De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Levendig Leeuwarden - 55 km.

8,5 / 10
49 evaluatie(s)

Leeuwarden is niet alleen de start- en finishplaats van de Elfstedentocht, maar ook van deze route. Een verrassende, sfeervolle stad die bruist van het leven. Geniet ook van de andere pittoreske watersportdorpen en van De Alde Feanen. Cultuur en natuur worden samengevoegd in dit prachtige deel van Friesland. 'Oant Gau!'

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Oranje Hotel Leeuwarden
  • Voorgerecht bij Restaurant Amicaal
  • Soep bij Hotel Oostergoo
  • Hoofdgerecht bij De Kok & de Walvis
  • Nagerecht bij Oranje Hotel Leeuwarden

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Culturele Hoofdstad van 2018
De route start in Leeuwarden, de trotse hoofdstad van Friesland. Met het bruisende, maar groene centrum en honderden monumenten naast de grachten, is deze stad uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van 2018. De stad wordt omringd door prachtige natuur Het centrale thema van Leeuwarden is Iepen Mienskip. Dit staat ook wel voor gemeenschapszin en gaat terug naar de periode waarin het Friese land werd veroverd. Fiets door de stad waar cultuur, natuur, identiteit en gemeenschap en de waarden van stad en platteland samen worden gebracht.

Gastvrij Grou
Net als Leeuwarden staat Grou ook bekend om de watersport. Grou heeft een uniek historisch karakter en levert pittoreske plaatjes op. Vroeger lag dit dorp zeer geïsoleerd en het oude gedeelte van het dorp ligt op een terp. Pas in 1842 werd de weg verhard. Grou was vroeger al één en al watersport en heeft zich ontwikkeld tot een welvarend watersportdorp. Gastvrijheid staat hier centraal en u zult overal met open armen worden ontvangen.

Alde Feanen
In het hart van Friesland ligt het bijna 2300 hectare grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Alle stadia van een goed ontwikkeld moeras treft u hier aan. U fietst door dit afwisselende landschap dat bestaat uit meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen. Aanschouw de oneindige variatie aan planten, dieren en ruim honderd verschillende soorten vogels. De Alde Feanen wordt gezien als één van de mooiste moerasgebieden van Noordwest Europa.

Water
Friesland en water gaan samen als zout en peper. Warten ontvangt jaarlijks dan ook 12000 pleziervaartuigen en een prachtige jachthaven. De watersport en recreatie leeft hier, maar ook naast het water is het goed vertoeven. De route leidt u terug naar Leeuwarden waar het eindpunt van de route zich bevindt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,5 / 10
49 evaluaties
Gerechten 8,4
Gastvrijheid 8,8
Route 7,8
Prijs/kwaliteit 8,5
Klantenservice 9,0
9.0 / 10
Complimenten voor de duidelijkheid van de routebeschrijving! Deze was werkelijk perfect.
Reactie van van Dijke op 01-10-2018
8.6 / 10
Happen en Trappen is een prima concept om een dagje uit fietsen te gaan met daarbij te genieten van de culinaire aspecten van de streek.
Reactie van Akkersdijk op 17-09-2018
9.6 / 10
Mooie route met goede restaurants. Prijs kwaliteits verhouding prima
Reactie van Klaas Tigchelaar op 08-09-2018
9.9 / 10
Erg leuk om te doen, voor herhaling vatbaar
Reactie van Frans op 02-07-2018
9.6 / 10
Zie hierboven
Reactie van Lia van lierop op 03-06-2018
8.5 / 10
Zo doorgaan!
Reactie van Korenromp op 01-06-2018
9.4 / 10
Happen en trappen al diverse keren cadeau gedaan binnen een vriendengroep. Leukste cadeau om te geven en om te krijgen. De mogelijkheid om de route in te korten moet je zeker niet doen want dan mis je echt een heel leuk stuk van de route.
Reactie van L.v.d.Zon op 12-05-2018
7.6 / 10
Aardige route in het hart van Friesland, langs karakteristieke Friese plaatsen en gebieden
Reactie van Bouta op 15-11-2016
8.4 / 10
Leuke afwisselende route door Leeuwarden en omgeving
Reactie van Vloedgraven op 27-07-2016
8.2 / 10
Top dag gehad tijdens de route "Levendig Leeuwarden". Gastvrije restaurants die ons heerlijke gerechten hebben voorgeschoteld!
Reactie van Oorburg op 05-04-2016


Praktische informatie

Bij het start- en eindpunt kunt u elektrische fietsen opladen.  Fietsverhuur is mogelijk bij Fietspoint op het centraal station in Leeuwarden. Een normale fiets kost Ä9,- en een E-bike kost Ä22,50 per dag. Gelieve vooraf te reserveren via 058-2139800 Overnachting is mogelijk bij het startpunt, Oranje Hotel Leeuwarden en bij Hotel Oostergoo. Voor prijzen en beschikbaarheid kunt u contact opnemen met deze hotels. In de parkeergarage kunt u parkeren (let op: dit is wel betaald). In de omgeving van het hotel zijn voldoende parkeermogelijkheden, tegen geldende tarieven. Toegestaan, mits aangelijnd Het CS Leeuwarden ligt tegenover het startpunt. Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Van september tot en met maart wordt op woensdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Hotel Oostergoo omdat Restaurant Amicaal dan gesloten is. 
- Op zondag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij De Kok & de Walvis omdat Hotel Oostergoo dan gesloten is.

- van 28 oktober t/m 16 november kan deze route op woensdag niet gefietst worden. 
- Van 28 oktober t/m 16 november wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij De Kok & de Walvis omdat Hotel Oostergoo dan gesloten is.

Let op
- Tussen Hotel Oostergoo en de Kok & de Walvis kunt u ervoor kiezen om 3 x een oversteek met een pontje te maken (€ 1 tot € 1,50 per pontje/ per persoon, dit dient contant te worden afgerekend). U kunt hier ook kiezen voor de alternatieve route (zonder pontjes). Dit staat uiteraard duidelijk vermeld op de routebeschrijving. Let op: de pontjes varen pas vanaf 1 mei.
- De route zonder pontjes is 10 kilometer korter, waardoor de totale lengte van de route 45 kilometer wordt.

Fietsverhuur
Fietsverhuur is mogelijk bij Fietspoint op het centraal station in Leeuwarden. Een normale fiets kost €9,- en een E-bike kost €22,50 per dag. Gelieve vooraf te reserveren via 058-2139800.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route