De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

ThemaHappen | Limburgse Steenkolenmijn - 28 km.

Thema: recreatie
De Limburgse Steenkolenmijn-route is een fietstocht van ongeveer 28 kilometer, verdeeld over 3 etappes. De route combineert heerlijke gerechten met een leuke en leerzame rondleiding door de steenkolenmijn.

Arrangement (prijs: € 38,45 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie en Limburgse vlaai bij Hotel Le Baroudeur
  • Heerlijke lunch bij Grand-Café Neubourg
  • Entree bij Steenkolenmijn
  • Lekkernij bij Dinercafé Amadeus Valkenburg
  • Afsluitende borrel (incl. consumptie en amuse) bij Hotel Le Baroudeur

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Steenkolenmijn
Na ontvangst met koffie/thee en een heerlijk stukje Limburgse vlaai, start u met de eerste etappe en fietst u naar de lunch. Na de verrukkelijke lunch start u met een rondleiding door de Steenkolenmijn. U ontdekt de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. Allereerst gaat u naar een ondergrondse filmzaal waar een unieke promotiefilm van de Staatsmijnen getoond wordt. Na deze film bezoekt u samen met een ex-mijnwerker de wereld van steenkoolwinning. Beleef het harde maar indrukwekkende leven van mijnwerkers.
Bij de steenkolenmijn werken 14 ex-mijnwerkers met een zeer ruime ondergrondse ervaring. Elke gids vertelt zijn eigen verhaal, met de nodige humor en anekdotes, waardoor de sfeer van vroeger herleeft.

Culinair genieten
Na afloop van deze bijzondere rondleiding door de steenkolenmijn, stapt u op de fiets richting Dinercafé Amadeus Valkenburg. Hier kunt u alle opgedane indrukken bespreken onder het genot van een lekkernij. Daarna trapt u verder naar Hotel Le Baroudeur waar de dag wordt afgesloten met een afsluitende borrel.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Le Baroudeur

Hotel Le Baroudeur

Daalhemerweg 140
6301 BM Valkenburg
043-6012098
www.lebaroudeur.nl

Grand-Café Neubourg

Grand-Café Neubourg

Marktstraat 1
6271 BE Gulpen
043-8520955
www.grandcafeneubourg.nl

Steenkolenmijn

Steenkolenmijn

Daalhemerweg 31
6301 BJ Valkenburg aan de Geul
043-6012491
www.steenkolenmijn.nl

Dinercafé Amadeus

Dinercafé Amadeus

Grendelplein 9
6301 BS Valkenburg
043-6016846
www.dinercafeamadeus.nl

Hotel Le Baroudeur

Hotel Le Baroudeur

Daalhemerweg 140
6301 BM Valkenburg
043-6012098
www.lebaroudeur.nlPraktische informatie

Geen oplaadpunt voor elektrische fietsen Fietsen kunnen gehuurd worden bij Cycle Centre in Valkenburg. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 043-6015338. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel Le Baroudeur. Er is voldoende parkeergelegenheid. Parkeren kost € 4,00 per dag. Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar (m.u.v. Grand Café Neubourg)

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- Het is verstandig om een goede fiets met minimaal 7 versnellingen te gebruiken.
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Cycle Centre in Valkenburg (043-6015338) en Scooter Verhuur Limburg (043 - 7114300) Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route