De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel - 53 km.

8,4 / 10
131 evaluatie(s)

Heerlijk happen in het historische Hechtel-Eksel, één van de groenste gemeenten van Vlaanderen. Samen met de gemeente Overpelt en de stad Lommel wordt 'Bosland' gevormd, het grootste en meest kindvriendelijke bos van Vlaanderen. Benieuwd? Trap snel mee en ontdek deze prachtige streek.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Groenen Hoek
  • Voorgerecht bij Brasserie Notariaat
  • Soep bij De Oude Barrier
  • Hoofdgerecht bij 't Exelshof
  • Nagerecht bij Winnerhof

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Prachtige natuur
De Groenen Hoek, het startpunt van deze route, ligt vlak bij het Pijnven. Dit wordt niet voor niets het groene hart van Bosland genoemd en is maar liefst 2000 hectare groot. U fietst er middendoor en onderweg komt u het prachtige Wilgenkunstwerk 'De Boom In' van Will Beckers tegen. Naast al het groen, komt u ook voorbij Vlaanderens grootste zandbak. Het duinengebeid 'In den Brand' dankt zijn naam aan het feit dat mensen hier vroeger hun brandhout kwamen halen. De duinen zijn unieke 'landduinen', die soms wel 40 meter hoog kunnen worden.

Oorlogsverleden
Het centrum van Hechtel werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna volledig van de kaart geveegd. Bijna ondenkbaar als je er nu doorheen fietst. In het centrum bevindt zich ook likeurstokerij Korhaan, de oudste van België! Al sinds 1833 maakt men hier ambachtelijke likeur, jenever en advocaat.

Teuten
Eksel staat bekend als teutendorp. Een Teut was een rondreizende handelaar die gemiddeld 9 maanden per jaar van huis was om zijn goederen te verkopen. Ze trokken naar Nederland, Duitsland of nog verder om handel te drijven. Langsheen de route zijn er nog enkele statige teutenwoningen die getuigen van de welvaart die de Teuten mee naar het dorp brachten.

Hechtel-Eksel groeit!
De laatste tien jaar is het inwoneraantal van Hechtel-Eksel aanzienlijk gegroeid. Dit komt niet alleen door nieuwbouw, maar ook door immigratie vanuit Nederland. Het is niet voor niets dat men hier wilt wonen, want het is een prachtig gebied waar men het gevoel heeft dat ze thuis komen. Een vakantie voor één dag in Belgisch Limburg zorgt voor een bourgondische fietservaring.

Fietsen door de Boomtoppen
Fietsen door de Bomen is een iconische fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen in Bosland. De brug, ongeveer 700 meter lang, bestaande uit een dubbele cirkel met een diameter van 100 meter, stijgt geleidelijk (3-4%) tot een hoogte van 10 meter om dan weer te dalen met dezelfde hellingsgraad. Dankzij de 360°-beleving word je als bezoeker één met de natuur! Om een maximale beleving te garanderen kan je de brug slechts in één richting op fietsen. Fietsers kunnen comfortabel met twee naast elkaar fietsen. Een vangnet zorgt voor je veiligheid mocht je de bocht verkeerd inschatten.
Klik hier voor een sfeerimpressie.


Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,4 / 10
131 evaluaties
Gerechten 8,2
Gastvrijheid 8,4
Route 8,2
Prijs/kwaliteit 8,2
Klantenservice 9,1
9.1 / 10
Een aanrader prijs kwaliteit subliem!
Reactie van Vanholzaets op 31-07-2020
9.1 / 10
Een aanrader voor jong en oud
Reactie van Grosemans Peeters op 31-07-2020
9.5 / 10
AANRADER, machtig cadeau op te geven. Ook mooie verpakking die je kan overhandigen.
Reactie van Jullie vandekerckhove op 30-07-2020
9.1 / 10
Een aanrader!
Reactie van Snoeckx Ina op 30-07-2020
9.6 / 10
Was een heel leuke dag met lekker eten.
Reactie van Van Lander Erik op 27-07-2020
8.8 / 10
Zeker een aanrader, supergoed georganiseerd met een compleet pakket om er een hele leuke dag van te maken met alles op en aan! Wij zijn fan :-)
Reactie van Sigrid Salaets op 21-07-2020
8.9 / 10
Een leuke combinatie tussen gastronomie en acties.
Reactie van Wouters op 20-07-2020
9.0 / 10
Wij deden de 'fietsen tussen de bomen-route' in Limburg. Heel mooi, heel speciaal kunstbrug waar je midden de bomen rijdt op hoogte, heel lekkere en gezellige restaurantjes. Meer dan een aanrader!
Reactie van Bruggeman op 20-07-2020
8.5 / 10
Iedereen heeft goed zijn best gedaan ,een zeer mooie ervaring
Reactie van Vandenschilde_nijs op 19-07-2020
9.1 / 10
Zeer mooie route in de natuur met als 'top of the bill' Fietsen door de bomen. Meestal leuke fietswegen.
Reactie van Van de Steen Julien op 24-06-2020
8.8 / 10
De fietsroute is een aanrader!
Reactie van Betty Baeckelmans op 30-08-2019
9.4 / 10
Prachtige routes , lekker eten , overal vriendelijke bediening .Een echte aanrader om er eens een dagje op uit te trekken.
Reactie van Taelman Danny op 27-08-2019
7.8 / 10
Leuk om eens in een heel ander gebied te fietsen. Wij hebben deze route gecombineerd met geocaching, wat een extra dimensie geeft
Reactie van Smaak op 12-08-2019
8.6 / 10
zeer mooie en goed berijdbare route met een paar fijne hoogtepunten
Reactie van De Boeck Louis op 08-08-2019
8.5 / 10
Heel leuke formule!!!
Reactie van Wevers op 10-07-2019
9.1 / 10
TOPactiviteit Geweldig
Reactie van Jasmien Jacobs op 02-07-2019
7.4 / 10
Happen en Trappen is een erg leuk concept met over het algemeen een goede prijs-/kwaliteitverhouding. Gemakkelijk te boeken en veel keuze uit mooie fietsroutes. Zeker de moeite waard.
Reactie van Lotens op 11-06-2019
9.2 / 10
Voor wie graag fietst is deze formule aan te bevelen. Een ontspannende dag voor iedereen.
Reactie van declerck roland op 14-05-2019
8.2 / 10
Zeer mooie fietstocht een aanrader goed gegeten en vriendelijk onthaalt op alle plaatsen.
Reactie van Asnong op 23-10-2018
9.2 / 10
Zeer leuke fietsdag. Iedereen heel vriendelijk!
Reactie van luc berghmans op 21-09-2018
8.1 / 10
Prachtige route de Belgische Kempen waardig op alle plaatsen als een vorst ontvangen, welk een gast vrijheid. Chapeau! De route heerlijk door de bossen prachtige vergezichten en voor iedereen prima te fietsen. Met de zon er bij een prachtig fiets feest. Een echte aanrader!!
Reactie van Piels op 08-08-2017
8.7 / 10
een aanrader voor iedereen
Reactie van ad van den heuvel op 25-06-2017
9.4 / 10
zeer mooie route met lekkere gerechten in de verschillende HoReCa zaken. een aanrader!
Reactie van Poels op 16-08-2016
8.2 / 10
We hebben met vrienden een super toffe dag beleefd.de km's zijn voorbijgevlogen!
Reactie van Van Belle Luc op 09-08-2016
9.8 / 10
Deze route is zeker een aanrader op een zonnige terrasjesdag! We werden overal zeer vriendelijk onthaald en hebben lekker en voldoende gegeten. Beslist de moeite om eens te doen!
Reactie van Winters op 11-07-2016


Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij De Groenen Hoek. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u een kijkje nemen op www.fietsparadijslimburg.be Bij deze route kunt u overnachten bij De Lage Kempen. Gelieve vooraf te reserveren via 0032 11402243. Parkeren is mogelijk op 400 meter van het startpunt bij de ingang van Kiefhoekstraat 16. Hier is een grote parkeerplaats genaamd 'Pijnven' Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
-
Op maandag en woensdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij 't Exelshof omdat De Oude Barrier dan gesloten is. 
- Op dinsdag en vrijdag kan deze route niet gefietst worden.

- Vanaf september kan deze route op maandag niet gefietst worden. 

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Wilt u tijdens de coronamaatregelen met een grote(re) groep gaan Happen en Trappen? Neem dan alvorens een reservering te plaatsen contact met ons op via info@happenentrappen.nl.

- In België is het dragen van een mondkapje verplicht bij binnenkomst en verplaatsingen in restaurants. Tevens is een mondkapje verplicht in winkels en het openbaar vervoer. Gelieve hier rekening mee te houden. 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Op zaterdag kan deze route enkel gestart worden om 11.30 uur.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Tot 20 oktober kunnen er fietsen gehuurd worden bij De Groenen Hoek, het startpunt van deze route. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u een kijkje nemen op www.fietsparadijslimburg.be. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route