De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel - 53 km.

8,3 / 10
77 evaluatie(s)

Heerlijk happen in het historische Hechtel-Eksel, één van de groenste gemeenten van Vlaanderen. Samen met de gemeente Overpelt en de stad Lommel wordt 'Bosland' gevormd, het grootste en meest kindvriendelijke bos van Vlaanderen. Benieuwd? Trap snel mee en ontdek deze prachtige streek.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Groenen Hoek
  • Voorgerecht bij Brasserie Notariaat
  • Soep bij De Oude Barrier
  • Hoofdgerecht bij 't Exelshof
  • Nagerecht bij Winnerhof

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Prachtige natuur
De Groenen Hoek, het startpunt van deze route, ligt vlak bij het Pijnven. Dit wordt niet voor niets het groene hart van Bosland genoemd en is maar liefst 2000 hectare groot. U fietst er middendoor en onderweg komt u het prachtige Wilgenkunstwerk 'De Boom In' van Will Beckers tegen. Naast al het groen, komt u ook voorbij Vlaanderens grootste zandbak. Het duinengebeid 'In den Brand' dankt zijn naam aan het feit dat mensen hier vroeger hun brandhout kwamen halen. De duinen zijn unieke 'landduinen', die soms wel 40 meter hoog kunnen worden.

Oorlogsverleden
Het centrum van Hechtel werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna volledig van de kaart geveegd. Bijna ondenkbaar als je er nu doorheen fietst. In het centrum bevindt zich ook likeurstokerij Korhaan, de oudste van België! Al sinds 1833 maakt men hier ambachtelijke likeur, jenever en advocaat.

Teuten
Eksel staat bekend als teutendorp. Een Teut was een rondreizende handelaar die gemiddeld 9 maanden per jaar van huis was om zijn goederen te verkopen. Ze trokken naar Nederland, Duitsland of nog verder om handel te drijven. Langsheen de route zijn er nog enkele statige teutenwoningen die getuigen van de welvaart die de Teuten mee naar het dorp brachten.

Hechtel-Eksel groeit!
De laatste tien jaar is het inwoneraantal van Hechtel-Eksel aanzienlijk gegroeid. Dit komt niet alleen door nieuwbouw, maar ook door immigratie vanuit Nederland. Het is niet voor niets dat men hier wilt wonen, want het is een prachtig gebied waar men het gevoel heeft dat ze thuis komen. Een vakantie voor één dag in Belgisch Limburg zorgt voor een bourgondische fietservaring.

Fietsen door de Boomtoppen
Fietsen door de Bomen is een iconische fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen in Bosland. De brug, ongeveer 700 meter lang, bestaande uit een dubbele cirkel met een diameter van 100 meter, stijgt geleidelijk (3-4%) tot een hoogte van 10 meter om dan weer te dalen met dezelfde hellingsgraad. Dankzij de 360°-beleving word je als bezoeker één met de natuur! Om een maximale beleving te garanderen kan je de brug slechts in één richting op fietsen. Fietsers kunnen comfortabel met twee naast elkaar fietsen. Een vangnet zorgt voor je veiligheid mocht je de bocht verkeerd inschatten.
Klik hier voor een sfeerimpressie.


Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,3 / 10
77 evaluaties
Gerechten 8,0
Gastvrijheid 8,3
Route 8,2
Prijs/kwaliteit 8,0
Klantenservice 9,0
8.8 / 10
De fietsroute is een aanrader!
Reactie van Betty Baeckelmans op 30-08-2019
9.4 / 10
Prachtige routes , lekker eten , overal vriendelijke bediening .Een echte aanrader om er eens een dagje op uit te trekken.
Reactie van Taelman Danny op 27-08-2019
7.8 / 10
Leuk om eens in een heel ander gebied te fietsen. Wij hebben deze route gecombineerd met geocaching, wat een extra dimensie geeft
Reactie van Smaak op 12-08-2019
8.6 / 10
zeer mooie en goed berijdbare route met een paar fijne hoogtepunten
Reactie van De Boeck Louis op 08-08-2019
8.5 / 10
Heel leuke formule!!!
Reactie van Wevers op 10-07-2019
9.1 / 10
TOPactiviteit Geweldig
Reactie van Jasmien Jacobs op 02-07-2019
7.4 / 10
Happen en Trappen is een erg leuk concept met over het algemeen een goede prijs-/kwaliteitverhouding. Gemakkelijk te boeken en veel keuze uit mooie fietsroutes. Zeker de moeite waard.
Reactie van Lotens op 11-06-2019
9.2 / 10
Voor wie graag fietst is deze formule aan te bevelen. Een ontspannende dag voor iedereen.
Reactie van declerck roland op 14-05-2019
8.2 / 10
Zeer mooie fietstocht een aanrader goed gegeten en vriendelijk onthaalt op alle plaatsen.
Reactie van Asnong op 23-10-2018
9.2 / 10
Zeer leuke fietsdag. Iedereen heel vriendelijk!
Reactie van luc berghmans op 21-09-2018
8.1 / 10
Prachtige route de Belgische Kempen waardig op alle plaatsen als een vorst ontvangen, welk een gast vrijheid. Chapeau! De route heerlijk door de bossen prachtige vergezichten en voor iedereen prima te fietsen. Met de zon er bij een prachtig fiets feest. Een echte aanrader!!
Reactie van Piels op 08-08-2017
8.7 / 10
een aanrader voor iedereen
Reactie van ad van den heuvel op 25-06-2017
9.4 / 10
zeer mooie route met lekkere gerechten in de verschillende HoReCa zaken. een aanrader!
Reactie van Poels op 16-08-2016
8.2 / 10
We hebben met vrienden een super toffe dag beleefd.de km's zijn voorbijgevlogen!
Reactie van Van Belle Luc op 09-08-2016
9.8 / 10
Deze route is zeker een aanrader op een zonnige terrasjesdag! We werden overal zeer vriendelijk onthaald en hebben lekker en voldoende gegeten. Beslist de moeite om eens te doen!
Reactie van Winters op 11-07-2016


Praktische informatie

Er zijn oplaadpunten bij enkele restaurants aanwezig. Tot 20 oktober kunnen fietsen gehuurd worden bij De Groenen Hoek. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u een kijkje nemen op www.fietsparadijslimburg.be U kunt overnachten bij De Lage Kempen. Gelieve vooraf te reserveren via 0032 11402243. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de Groenen Hoek. Op het terras toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle ondernemingen is WiFi beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij De Oude Barrier omdat Brasserie Notariaat dan gesloten is.
- Op dinsdag wordt zowel de koffie en gebak als het nagerecht geserveerd bij De Groenen Hoek omdat Winnerhof dan gesloten is.
- Op woensdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij 't Exelshof omdat De Oude Barrier dan gesloten is.
- Op vrijdag kan de route niet gefietst worden. 

Let op
- Op zaterdag kan deze route enkel gestart worden om 11.30 uur.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Tot 20 oktober kunnen er fietsen gehuurd worden bij De Groenen Hoek, het startpunt van deze route. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u een kijkje nemen op www.fietsparadijslimburg.be. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route