De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Trappen langs de eindeloze IJssel - 43 km.

8,1 / 10
250 evaluatie(s)

Trap mee door één van de oudste steden van Nederland waar vele monumenten bewaard zijn gebleven. En altijd is er weer de IJssel: de unieke ligging van de stad en haar omgeving aan de rivier. Proef de sfeer van deze historische omgeving en geniet van de gastvrijheid in deze prachtige Hanzestad.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en Deventer Vondelkoek bij café Vrienden van Vroeger
  • Voorgerecht bij 't Bakhuus
  • Soep bij Eet Tapperij Bijsterbosch
  • Hoofdgerecht bij Brasserie Kriebelz
  • Nagerecht bij Talamini Deventer

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Veelzijdig Deventer
Trap mee door de gastvrije Hanzestad, Deventer waar altijd iets te beleven valt en waar ook het bourgondische leven te bespeuren valt. Het leven is er erg goed en Deventer is dan ook een stad die je moet proeven. Het is niet alleen een stad die in het 'nu' leeft, maar doordat het de oudste stad is, kent het ook veel historie. Vele bezienswaardigheden komen aan bod en in de eerste etappe fietst u onder andere langs de IJssellinie, een militaire verdedigingslinie.

Duurschewaarden
U komt langs het fraaie natuurreservaat Duurschewaarden waar de IJssel vrij spel krijgt. Mensen bemoeien zich niet met de natuur en het groeit en bloeit zoals de natuur dat in gedachten heeft. De belangrijkste beheerders hier zijn Schotse Hooglanders en IJslandse paarden. Doordat zij de jonge boomopslag eten, houdt het water vrij spel waardoor vogels en planten een warm welkom krijgen en hier snel een huisje vestigen.

Verrukkelijk Veessen
Veessen maakte samen met Marle, Vorchten en Wapenveld in 2006 deel uit van het gebied dat op de nominatie stond als mooiste plekje van Nederland verkozen te worden. Het behaalde maar liefst een keurige 3e plaats! Veessen ligt dan ook prachtig aan een grote meander van de IJssel. Prachtig gedurende ieder seizoen en hier kunt u even tot rust komen ten opzichte van de gezellige drukte in Deventer.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Vrienden van Vroeger

Vrienden van Vroeger

Grote Kerkhof 23
7411 KV Deventer
0570-862622
www.vriendenvanvroeger.com

't Bakhuus

't Bakhuus

A. Geertsstraat 42
8121 BL Olst
0570-562829
www.bakhuusolst.nl

Eet Tapperij  Bijsterbosch

Eet Tapperij Bijsterbosch

IJsseldijk 85
8196 KC Welsum
0570-561470
www.eettapperijbijsterbosch.nl

Brasserie Kriebelz

Brasserie Kriebelz

Dorpsstraat 59
7396 AL Terwolde
0571-292022
www.brasserie-kriebelz.nl

Talamini Deventer

Talamini Deventer

Brink 103
7411 BZ Deventer
0570-613994
www.talamini.nl/deventerPraktische informatie

Bij 't Bakhuus, Brasserie Kriebelz en Bijsterbosch kunt u de elektrische fiets opladen. Fietsverhuur is mogelijk bij Fletcher Hotel Gilde. Gelieve vooraf te reserveren via 0570-641846. In Deventer zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden. Hotel Hanzestadslogement "De Leeuw" ontvangt u graag. Voor prijzen en beschikbaarheid kunt u contact opnemen via 0570-610290. U kunt kosteloos parkeren op “de worp” waar u met het pontje de IJssel oversteekt. Evt kunt u ook parkeren in het centrum van Deventer (betaald). Honden zijn toegestaan, mits in overleg met de restaurants (eventeel buiten). Het startpunt ligt op 10 minuten loopafstand van CS Deventer. Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op 10, 11, 12 juli en 4 augustus kan deze route niet gefietst worden.

- In maart kan deze route op maandag en dinsdag niet gefietst worden.
- In april kan deze route op maandag niet gefietst worden.
- In april wordt op dinsdag zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Brasserie Kriebelz omdat Eet Tapperij Bijsterbosch dan gesloten is.
- Van mei t/m augustus wordt op maandag zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Eet Tapperij Bijsterbosch omdat Brasserie Kriebelz dan gesloten is.
- In september kan de route op maandag niet gefietst worden.
- Vanaf oktober kan deze route op maandag en dinsdag niet gefietst worden.
- Vanaf oktober wordt woensdag, donderdag,vrijdag,zaterdag en zondag zowel het hoofdgerecht als het dessert bij Brasserie Kriebelz omdat Talamini Deventer dan gesloten is.

Let op
Op zondag is starten enkel mogelijk om 11.00 uur.
- U kunt kosteloos parkeren op “de Worp” waar u met het pontje de IJssel oversteekt (vlakbij het startpunt Vrienden van Vroeger). Eventueel kunt u ook parkeren in het centrum van Deventer (betaald).

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsverhuur is mogelijk bij Fletcher Hotel Gilde. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0570-641846. Gelieve vooraf te reserveren.

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route