De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Groots genieten in het Brabantse Land - 45 km.

8,5 / 10
136 evaluatie(s)

Bossen, akkers, kleine riviertjes en prachtige landschappen. Brabant biedt naast het natuurlijk schoon, ook bourgondisch genot. Dit stukje Nederland is er klaar voor om ontdekt te worden door u. Trap dus snel mee en geniet met een zachte 'G'.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Café d'n Dort
  • Voorgerecht bij Op de Poort
  • Soep bij Café de Drie Sterren
  • Hoofdgerecht bij de Notaris
  • Nagerecht bij Pan & Zo

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Verlengde Torenstraat
De route leidt u al snel door de Verlengde Torenstraat waar in de jaren 50 in vrijwel alle panden op de keien winkels of bedoeningen gevestigd waren. Van bakkers tot mutsenmakers en van schilders tot slagers. De 200 inwonenden studenten waren goed voor de handel in het stadje en dat kwam samen in dit idyllische straatje.

Magnifiek Megen
Megen kent slechts 1600 inwoners en is daarmee echt een dorp. De geschiedenis ligt nog op straat en u bevindt zich hier ver van het moderne stadsgeraas, nog echte ouderwetse rust vindt. Fietsen door Megen is tijdens ieder seizoen de moeite waard en ieder seizoen brengt weer zijn eigen geuren en kleuren mee.

Natuurgebied Herperduin
Herperduin is ongeveer 400 hectare groot en is eigendom van de gemeente Oss. Vroeger was het een heide- en stuifzandgebied, maar vanaf het einde van de 19e eeuw is het beplant met grove den om het stuifzand vast te leggen en mijnhout te leveren. U zult wellicht nog wat stuifzandrestanten passeren. Veel water is er niet te vinden aangezien het gebied in het verleden ontwaterd is. Nu is het echter op sommige plekken opnieuw uitgegraven en er groeit daardoor ook weer kleine zonnedauw. Let vooral goed op, want de das komt vanoudsher veel voor in dit gebied en wellicht spot u er eentje! Naast dassen zijn ook de Schotse Hooglanders en Exmoorpony's vaste bewoners van dit gebied.

Bourgondisch Brabant
Trap mee door bourgondisch Brabant en geniet van de gastvrijheid in de verschillende restaurants. Deze route is mooi gedurende ieder seizoen en hier kunt u zich even terug trekken van de stadse drukte. Ga op vakantie voor één dag in deze prachtige omgeving.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Café d'n Dort

Café d'n Dort

Harenseweg 3
5351 NG Berghem
06-29433788
www.cafeherbergdendort.nl

Op de Poort

Op de Poort

Torenstraat 28
5366 BK Megen
0412-462275
www.restaurantopdepoort.nl

Café de Drie Sterren

Café de Drie Sterren

Maasdijk 67
5371 KB Ravenstein
0486-413193
www.cafededriesterren.nl

De Notaris

De Notaris

Schutsboomstraat 43
5374CB Schaijk
0486-460777
www.eetcafedenotaris.nl

Pan & Zo

Pan & Zo

Schaijkseweg 10
5373 KL Herpen
0486-416689
www.panenzo.comPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants aanwezig Fietsverhuur is mogelijk bij Bike Adventure. Een normale fiets kost €8,- en een tandem €18,-. Gelieve vooraf te reserveren via 0412-404096. Meer informatie is te vinden op: www.bikeadventure.nl In de omgeving van het startpunt zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden (bijv. Hotel Berghem, campings, B&B's etc). Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Kleine honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Bij De Notaris zijn honden enkel in het café en op het terras toegestaan (niet in het restaurant). Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op maandag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Café De Drie Sterren omdat Op de Poort dan gesloten is.
- Vanaf heden wordt op woensdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij De Notaris omdat de Drie Sterren dan gesloten is. 


Let op
-Van oktober t/m april opent restaurant op de Poort speciaal haar deuren voor Happers en Trappers!
- Sinds kort is er een fout opgetreden in de route. Bij punt 39 is namelijk een fietspad verlegd. U kunt dit punt het best overslaan en de gehele Heistraat uitfietsen.

Fietsverhuur
Fietsverhuur is mogelijk bij Bike Adventure. Een normale fiets kost €8,- en een tandem €18,-. Gelieve vooraf te reserveren via 0412-404096. Meer informatie is te vinden op: www.bikeadventure.nl

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route