De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Heerlijk happen in Hechtel-Eksel - 47 km.

8,3 / 10
40 evaluatie(s)

Heerlijk happen in het historische Hechtel-Eksel, één van de groenste gemeenten van Vlaanderen. Samen met de gemeente Overpelt en de stad Lommel wordt 'Bosland' gevormd, het grootste en meest kindvriendelijke bos van Vlaanderen. Benieuwd? Trap snel mee en ontdek deze prachtige streek.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Groenen Hoek
  • Voorgerecht bij De Oude Barrier
  • Soep bij 't Exelshof
  • Hoofdgerecht bij 't Exelshof
  • Nagerecht bij De Lage Kempen

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Prachtige natuur
De Groenen Hoek, het startpunt van deze route, ligt vlak bij het Pijnven. Dit wordt niet voor niets het groene hart van Bosland genoemd en is maar liefst 2000 hectare groot. U fietst er middendoor en onderweg komt u het prachtige Wilgenkunstwerk 'De Boom In' van Will Beckers tegen. Naast al het groen, komt u ook voorbij Vlaanderens grootste zandbak. Het duinengebeid 'In den Brand' dankt zijn naam aan het feit dat mensen hier vroeger hun brandhout kwamen halen. De duinen zijn unieke 'landduinen', die soms wel 40 meter hoog kunnen worden.

Oorlogsverleden
Het centrum van Hechtel werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna volledig van de kaart geveegd. Bijna ondenkbaar als je er nu doorheen fietst. In het centrum bevindt zich ook likeurstokerij Korhaan, de oudste van België! Al sinds 1833 maakt men hier ambachtelijke likeur, jenever en advocaat.

Teuten
Eksel staat bekend als teutendorp. Een Teut was een rondreizende handelaar die gemiddeld 9 maanden per jaar van huis was om zijn goederen te verkopen. Ze trokken naar Nederland, Duitsland of nog verder om handel te drijven. Langsheen de route zijn er nog enkele statige teutenwoningen die getuigen van de welvaart die de Teuten mee naar het dorp brachten.

Hechtel-Eksel groeit!
De laatste tien jaar is het inwoneraantal van Hechtel-Eksel aanzienlijk gegroeid. Dit komt niet alleen door nieuwbouw, maar ook door immigratie vanuit Nederland. Het is niet voor niets dat men hier wilt wonen, want het is een prachtig gebied waar men het gevoel heeft dat ze thuis komen. Een vakantie voor één dag in Belgisch Limburg zorgt voor een bourgondische fietservaring.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,3 / 10
40 evaluaties
Gerechten 8,0
Gastvrijheid 8,2
Route 8,2
Prijs/kwaliteit 8,1
Klantenservice 9,0
8.2 / 10
Zeer mooie fietstocht een aanrader goed gegeten en vriendelijk onthaalt op alle plaatsen.
Reactie van Asnong op 23-10-2018
9.2 / 10
Zeer leuke fietsdag. Iedereen heel vriendelijk!
Reactie van luc berghmans op 21-09-2018
8.1 / 10
Prachtige route de Belgische Kempen waardig op alle plaatsen als een vorst ontvangen, welk een gast vrijheid. Chapeau! De route heerlijk door de bossen prachtige vergezichten en voor iedereen prima te fietsen. Met de zon er bij een prachtig fiets feest. Een echte aanrader!!
Reactie van Piels op 08-08-2017
8.7 / 10
een aanrader voor iedereen
Reactie van ad van den heuvel op 25-06-2017
9.4 / 10
zeer mooie route met lekkere gerechten in de verschillende HoReCa zaken. een aanrader!
Reactie van Poels op 16-08-2016
8.2 / 10
We hebben met vrienden een super toffe dag beleefd.de km's zijn voorbijgevlogen!
Reactie van Van Belle Luc op 09-08-2016
9.8 / 10
Deze route is zeker een aanrader op een zonnige terrasjesdag! We werden overal zeer vriendelijk onthaald en hebben lekker en voldoende gegeten. Beslist de moeite om eens te doen!
Reactie van Winters op 11-07-2016


Praktische informatie

Er zijn oplaadpunten bij enkele restaurants aanwezig. U kunt fietsen huren bij The 900 Shop. Voor prijzen en verhuur kunt u contact opnemen via +32 11666990. U kunt overnachten bij De Lage Kempen. Gelieve vooraf te reserveren via +32 11402243. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de Groenen Hoek. Op het terras toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle ondernemingen is WiFi beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag en vrijdag kan de route niet gefietst worden.
- Op woensdag wordt zowel het voorgerecht, de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij  't Exelshof omdat De Oude Barrier dan gesloten is.
- Van september t/m juni wordt op dinsdag zowel de koffie met gebak als het nagerecht geserveerd door De Groenen Hoek omdat De Lage Kempen dan gesloten is. Let op: u komt op deze dag bij 3 restaurants.

Let op
Op zaterdag kan deze route enkel gestart worden om 11.30 uur.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route