De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Belevenissen in Belgisch-Limburg - 55 km.

8,5 / 10
9 evaluatie(s)

Geniet van deze opwindend rustige Belgische provincie. Ontdek de gastvrijheid en smakelijke gerechten in vijf verschillende restaurants. Ervaar de vakantie in één dag terwijl het er toch als thuis voelt.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij ...
  • Voorgerecht bij ...
  • Soep bij ...
  • Hoofdgerecht bij Oud Oteren
  • Nagerecht bij 't Rorenijsje

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Grenzeloos genieten
In het noordoosten van de provincie Limburg ligt Bree, het startpunt van deze route. Deze stad heeft grenzeloos veel mogelijkheden. Er kan genoten worden van het romantische centrum met haar 17de eeuwse, historische gebouwen, maar ook van heerlijke restaurants, waaronder die van Den Eik. Stap snel op de fiets en geniet van de stilte en de rust van de natuur.

Maasplassen
In Kinrooi geniet u van een heerlijk voorgerecht bij 't Rondpunt: bar & bites. Daarna stapt u weer op de pedalen en zult u dit waterrijke gebied ontdekken. De Maas en de Maasplassen worden ook wel gezien als een waar watersport paradijs, maar het is ook een lust voor het oog. De Maasplassen is een uitgestrekt, aaneengesloten netwerk van grote en kleine plassen die ontstaan zijn door grindafgravingen.

Cultuur en terrasjes
Het tweede rustmoment vindt plaats in Maaseik waar een smakelijk soepje op u staat te wachten. Vanuit Maaseik fietst u nog een stukje langs de Maas om daarna te genieten van de rust, de weilanden en de pitoreske straten die aan het oog voorbij trekken. Hopelijk heeft u ondertussen alweer wat honger gekregen, want u bent nu gearriveerd in Neeroeteren.

Waterrijk gebied
In Neeroeteren staat er een culinair hoofdgerecht klaar bij Oud Oteren. Daarna trapt u verder langs het water waarbij u kunt genieten van het uitzicht en het kalme water. Later steekt u het water over om richting de grootste deelgemeente van Bree, namelijk Opitter. U laat de Zuid-Willemsvaart achter u en bent aangekomen bij het nagerecht bij 't Rorenijsje.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Onder constructie

Onder constructie-


Onder constructie

Onder constructie-


Onder constructie

Onder constructie-


Oud Oteren

Oud Oteren

Scholtisplein 28
3680 Neeroeteren
+32-89864023
www.oudoteren.be/nl

't Rorenijsje

't Rorenijsje

Rorenweg 18
3960 Opitter
+32-89461223
www.roren-ijsje.bePraktische informatie

Bij het hoofdgerecht restaurant, Oud Oteren, is het mogelijk om elektrische fietsen op te laden. Fietsverhuur is mogelijk bij Maro in Maaseik. Een normale fiets kost €12,- per dag, E-bikes voor €30,- en tandems voor €25,- per dag. Gelieve vooraf te reserveren via +32496877452.   Er zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden in de omgeving van het startpunt (in Bree) Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op parking winkelcentrum Toleik. Kleine honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is bereikbaar per bus. Bij alle ondernemingen is WiFi beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
Op dit moment kan deze route niet geboekt worden.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route