De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

ThemaHappen: Fietstocht over de mythen en legenden op de Strabrechtse heide - 36 km.

Thema: recreatie
De Strabrechtse heide is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Er zijn vel bijzondere plant- en diersoorten te bewonderen in en rondom de prachtige vennen. Met een beetje geluk kom je ook de schaapsherder tegen die samen met zijn herdershond een grote kudde schapen over de heide leidt om dit geweldige natuurgebied in stand te houden.

Arrangement (prijs: € 30,95 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie en gebak bij Heidecafé in Heeze
  • Wandeling op eigen gelegenheid*.
    Keuze uit: Rulse laarzenpad - 5km ; Vennenwandeling - 5 km ; Herderspad- 3 km
  • Heerlijke lunch bij Restaurant en Pannenkoekenhuis de Hoijse Hoeve
  • Borrelplank bij HUP
  • Rondje Plaetse (op eigen gelegenheid)
  • Afsluitend drankje bij Heidecafé

Tevens ontvangt u een mooie fietsroute over de Strabrechtse heide waarbij u meer te weten komt over de mythen en legenden (uitgewerkt in samenwerking met Staatsbosbeheer) en een praktische fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

* Bij groepen vanaf 10 personen is het mogelijk om een heidegids van Staatsbosbeheer te regelen (tegen meerprijs).

Mythen en legenden
De Strabrechtse Heide telt in totaal ruim 1850 hectare en is daarmee de grootste aaneengesloten heide van Noord-Brabant. Het is al eeuwen onveranderd en één van de meest soortenrijke heides van ons land. De luchten en landschappen zijn als een levensgroot schilderij. Ondertussen leert u meer over de verschillende mythen en legenden die door de eeuwen heen zijn ontstaan.

Wonderschoon wandelen
In dit gebied is het ook uitermate goed vertoeven tijdens een mooie wandeling. U kunt kiezen uit 3 gevarieerde wandelingen. Kiest u voor de wandeling die in de top 10 staat van best belopen wandelroutes volgens de NS? Stapt u liever in de voetsporen van een herder? Of bent u een liefhebber van wandelen door open gebied waar verschillende dieren gespot kunnen worden? Voor ieder is er wat wils en alle drie de wandelingen zijn bijzonder mooi.

Culinair genieten
Nadat u genoten heeft van koffie en gebak en een prachtige wandeling, stapt u op de fiets naar De Hoise Hoeve waar een heerlijke lunch wacht. Daarna kunt u met veel plezier beginnen aan de tweede etappe, om te eindigen bij HUP waar u een heerlijke borrelplank wordt aangeboden. De derde etappe leidt u terug naar het Heidecafé waar u onder het genot van een afsluitend drankje kunt napraten over al het moois dat dit unieke stukje Nederland heeft te bieden.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

7.5 / 10
Leuke dag met fietstocht en heerlijke tussenstops met lekkere lunch.
Reactie van Carine Engelmoer op 15-09-2019
7.7 / 10
Leuke, leerzame tocht met lekkere gerechten. Vooral de proeverij van streekgerechten was top! Weer eens wat anders dan anders.
Reactie van Loekie Ruissen op 10-10-2018
8.4 / 10
Als wandelroute kun je beter niet de Vennenroute kiezen, maar een van de andere twee routes, omdat de Vennenroute ook al geheel in de fietsroute zit, deels in het begin, deels op het einde en een klein deel zelfs twee keer. De Rulse Laarzenroute is erg mooi, wij hebben die vanwege het heerlijke weer na afloop nog gelopen.
Reactie van L. van Gerven op 18-05-2017
7.9 / 10
Erg leuk om te fietsen met de onderbrekingen voor iets te happen.
Reactie van de Vries, Willem op 15-09-2016
9.2 / 10
Heerlijk genoten! Gezellig ontvangst bij het Heidecafé! Mooie wandeltocht en fietsroute! Sfeervolle stops bij de Hoijse Hoeve en Gasterij Mierle! Zeker voor herhaling vatbaar!
Reactie van Olga van der Put op 17-05-2016


Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden via Noten Tweewielers. Gelieve vooraf te reserveren via 0408439566. Bij deze route kunt u overnachten bij de Rulse Hoeve. Voor meer informatie en / of boekingen kunt u direct contact opnemen met de Rulse Hoeve via www.rulsehoeve.nl. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt ligt 2,4 kilometer van station Heeze Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.
- Deze route kan enkel om 10 uur gestart worden. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden via Noten Tweewielers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 040-8439566. Gelieve vooraf te reserveren.

Happen en Trappen app
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet digitaal te fietsen. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt!

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route