De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

ThemaHappen: Fietstocht over de mythen en legenden op de Strabrechtse heide - 35 km.

Thema: recreatie
De Strabrechtse heide is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Er zijn vel bijzondere plant- en diersoorten te bewonderen in en rondom de prachtige vennen. Met een beetje geluk kom je ook de schaapsherder tegen die samen met zijn herdershond een grote kudde schapen over de heide leidt om dit geweldige natuurgebied in stand te houden.

Arrangement (prijs: € 30,95 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie en gebak bij Heidecafé in Heeze
  • Wandeling op eigen gelegenheid*.
    Keuze uit: Rulse laarzenpad - 5km ; Vennenwandeling - 5 km ; Herderspad- 3 km
  • Heerlijke lunch bij Restaurant en Pannenkoekenhuis de Hoijse Hoeve
  • Proeverij van streekproducten bij Denheuvel
  • Rondje Plaetse (op eigen gelegenheid)
  • Afsluitend drankje Heidecafé

Tevens ontvangt u een mooie fietsroute over de Strabrechtse heide waarbij u meer te weten komt over de mythen en legenden (uitgewerkt in samenwerking met Staatsbosbeheer) en een praktische fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

* Bij groepen vanaf 10 personen is het mogelijk om een heidegids van Staatsbosbeheer te regelen (tegen meerprijs).

Mythen en legenden
De Strabrechtse Heide telt in totaal ruim 1850 hectare en is daarmee de grootste aaneengesloten heide van Noord-Brabant. Het is al eeuwen onveranderd en één van de meest soortenrijke heides van ons land. De luchten en landschappen zijn als een levensgroot schilderij. Ondertussen leert u meer over de verschillende mythen en legenden die door de eeuwen heen zijn ontstaan.

Wonderschoon wandelen
In dit gebied is het ook uitermate goed vertoeven tijdens een mooie wandeling. U kunt kiezen uit 3 gevarieerde wandelingen. Kiest u voor de wandeling die in de top 10 staat van best belopen wandelroutes volgens de NS? Stapt u liever in de voetsporen van een herder? Of bent u een liefhebber van wandelen door open gebied waar verschillende dieren gespot kunnen worden? Voor ieder is er wat wils en alle drie de wandelingen zijn bijzonder mooi.

Culinair genieten
Nadat u genoten heeft van koffie en gebak en een prachtige wandeling, stapt u op de fiets naar De Hoise Hoeve waar een heerlijke lunch wacht. Daarna kunt u met veel plezier beginnen aan de tweede etappe, om te eindigen bij Denheuvel waar u een proeverij van streekproducten wordt aangeboden. De derde etappe leidt u terug naar het Heidecafé waar u onder het genot van een afsluitend drankje kunt napraten over al het moois dat dit unieke stukje Nederland heeft te bieden.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

7.5 / 10
Leuke dag met fietstocht en heerlijke tussenstops met lekkere lunch.
Reactie van Carine Engelmoer op 15-09-2019
7.7 / 10
Leuke, leerzame tocht met lekkere gerechten. Vooral de proeverij van streekgerechten was top! Weer eens wat anders dan anders.
Reactie van Loekie Ruissen op 10-10-2018
10.0 / 10
Deze route is een echte aanrader voor iedereen! Super vriendelijk personeel, ontzettend lekker eten en een buitengewoon mooie en afwisselende route. De heide stond ook nog eens in bloei toen wij gingen fietsen!
Reactie van Gahler Laura op 31-08-2017
8.4 / 10
Als wandelroute kun je beter niet de Vennenroute kiezen, maar een van de andere twee routes, omdat de Vennenroute ook al geheel in de fietsroute zit, deels in het begin, deels op het einde en een klein deel zelfs twee keer. De Rulse Laarzenroute is erg mooi, wij hebben die vanwege het heerlijke weer na afloop nog gelopen.
Reactie van L. van Gerven op 18-05-2017
7.9 / 10
Erg leuk om te fietsen met de onderbrekingen voor iets te happen.
Reactie van de Vries, Willem op 15-09-2016
9.2 / 10
Heerlijk genoten! Gezellig ontvangst bij het Heidecafé! Mooie wandeltocht en fietsroute! Sfeervolle stops bij de Hoijse Hoeve en Gasterij Mierle! Zeker voor herhaling vatbaar!
Reactie van Olga van der Put op 17-05-2016


Praktische informatie

Bij alle ondernemingen zijn oplaadpunten aanwezig. Fietsverhuur is mogelijk via Noten Tweewielers. Gelieve vooraf te reserveren via 0408439566. Overnachten is mogelijk bij de Rulse Hoeve. Voor meer informatie en / of boekingen kunt u direct contact opnemen met de Rulse Hoeve via www.rulsehoeve.nl. U kunt parkeren bij het startpunt. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd en op het terras. Station Heeze ligt 2,4 kilometer van het startpunt van de route. Bij alle ondernemingen is WIFI aanwezig.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

Let op
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden via Noten Tweewielers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 040-8439566. Gelieve vooraf te reserveren.

Dit is een ThemaHappen route, de prijs bedraagt € 30,95 p.p.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 

Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route