De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Laveren door Leiden - 50 km.

7,9 / 10
95 evaluatie(s)

Leiden wordt de Stad van Ontdekkingen genoemd en verdient deze titel dubbel en dwars. Trap mee en ontdek niet alleen Leiden, maar ook de nabijgelegen dorpen. Er wordt een diversiteit aan rijke historie, natuur en gezelligheid geboden waarbij u tussendoor geniet van heerlijke gerechten.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Het Beleg van Oegstgeest
  • Voorgerecht bij Visbrasserie de Poort
  • Soep bij Restaurant de Hanepoel
  • Hoofdgerecht bij Restaurant de Engel
  • Nagerecht bij Café de Wels

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Stad van de ontdekkingen
Leiden staat bekend als stad van de ontdekkingen waarbij u kunt genieten van haar historische charme en klasse. Gedurende de eerste etappe passeert u verschillende bezienswaardigheden waar tijdens het fietsen iets meer over te lezen is. Van molens tot musea tot de Zijlpoort. Niet alleen historie maakt deze stad tot wat hij is, maar ook textiel speelt hier een belangrijke rol. Het Textile Research Centre biedt een kijkje in de wereld en geschiedenis van het textiel.

Molens
Een oude molen uit 1780 siert het landschap en is één van de twee overgebleven twaalfkantige molens in Nederland. Best bijzonder om dit mooie stukje architectuur te bewonderen. Het leuke is dat de molen in 1996 gerestaureerd is en nu weer regelmatig draait. U komt niet alleen langs deze molen, maar passeert later ook nog een andere molen die af en toe nog maalt op vrijwillige basis. Molens horen toch een beetje bij het beeld dat men van Nederland heeft en met deze prachtplaatjes mogen wij daar trots op zijn!

Water in overvloed
De omgeving in en rondom Leiden bestaat merendeels uit water. Kunt u zich voorstellen dat hier vroeger nog meer water was? Vroeger werden steeds meer plassen, meren en rivieren leeggepompt. De Leeghwater, met zijn toepasselijke naam, is één van de drie gemalen waarmee het Haarlemmermeer is drooggemalen. Het wordt nu nog af en toe gebruikt, maar tegenwoordig is het water goed onder controle.

Bosrijk gebied
Niet alleen water voert hier de boventoon, maar ook aan bossen is er geen gebrek. Het bos van Nieuw Leeuwenhorst bestaat uit maar liefst 38 hectare en het bos van Wijckerslooth is een prachtplaatje op zich. Het oude loofbomenbos is een groene oase midden in Oegstgeest en heeft de vrijheid gekregen om te groeien zoals het wilt. Het bos wordt dicht bevolkt door allerlei kleine zangvogeltjes, spechten, duiven en kraaien. Welke vogels weet u te spotten?

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Het Beleg van Oegstgeest

Het Beleg van Oegstgeest

Kempenaerstraat 43b
2341 GH Oegstgeest
071-5141616
www.brasseriestreeder.nl

Visbrasserie de Poort

Visbrasserie de Poort

Haven 100
2312 ML Leiden
071-5240933
www.poort.nl

Restaurant de Hanepoel

Restaurant de Hanepoel

Huigsloterdijk 257
2157 LN Abbenes
0252-544384
www.hanepoel.nl

Restaurant de Engel

Restaurant de Engel

Heereweg 386
2161 DG Lisse
0252-211880
www.restaurant-de-engel.nl

Café de Wels

Café de Wels

Abraham van Royenstraat 6
2202 EN Noordwijk
071-3612735
www.cafedewels.nlPraktische informatie

Oplaadpunt: Aanwezig bij alle restaurants met uitzondering van Visbrasserie De Poort Fietsverhuur is mogelijk bij Easy fiets in Leiden. Gelieve vooraf te reserveren via 06 - 21104853. Overnachten is mogelijk bij Restaurant de Engel, voor meer informatie gelieve hiervoor contact met dit restaurant op te nemen. In de directe omgeving is voldoende blauwe-vrije zone. Toegestaan, mits zindelijk en aangelijnd Startpunt is goed bereikbaar per trein. Het CS van Leiden bevindt zich op 10 minuten loopafstand. Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag en zondag kan deze route niet gefietst worden.
- Van 9 oktober 2018 t/m 31 maart 2019 wordt op maandag, dinsdag en woensdag zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Restaurant de Engel omdat Restaurant de Hanepoel gesloten is.
 

Let op
Gelieve voor vrijdagavond 17:30 uur 's avonds te reserveren indien u in datzelfde weekend op zaterdag, zondag of maandag wilt gaan fietsen. Indien dit niet gebeurd, dan bestaat de kans dat Visbrasserie de Poort nog niet op de hoogte is van uw komst en het langer duurt voordat u uw bestelling geserveerd krijgt.

Fietsverhuur
Fietsverhuur is mogelijk bij Easy fiets in Leiden. Gelieve vooraf te reserveren via 06 - 21104853.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route