De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Beleef de Biesbosch - 54 km.

8,1 / 10
329 evaluatie(s)

Beleef de Biesbosch en ontdek dit waterrijke gebied met prachtige flora en fauna. Laat u tijdens Happen en Trappen vergezellen door de vele vogels en geef uw ogen de kost aan deze kleurrijke omgeving. Een uniek stukje Nederland en perfect voor een vakantie-voor-één-dag.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij B&B Fort Bakkerskil
  • Voorgerecht bij Selevia Hoeve
  • Soep bij Biesbosch MuseumEiland
  • Hoofdgerecht bij De Lachende Gans
  • Nagerecht bij Eetcafé Marie

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Biesbosch
Het zoetwatergetijdengebied van De Biesbosch is een zeldzaam fenomeen en op wereldschaal uniek! Het is een beschermd natuurgebied waar veel wilgenvloedbossen en kreken te vinden zijn. In 1994 verkeeg het de status van Nationaal Park en het staat op de lijst van beschermde natuurgebieden. Spot er verschillende dieren waaronder de meest beroemde Biesboschbewoner: de bever! Naast de bever zijn er ook vossen, reeën, boommarters en hazen te vinden. Vergeet even dat u in Nederland bent bij het zien van de levendige flora en fauna in dit bijzondere gebied, De Biesbosch!

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

B&B Fort Bakkerskil

B&B Fort Bakkerskil

Kildijk 143
4255 TH Nieuwendijk
06-45934892
www.fortbakkerskil.nl

Selevia Hoeve

Selevia Hoeve

Het Kooike 2
4251 NE Werkendam
0183-504190
www.manegebiesbosch.nl

Biesbosch MuseumEiland

Biesbosch MuseumEiland

Hilweg 2
4251 MT Werkendam
0183-504009
www.biesboschmuseumeiland.nl

De Lachende Gans

De Lachende Gans

Hoogstraat 38
4251 CM Werkendam
0183-500151
www.lachende-gans.nl

Eetcafé Marie

Eetcafé Marie

Rijksweg 79
4255 GH Nieuwendijk (Nb)
0183-403274
www.eetcafemarie.nl/homePraktische informatie

Bij Selevia hoeve, Biesbosch Museumeiland, De Lachende Gans aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, B&B Fort Bakkerskil. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 06-45934892. Bij deze route kunt u overnachten bij B&B Fort Bakkerskil en bij Hotel de Biesbosch. Voor meer informatie kunt u direct contact opnemen met deze ondernemingen. Gratis parkeren bij het startpunt. Niet toegestaan Het startpunt ligt 7 kilometer van station Gorinchem Geen WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.

- In november wordt op dinsdag zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Eetcafé Marie omdat de Lachende Gans dan gesloten is. Let op: Op dinsdag is Eetcafé Marie vanaf 16.00 uur geopend.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- De Lachende Gans opent haar deuren vanaf 15:00 uur (m.u.v. vrijdag, zaterdag en zondag). Volgens de richttijden zal u hier rond 14:30 arriveren. Neem in de etappe dus gerust een extra pauze om te genieten van de prachtige natuur.
- Op zondag dient u voor 19.30 uur bij Eetcafé Marie te arriveren.
- Wanneer u per auto naar B&B Fort Bakkerskil gaat. Stel dan uw navigatie in op:
Plaats: Werkendam
Straat: Krouwerskade 
U volgt daarna de weg rechts tot aan B&B Fort Bakkerskil.
- Tijdens de corona is het helaas niet mogelijk om etappe 1 met pont oversteek te fietsen. Wij hebben een alternatieve route (etappe 1) voor u gemaakt zonder pontje.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, B&B Fort Bakkerskil. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 06-45934892. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route