De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Groots genieten in het Brabantse Land - 46 km.

8,5 / 10
168 evaluatie(s)

Bossen, akkers, kleine riviertjes en prachtige landschappen. Brabant biedt naast het natuurlijk schoon, ook bourgondisch genot. Dit stukje Nederland is er klaar voor om ontdekt te worden door u. Trap dus snel mee en geniet met een zachte 'G'.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Café d'n Dort
  • Voorgerecht bij Op de Poort
  • Soep bij Stadsherberg De Keurvorst
  • Hoofdgerecht bij de Notaris
  • Nagerecht bij Pan & Zo

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Verlengde Torenstraat
De route leidt u al snel door de Verlengde Torenstraat waar in de jaren 50 in vrijwel alle panden op de keien winkels of bedoeningen gevestigd waren. Van bakkers tot mutsenmakers en van schilders tot slagers. De 200 inwonenden studenten waren goed voor de handel in het stadje en dat kwam samen in dit idyllische straatje.

Magnifiek Megen
Megen kent slechts 1600 inwoners en is daarmee echt een dorp. De geschiedenis ligt nog op straat en u bevindt zich hier ver van het moderne stadsgeraas, nog echte ouderwetse rust vindt. Fietsen door Megen is tijdens ieder seizoen de moeite waard en ieder seizoen brengt weer zijn eigen geuren en kleuren mee.

Natuurgebied Herperduin
Herperduin is ongeveer 400 hectare groot en is eigendom van de gemeente Oss. Vroeger was het een heide- en stuifzandgebied, maar vanaf het einde van de 19e eeuw is het beplant met grove den om het stuifzand vast te leggen en mijnhout te leveren. U zult wellicht nog wat stuifzandrestanten passeren. Veel water is er niet te vinden aangezien het gebied in het verleden ontwaterd is. Nu is het echter op sommige plekken opnieuw uitgegraven en er groeit daardoor ook weer kleine zonnedauw. Let vooral goed op, want de das komt vanoudsher veel voor in dit gebied en wellicht spot u er eentje! Naast dassen zijn ook de Schotse Hooglanders en Exmoorpony's vaste bewoners van dit gebied.

Bourgondisch Brabant
Trap mee door bourgondisch Brabant en geniet van de gastvrijheid in de verschillende restaurants. Deze route is mooi gedurende ieder seizoen en hier kunt u zich even terug trekken van de stadse drukte. Ga op vakantie voor één dag in deze prachtige omgeving.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Café d'n Dort

Café d'n Dort

Harenseweg 3
5351 NG Berghem
06-29433788
www.cafeherbergdendort.nl

Restaurant Op de Poort

Restaurant Op de Poort

Torenstraat 28
5366 BK Megen
0412-462275
www.restaurantopdepoort.nl

Stadsherberg De Keurvorst

Stadsherberg De Keurvorst

Marktstraat 14
5371 AD Ravenstein
0486-411371
www.keurvorst.nl

De Notaris

De Notaris

Schutsboomstraat 43
5374 CB Schaijk
0486-460777
www.eetcafedenotaris.nl

Pan & Zo

Pan & Zo

Schaijkseweg 10
5373 KL Herpen
0486-416689
www.panenzo.comPraktische informatie

Oplaadpunt voor elektrische fietsen Fietsen kunnen gehuurd worden bij Bike Adventure. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0412-404096. In de omgeving van het startpunt zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Honden zijn toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Bij De Notaris zijn honden ook in het café toegestaan (niet in het restaurant). Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Deze route is in 2019 niet meer te fietsen. 

- Op maandag, donderdag en vrijdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Stadsherberg de Keurvorst omdat Op de Poort dan gesloten is.
- Op dinsdag en woensdag kan deze route niet gefietst worden.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Bike Adventure. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0412-404096. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route