopslag eten, houdt het water vrij spel waardoor vogels en planten een warm welkom krijgen en hier snel een huisje vestigen.

Verrukkelijk Veessen
Veessen maakte samen met Marle, Vorchten en Wapenveld in 2006 deel uit van het gebied dat op de nominatie stond als mooiste plekje van Nederland verkozen te worden. Het behaalde maar liefst een keurige 3e plaats! Veessen ligt dan ook prachtig aan een grote meander van de IJssel. Prachtig gedurende ieder seizoen en hier kunt u even tot rust komen ten opzichte van de gezellige drukte in Deventer.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Grand Café Dikke van Dale

Grand Café Dikke van Dale

Nieuwe Markt 37
7411 PC Deventer
0570-614444
www.dikkevandale.nl

't Bakhuus

't Bakhuus

A. Geertsstraat 42
8121 BL Olst
0570-562829
www.bakhuusolst.nl

Cafe Restaurant IJsselzicht

Cafe Restaurant IJsselzicht

IJsseldijk 40
8194 LE Veessen
0578-631258
www.ijsselzicht.nl

Brasserie Kriebelz

Brasserie Kriebelz

Dorpsstraat 20
7396 AM Terwolde
0571-292022
www.brasserie-kriebelz.nl

Talamini Deventer

Talamini Deventer

Brink 103
7411 BZ Deventer
0570-613994
www.talamini.nl/deventerPraktische informatie

Bij het voorgerecht ('t Bakhuus) en hoofdgerecht (Brasserie Kriebelz) kunt u de elektrische fiets opladen. Fietsverhuur is mogelijk bij Fletcher Hotel Gilde. De kosten bedragen €10,- voor een normale fiets en €20 voor een elektrische fiets. Gelieve vooraf te reserveren via 0570641846. In Deventer zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden. Hotel Hanzestadslogement "De Leeuw" ontvangt u graag. Voor prijzen en beschikbaarheid kunt u contact opnemen via 0570-610290. U kunt kosteloos parkeren op “de worp” waar u met het pontje de IJssel oversteekt (hier ligt het startpunt Grand Café Dikke van Dale). Evt kunt u ook parkeren in het centrum van Deventer (betaald). Honden zijn toegestaan, mits in overleg met de restaurants (eventeel buiten). Het startpunt ligt op 10 minuten loopafstand van CS Deventer. Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag wordt zowel de soep als het hoofgerecht geserveerd bij Brasserie Kriebelz omdat Cafe Restaurant IJsselzicht dan gesloten is.
- Op zondag is starten enkel mogelijk vanaf 11.00 uur.

- Vanaf 29 oktober kan deze route niet meer gefietst worden.

Let op
- Bij de korte route steekt u over met het pontje. Hier zijn kosten aan verbonden.
- Deze route kunt u met 5 kilometer verlengen waardoor de route 45 kilometer wordt. U slaat hierbij de oversteek met het pontje over.
- Vanaf oktober is het niet mogelijk de korte versie van de route te fietsen omdat het pontje dan niet meer vaart.
- Bij het startpunt krijgt u Deventer Koek in plaats van gebak!
- U kunt kosteloos parkeren op “de worp” waar u met het pontje de IJssel oversteekt (hier ligt het startpunt Grand Café Dikke van Dale). Eventueel kunt u ook parkeren in het centrum van Deventer (betaald).

Fietsverhuur
Fietsverhuur is mogelijk bij Fletcher Hotel Gilde. De kosten bedragen €10,- voor een normale fiets en €20 voor een elektrische fiets. Gelieve vooraf te reserveren via 0570641846.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route