De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

ThemaHappen | Mergelrijk Valkenburg - 30 km.

Thema: recreatie
De Mergelrijk Valkenburg-route is een fietstocht van ongeveer 27 kilometer, verdeeld over 3 etappes. De route combineert heerlijke gerechten met een bezoek aan het Mergelrijk.

Arrangement (prijs: € 37,20 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie en Limburgse vlaai bij B&B de Heren van Valkenburg
  • Entree bij Mergelrijk 
  • Heerlijke lunch bij Grand-Café Neubourg 
  • Lekkernij bij Dinercafé Amadeus
  • Afsluitende borrel (incl. consumptie en amuse) bij Le Baroudeur 

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Mergelrijk
Na ontvangst met koffie/thee en een heerlijk stukje Limburgse vlaai, start u met een wandeling door het Mergelrijk. In eigen tempo kunt u het sfeervol verlichte gangenstelsel verkennen. Geniet van een rijke schat aan bezienswaardigheden, films, meer dan 40 verhalen over mergel en grotten en verrassend leuke weetjes. Alle verhalen worden met onder andere mergelbeelden, zandsculpturen en films uitgebeeld. U krijgt een gratis blokje mergel waar u in het grottenatelier iets leuks van kunt maken.

Culinair genieten
Na de wandeling door het Mergelrijk stapt u op de fiets richting Grand Café Neuborg. Hier kunt u alle opgedane indrukken bespreken tijdens een heerlijke lunch. Daarna trapt u verder naar Dinercafé Amadeus, waar een lekkernij geserveerd wordt. Na de laatste etappe wordt de route afgesloten met een borrel bij Le Baroudeur.
 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

Deze route is recentelijk toegevoegd aan het routeaanbod. Vanwege deze reden treft u hier nog geen reacties aan.


Praktische informatie

Geen oplaadpunt voor elektrische fietsen Fietsen kunnen gehuurd worden bij Cycle Centre in Valkenburg. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 043-6015338. Bij deze route kunt u overnachten bij B&B De La Ruïne, Le Baroudeur en Hotel B&B De Heren Van Valkenburg. Betaald parkeren in de nabije omgeving van het startpunt. Parkeren kost € 8,00 per dag. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt ligt op 2,5 kilometer van station Valkenburg Bij alle restaurants beschikbaar (m.u.v. Grand Café Neubourg)

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.

- Van 4 t/m 9 oktober kan deze route niet gefietst worden.
- Op 11 oktober kan deze route enkel om 11.00 uur gestart worden omdat Mergelrijk deze dag haar deuren om 12.00 uur opent.

- In september, oktober en november kan de route op woensdag niet gefietst worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Dit is een ThemaHappen route, de prijs bedraagt € 37,20 p.p.

Parkeermogelijkheden

Parkeren is niet gratis. Het dagtarief voor 24 uur bedraagt € 9,00 en dit tarief geldt op de volgende parkeerplaatsen: Odapark, Polfermolen, Valkenheim/Burgemeester Henssingel en Geulpark.

Let op
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.
- Er zijn geen consumpties bij inbegrepen tenzij anders staat vermeld. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Cycle Centre in Valkenburg (043-6015338) en Scooter Verhuur Limburg (043-7114300). Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen. Gelieve vooraf te reserveren. Fietsen kunnen ook gehuurd worden bij Fietsverhuur Heuvelland (043-3110674), deze kunnen ook in Valkenburg (op 300 meter loopafstand van het startpunt) opgehaald worden.

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route